ΤΟ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ,                   

                                                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Ως ανυπόστατο, ψευδή και κακόβουλο τον ισχυρισμό του Κόμματος

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ,                   

                                                     ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Ως ανυπόστατο, ψευδή και κακόβουλο τον ισχυρισμό του Κόμματος Ισότητας-Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ.) στο εκδοθέν Δελτίο Τύπου της 10-2-2012, και ειδικότερα  ότι «το ΤΕΕ Κομοτηνής επιβεβαιώνει ότι μέχρι το 1994 δεν δινόταν οικοδομική άδεια στην τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης»

Για την αποκατάσταση της αλήθειας αποσαφηνίζεται ότι:

Η παρέμβαση του ΤΕΕ-Θράκης στο Υ.ΠΕ.ΚΑ, για το ζήτημα της ρύθμισης αυθαιρέτων αναφέρεται αποκλειστικά και μόνοσε  προτάσεις επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής της Θράκης, εξαιτίας των οποίων καθίσταται αδύνατη ή ιδιαίτερα δυσμενής η ένταξη των αυθαιρέτων  ακινήτων  συμπολιτών μας,  στις ευεργετικές έως χαριστικές διατάξεις του Νόμου 4014/2011 για την ρύθμιση των αυθαιρέτων κατασκευών.

Στην τεκμηρίωση της πρότασης του ΤΕΕ-Θράκης τα μόνα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη και αναφέρθηκαν με σαφήνεια στο κείμενο, υπήρξαν η χαμηλή εισοδηματική  κατάσταση των κατοίκων και οι υπερβολικά υψηλές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στις περιοχές παρέμβασης, ανεξαρτήτως του θρησκεύματος των ιδιοκτητών των αυθαιρέτων κατασκευών.

Αντιθέτως για τις αιτίες και τους υπεύθυνους που προκάλεσαν την δημιουργία γενεών αυθαιρέτων σε ιδιοκτησίες που ανήκουν σε μουσουλμάνους συμπολίτες μας, όχι μόνο δεν γίνεται καμία αναφορά στο κείμενο της  Παρέμβασης, αλλά έτι περαιτέρω και με αφορμή το υπόψη Δ.Τ. διευκρινίζεται ότι οι απόψεις του ΤΕΕ-Θράκης όχι μόνο δεν ταυτίζονται με τους αστήρικτους ισχυρισμούς του Κόμματος Ισότητας- Ειρήνης και Φιλίας αλλά είναι και αντιδιαμετρικά αντίθετοι προς αυτούς.

Από τα προεκτεθέντα αναντίρρητα προκύπτει  η σκόπιμη διαστρέβλωση από το Κ.Ι.Ε.Φ. των θέσεων του ΤΕΕ-Θράκης και του περιεχομένου της παρέμβασης του για την ρύθμιση αυθαιρέτων στην περιοχή της Θράκης, με προφανή επιδίωξη την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ξένων από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας ενός Δημόσιου Φορέα του Ελληνικού Κράτους που είναι το ΤΕΕ.

Επειδή από το παραπάνω δημοσίευμα θίγεται η αξιοπιστία και υπονομεύεται το κύρος του Φορέα που εκπροσωπούμε, επιφυλασσόμαστε των δικαιωμάτων μας για την άσκηση οποιασδήποτε νόμιμης ενέργειας κατά παντός υπευθύνου.   

Σχετικά Άρθρα

Back to top button