Τοπικά νέα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Μετά την διάλυση του Νοσοκομείου ένα νέο καίριο χτύπημα καταφέρνει στην Ξάνθη η κυβέρνηση της «ανάπτυξης». Με απόφασή της,μπαίνειλουκέτο και στο Πρωτοδικείο Ξάνθης,  χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και αγνοώντας επιδεικτικά τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την αλόγιστη απόφαση και τις συνέπειες που αυτή επιφέρει.

Σε μια δικαιοσύνη που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως προς την διεξαγωγή των δικών και την έκδοση αποφάσεων, σε έναν νομό που ήδη καταρρακώνεται από τη συνεχή υποβάθμιση των δομών του, σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά λόγω της φτωχοποίησής της, σε μια περιοχή εθνικής σημασίας.Έρχεται ως καταπέλτης το «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» της κυβέρνησης, για να δώσει ένα ακόμη καίριο πλήγμα σε αυτό τον τόπο.

Απόφαση που βρίσκει ήδη αντίθετο τον νομικό  κόσμο της Ξάνθης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την ταλαιπωρία που περιμένει τους πολίτες, την οικονομική τους επιβάρυνση, τους ακόμη πιο αργούς ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης, καθώς και τη συρρίκνωση του κλάδου των δικηγόρων, ο οποίος ήδη δοκιμάζεται σκληρά. Αποφάσεις που καταπατούν κάθε βασικό δικαίωμα καθώς έχουν βάλει θαρρείς στο «στόχαστρο» τους πολίτες, αφαιρώντας τους, μετά την απρόσκοπτη πρόσβαση στην υγεία, και την απρόσκοπτη πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καλεί τον κυβερνητικό βουλευτή αλλά και όλα τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, που ανήκουν στον νομικό κλάδο, να πάρουν επιτέλους θέση για την προκλητική αυτή απόφαση σπάζοντας τη σιωπή τους, τουλάχιστον για ένα  θέμα που αφορά και τους ίδιους. Μπροστά στην καταστροφή της υγείας έμεινα άλαλοι. Θα κάνουν το ίδιο και τώρα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται στο πλευρό όχι μόνο των δικηγόρων αλλά πρώτιστα των Ξανθιωτών, απευθύνοντας κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην απαράδεκτη αυτή απόφαση.  Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε όλοι. Γιατί ο αγώνας ενάντια στο μαρασμότου τόπου μας δεν μπορεί να μπει κάτω από καμιά κομματική σημαία. Η μόνη σημαία είναι αυτή της αποφασιστικότητά μας για ανατροπή της παραπέρα φτωχοποίησης και υποβάθμισης της Ξάνθης.

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button