Συνεδριάζει την Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΑΘ

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα γίνει στις  30-07-2015  ημέρα  Πέμπτη  και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις

Προέδρου.

Β. Ανακοινώσεις

Περιφερειάρχη.

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα γίνει στις  30-07-2015  ημέρα  Πέμπτη  και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις

Προέδρου.

Β. Ανακοινώσεις

Περιφερειάρχη.

1.1..     1.ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Για την έκδοση αδειών εγκατάστασης των κτηνοτροφικών μονάδων καθώς και εγκατάσταση – παραχώρηση γηπέδων από το Δασαρχείο για την ίδρυση κτηνοτροφικών μονάδων.Εισηγητής: O επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”  κ. Χρήστος Τρέλλης

1.2       “Διακοπείσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ της 12ης Δεκεμβρίου 2014”.κ. Φώτης Καραλίδης

1.3       “Εκπροσώπηση της Περιφέρειας ΑΜΘ σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες”.κ. Φώτης Καραλίδης

2.1       2. ΔΙΑΦΟΡΑ  ΘΕΜΑΤΑΣυζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα προβλήματα  στις παραχωρήσεις και αδειοδοτήσεις σταυλικών εγκαταστάσεων.Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε  Ξάνθης  κ.Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.

2.2       Ανάκληση της αριθμ.108 /2007 απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Ξάνθης.          Εισηγήτρια : Η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κα. Ζωή Κοσμίδου

3.1.      3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ    

Έγκριση 5ης τροποποίησης  του  προϋπολογισμού   της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του οικονομικού έτους 2015.Εισηγήτρια: Η Προϊσταμένη του Τμήματος Προϋπολογισμού και Λογιστικής Διαχείρισης  της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  κα. Μαρία Νικολαίδου  .

3.2.      Έγκριση πρόσληψης δύο (2) χειριστών μηχανημάτων έργου και της (1) εργάτη, με συμβάσεις  εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, στην Π.Ε. Ξάνθης.Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε  Ξάνθης  κ.Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης.

4.1.      4.ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΈγκριση ανταλλαγής εκτάσεων  αγροκτήματος Καλής Βρύσης  του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας στα πλαίσια απαλλοτρίωσης του έργου “Αντιπλημμυρικά έργα Ν. Δράμας τμήμα  χειμάρρου Βαθυτόπου  -3 θέσεις στον ποταμό Αγγίτη”.Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης.

4.2.      Έγκριση παράτασης της δωρεάν παραχώρησης οικοπέδου, περιοχής ΚΕΓΕ Αλεξανδρούπολης, κατά πλήρες δικαίωμα χρήσης στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για ανέγερση Σχολικών Κτιρίων.Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εβρου κ. Δημήτριος  Πέτροβιτς .     

4.3.      Έγκριση παράτασης μίσθωσης αποθήκης στον Πρίνο της Θάσου  για τη φύλαξη δακοκτόνων υλικών για τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την προστασία του Περιβάλλοντος . Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Τσολάκης.

5.1.      5.ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑΈγκριση  απαγόρευσης αλιείας σε τμήμα του ποταμού Αγγίτη του Ν. Δράμας για την προστασία των πληθυσμών καραβίδας για ένα έτος.Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης .

5.2       Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  στο έργο “LIFE – AQUAPONICS του Προγράμματος LIFE 2014-2020, LIFE Environment & Resource Efficiency”.Εισηγητής: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γάκης.

6.1.      6.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣΈγκριση τροπoποίησης του άρθρου  5 που αφορά την αντικατάσταση μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  για την υλοποίηση τεσσάρων υποέργων της πράξης “Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης”.Εισηγητής: Ο  Αν. Προιστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Εργων της ΠΑΜΘ κ. Αναστάσιος Παράσχου  .

6.2       Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων “Dramaica Youth Festival” από την ΠΑΜΘ/ ΠΕ Δράμας και τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτικής & Τουριστικής Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α.) Δήμου Δράμας.Εισηγητής: O Aντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης .

6.3       Έγκριση σύναψης και σχεδίου  σύμβασης  διαβαθμιδικής  συνεργασίας  μεταξύ της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης και του Δήμου  Τοπείρου , για την υποστήριξη των αρμοδιοτήτων και των έργων του Δήμου Τοπείρου για την εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη  των έργων του Δήμου Τοπείρου .Εισηγητής: ο  Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού  Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και  Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καλούδης.

7.1       Συζήτηση για το σχεδιασμό και τις δράσεις σε θέματα Πολιτισμού στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.Εισηγητής: Ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού ” ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ “κ. Βασίλειος Τραϊφόρος .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button