Όλοι στο Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. Τετάρτη 22 Ιούλη, στις 8:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας!

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική  απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια  του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  που έχει και  την πλήρη στήριξη των ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΠΟΤΑΜΙ.

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική  απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια  του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ  που έχει και  την πλήρη στήριξη των ΝΔ,  ΠΑΣΟΚ,  ΠΟΤΑΜΙ.

Ο πρώτος από τους εφαρμοστικούς νόμους που ήδη ψηφίστηκε και ισχύει από την Δευτέρα, προβλέπει απογείωση της φοροληστείας σε βάρος του λαού, με αύξηση του Φ.Π.Α.(από 13% σε 23%) σε είδη διατροφής πλατιάς κατανάλωσης, αλλά και την αύξησητων κρατήσεων στις εισφορές των συνταξιούχων για τον κλάδο της Υγείας, από το 4% στο 6% τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.

Την Τετάρτηαναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι συμπληρωματικές φορολογικές διατάξεις που αφορούν το ξεζούμισμα των φτωχών αγροτών με συντελεστή στο 26% (από 13% σήμερα) και μάλιστα από το πρώτο ευρώ εισοδήματος! Επίσης, ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας στον οποίο αναμένεται να περιληφθούν διατάξεις διευκόλυνσης των πλειστηριασμών για τα χρέη λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες, καθώς επίσης και η ενσωμάτωση στο κρατικό δίκαιο της Ελλάδας της κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών».

Σε επόμενη φάση, προβλέπεται στην αντιλαϊκή συμφωνία, ομοβροντία αντιλαϊκών μέτρων όπου θα  προχωρήσουν: Σε «Τολμηρή αναθεώρηση» στην αγορά εργασίας, συγκεκριμένα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις μαζικές απολύσεις, στο πλαίσιο της «ευθυγράμμισης με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές». Σε αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των εργατικών κινητοποιήσεων και, σύμφωνα με την οικεία οδηγία και βέλτιστη πρακτική της ΕΕ, των ομαδικών απολύσεων βάσει του χρονοδιαγράμματος και της προσέγγισης που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

 

Να απαντήσουμε στον νέο σφαγιασμό!

Τα μέτρα αυτά  θα προστεθούν πάνω σ’ αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και  θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση  της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς  και των παιδιών τους.

Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει  τη  καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

 

Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτης της εξαθλίωσης!

Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους.  Έχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους,  να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.

 

Να μη μείνει η επίθεση, αναπάντητη!

Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο σε κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και του συμμάχους της να  ισχυροποιήσουν  τη κοινή δράση,  τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε  στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button