«ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΘΕΣΗ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΥΤΟΔΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΣΕ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τα Εθνικά Θέματα στον Τομέα της κοινοβουλευτικής δράσης του, έκανε την εξής δήλωση:

 

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τα Εθνικά Θέματα στον Τομέα της κοινοβουλευτικής δράσης του, έκανε την εξής δήλωση:

 

«Η εφαρμογή του νόμου περί Ιεροδιδασκάλων στη Θράκη, έχει προκαλέσει έναν πανικό στην προξενική (και φορτωμένη με εκατομμύρια μαύρο χρήμα) αντιπροσωπεία της Άγκυρας. Αντελήφθη ότι σταδιακά χάνει την αντεθνική εισβολή της στο ελληνικό σύστημα Παιδείας στη Θράκη, πού ήταν χρόνια τώρα για τους Τουρκοπράκτορες, μία από τις πύλες απόπειρας αλλοίωσης της εθνικής ταυτότητας και των συνοριακών γραμμών αυτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ακριτικής περιοχής.

 

Οι πρόσφατες αλλεπάλληλες συντονισμένες δράσεις Βουλευτών, αυτοδιοικητικών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτουν επικίνδυνους χειρισμούς που δεν επιτρέπεται να αφήνει την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, στον περίεργο ρόλο του σιωπηρού θεατή.

 

Ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης του, οφείλουν να πάρουν θέση  με ηχηρές δημόσιες παρεμβάσεις τους, αλλά και με έρευνα αν κάποιοι ξεπερνούν το Σύνταγμα και τους Νόμους.

 

Φυσικά το αυτό οφείλουν να κάνουν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

 

Ήδη για το θέμα της διερεύνησης αντισυνταγματικής συμπεριφοράς και δράσης, εκκρεμεί απάντηση σε Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στις 7 Ιανουαρίου 2014.

 

Σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, είχαμε συνεργασία για το θέμα της Θράκης, την οποία και θα επισκεφθώ πάλι την Παρασκευή.

 

Οι ΑΝΕΛ δηλώνουμε κατηγορηματικά θα προασπίσουμε την ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων που επιχειρείται να δυναμισθεί και δεν θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ την αλλοίωση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας της Θράκης,

 

Επίσης, συνυπογράφω εις το ακέραιον την δήλωση που έκανε η Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΛ, συνάδελφος Σταυρούλα Ξουλίδου και η οποία έχει ως εξής:

 

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,κος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,με τις δηλώσεις του καλεί τους γονείς και τους μαθητές να μποϋκοτάρουν το μάθημα των θρησκευτικών στα μειονοτικά σχολεία.Στην ουσία τους καλεί να μποϋκοτάρουν το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του,που δίνουν καθημερινά μάχη σε δύσκολες συνθήκες προσπαθώντας να παρέξουν στους μαθητές παιδεία,προοπτική και μέλλον.

 

Οι βουλευτές μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλουν να αντιληφθούν ότι έχουν εκλέγει για να υπηρετούν τον ελληνικό λαό και όχι αλλότρια συμφέροντα».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button