“Σαν τον παλιό καλό καιρό….”

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά σε όλους…. Μπορεί να γκρινιάξαμε για τη διεθνή κρίση και την ακρίβεια, μπορεί να διαμαρτυρηθήκαμε για τα περιορισμένα μας οικονομικά και να αγχωθήκαμε για το πώς θα στρώναμε το πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο τα καταφέραμε και φέτος και γιορτάσαμε με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη το Πάσχα προς τέρψιν του στομάχου μας, αλλά ελπίζω και της ψυχής και του πνεύματός μας …….

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά σε όλους….


Μπορεί να γκρινιάξαμε για τη διεθνή κρίση και την ακρίβεια, μπορεί να διαμαρτυρηθήκαμε  για τα περιορισμένα μας οικονομικά και να αγχωθήκαμε  για το πώς θα στρώναμε το πασχαλινό τραπέζι, ωστόσο τα καταφέραμε και φέτος και γιορτάσαμε με κάθε λαμπρότητα και κατάνυξη το  Πάσχα προς τέρψιν του στομάχου μας, αλλά ελπίζω και της ψυχής και του πνεύματός μας …….


Ο Έλληνας έχει, δεν έχει, τιμά με κάθε δυνατότητα που έχει  τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας ……


Πιστός στις παραδόσεις φρόντισε η οικονομική κρίση να μην τον  επηρεάσει αισθητά  στον εορτασμό του Πάσχα……


Και το αρνάκι σούβλισε και τα πασχαλινά εδέσματα πλουσιοπάροχα στο γιορτινό τραπέζι……


Για να μην αναφερθώ και στους  περισσότερο τυχερούς που έκαναν και το ταξιδάκι τους γιορτάζοντας την Ανάσταση στην Κέρκυρα -βούλιαξε και φέτος το νησί από τον κόσμο-ανάμεσα στους εκδρομείς και τα πάνω από έξι λεωφορεία με μέλη του ΚΑΠΗ Ξάνθης -ή σε κάποιο άλλο προορισμό ……


 



Μπορεί τα δελτία ειδήσεων να έκαναν λόγο για μείωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία, ωστόσο και φέτος πολλοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν τα μεγάλα αστικά κέντρα, προτιμώντας να γιορτάσουν το Πάσχα σε προορισμούς της Περιφέρειας…..


Και πολύ καλά έπραξαν αφού είχαν αυτή τη δυνατότητα, γιατί μόνο στην περιφέρεια μπορείς να νιώσεις το παραδοσιακό Πάσχα των Ελλήνων…..


Όταν μάλιστα βρεθείς στον τόπο καταγωγής σου και έχοντας στο πλευρό τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους συγγενείς και φίλους, και έχει ζήσει μια φορά Πάσχα στο χωριό, τότε δεν το αλλάζεις με τίποτε….


Για εμάς τους τυχερούς που δε ζούμε σε μεγάλα αστικά κέντρα και οι ανθρώπινες σχέσεις δεν έχουν και τόσο αποξενωθεί, βιώνουμε σχεδόν κάθε φορά το Πάσχα των παιδικών μας χρόνων…..


Ψήσαμε λοιπόν και τον οβελία και το κοκορέτσι, τσουγκρίσαμε το κόκκινο αυγό, γευτήκαμε τη μαγειρίτσα και το τσουρέκι και πάνω από όλα δώσαμε και το φιλί της αγάπης…..ή μήπως όχι….;


Η Ανάσταση δεν είναι η γιορτή της αγάπης….;


 



Τέλος πάντων, όποια σειρά και αν ακολουθήσατε, όπως κα αν γιορτάσατε το φετινό Πάσχα, οικογενειακά ή με μεγάλη παρέα, εκτός ή εντός των τειχών της πόλης, από χθες επανήλθε το σκηνικό της καθημερινότητας….


Σπίτι, δουλειά και πάλι σπίτι, παρέα με τους πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών παραθύρων και το βασανιστικό ερώτημα εάν η υπόθεση Παυλίδη μας στείλει πρόωρα στις κάλπες…..


Όχι βέβαια πως αποχωριστήκαμε και πολύ τους πρωταγωνιστές της πολιτικής μας επικαιρότητα…..


Είδαμε τις οικογενειακές στιγμές του πρωθυπουργικού ζεύγους με τα διδυμάκια τους να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη…..


Το ζεύγος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Γιώργο και την Άντα να δίνουν το φιλί της αγάπης…..


 



Και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα τους πολιτικούς αρχηγούς να τσουγκρίζουν το κόκκινο αυγό με τα στρατευμένα νιάτα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας …..


Οι σούβλες με τους οβελίες και τους παραδοσιακούς χορούς να συμπληρώνουν το όλο εορταστικό σκηνικό…..


Με σύμμαχο ευτυχώς τον καλό καιρό, -διαψεύστηκαν οι προβλέψεις της ΕΜΥ για βροχές- οι κάτοικοι όλης της χώρας γιόρτασαν τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα των Ελλήνων…


Αυτά τα ολίγα για σήμερα……καθότι η επάνοδος στην καθημερινότητα είναι ολίγον τι δύσκολη μετά από κάθε αργία και μάλιστα όταν μεσολαβούν πάνω από τρεις ημέρες, με τον οίνο να ευφραίνει την καρδίαν και τα πασχαλινά εδέσματα τον ουρανίσκο……

Σχετικά Άρθρα

Back to top button