«Καλοκαιρινές αιμοδοσίες 2015-απολογισμός»

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις καλοκαιρινές αιμοδοσίες του συλλόγου μας για το έτος 2015.

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις καλοκαιρινές αιμοδοσίες του συλλόγου μας για το έτος 2015.

           Πραγματοποιήθηκε ένα δύσκολο εγχείρημα σε μια περίοδο που ήταν  από τις πιο δύσκολες καλοκαιρινές εβδομάδες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας. Όμως η λίγη σχετικά ταλαιπωρία από την πλευρά των εθελοντών αιμοδοτών δεν ήταν τίποτα μπροστά στη μεγάλη ανακούφιση και στο μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης που μεταφέραμε όλοι μας μέσω της πράξης αυτής στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Το έχουμε τονίσει ξανά και ξανά ότι όποιος έχει αντιμετωπίσει τέτοιες δύσκολες καταστάσεις στο φιλικό και συγγενικό του περιβάλλον γνωρίζει πραγματικά γιατί ακριβώς μιλάμε.

           Η αποστολή μας λοιπόν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία όσον αφορά τη συλλογή ικανοποιητικού αριθμού φιαλών αίματος και την ευαισθητοποίηση κυρίως νέων παιδιών να αιμοδοτήσουν σε μια τέτοια δύσκολη εποχή. Για μια ακόμη φορά αποτέλεσε μάθημα ζωής αλλά και περηφάνιας για όλους μας  η απόδειξη ότι αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμά μας. Περήφανοι που η συνεχή μας ενασχόληση, η αυταπάρνηση, η συνέπεια και η μεθοδικότητα συνεχίζει να φέρνει αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Τι να αναφέρει κάποιος; Τι να αξιολογήσει πρώτο και τι δεύτερο; Την αθρόα συμμετοχή των νέων της Γοργόνας όπου φτιάξανε ομάδα αιμοδοσίας οι νέοι που παλιότερα είχαν αιμοδοτήσει για πρώτη φορά στα σχολεία τους; Τη μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του Δημαρίου και του Εχίνου, τη συγκινητική προσπάθεια των κατοίκων των Βαφέικων και των μελών του αθλητικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού  συλλόγου  της Μέλισσας να δημιουργήσουν ομάδες αιμοδοσίες στα χωριά τους, την σταθερή αξία και συμμετοχή των κατοίκων της Κοτύλης, της Γλαύκης και της Παλαιάς Χρύσας; Ή την ιδιαίτερη αιμοδοσία της Σεμέλης όπου εθελοντές οι οποίοι αναστηλώσανε με προσωπική εργασία ένα από τα παλιότερα τεμένη της περιοχή μας δημιουργήσανε και ομάδα αιμοδοσίας σε ένα σχεδόν ερημωμένο χωριό και αιμοδοτήσανε σε αίθουσα του τεμένους; Μηνύματα ζωής, ανθρωπιάς, κοινωνικής αλληλεγγύης, αγάπης για τον συνάνθρωπο και την ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

         Σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑΣΟΦΙΑ» των Αθηνών πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης από τις 19 έως και τις 26 Ιουλίου 2015.

           Τις ευχαριστίες μας στους εθελοντές ιατρούς του συλλόγου της «αγάπης» που διέθεσαν το χρόνο τους για να συμμετέχουν και να πραγματοποιούν τις αιμοδοσίες στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής μας. Ειδικότερα ευχαριστίες στον κ. Χουσείν Μπαλτατζή (παθολόγος), κ. Μαρία Καραλευθέρη (γενική ιατρός), κ. Δημήτριο Πετρίδη (γενικός ιατρός) και κ.Αιμίλιο Γρηγοριάδη (γυναικολόγος).

           Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

            Τις ευχαριστίες μας στο Γηροκομείο Ξάνθης για την φροντίδα εστίασης του προσωπικού της αιμοδοσίας.

           Τις ευχαριστίες μας στους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους  στις αιμοδοσίες.

            Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και για τη διάθεση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης.

             Τις ευχαριστίες μας στην επιχείρηση ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ και στα αδέλφια Αντώνη και Μπενή (Βενέδικτο) για τις όποιες διευκολύνσεις μας προσφέρουν.

           Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 450 συμπολίτες μας. Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 450 εθελοντών που αιμοδότησαν οι  327 ήταν άντρες και οι 123 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 181 -ποσοστό 40,22% επί συνόλου. Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 96 νέα μέλη (ποσοστό 21,33% επί συνόλου).

             Το όλο εγχείρημα  ήταν κάτω από την ηθική και οικονομική «ομπρέλα» με τον τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  

         Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις οργανωμένες μαζικές εθελοντικές και ομαδικές αιμοδοσίες για τον προσεχή Νοέμβριο με τη συμμετοχή της εκπαίδευσης και διαφόρων άλλων φορέων και ιδιωτών.

         Υπενθυμίζουμε όμως ότι όλοι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν το αίμα τους. Η Διεύθυνση Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ξάνθης θα παραμείνει και όλο τον Αύγουστο κανονικά σε λειτουργία για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

 

1975-2015…40 Χρόνια Αγάπης…Φροντίζουμε με συνέπεια τους συμπολίτες μας….

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                 Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button