“ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”

Επειδή θεωρούμε ότι ως ενεργά μέλη της κοινωνίας πρέπει να εκφράζουμε τη θέση μας για τα πολιτικά προβλήματα. Επειδή θεωρούμε ότι ως μέλη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουμε άποψη σε μια τόσο σοβαρή και κρίσιμη εσωκομματική διαδικασία.

Επειδή θεωρούμε ότι ως ενεργά μέλη της κοινωνίας πρέπει να εκφράζουμε τη θέση μας για τα πολιτικά προβλήματα.


Επειδή θεωρούμε ότι ως μέλη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουμε άποψη σε μια τόσο σοβαρή και κρίσιμη εσωκομματική διαδικασία.


Επειδή πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός σχηματισμός που μπορεί να δώσει την πειστική και αποτελεσματική λύση στα προβλήματα των πολιτών και να βγάλει τη χώρα απ’ τα αδιέξοδα που την οδηγεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, θέλουμε με την επιστολή μας αυτή να εκφράσουμε δημόσια την υποστήριξή μας και την εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Προέδρου μας του Γεωργίου Παπανδρέου για τους εξής λόγους:


Α. Γιατί πιστεύουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, την ανασυγκρότηση, την αυτονομία, τον ριζοσπαστισμό, την νέα εικόνα του ΠΑΣΟΚ που θα ξαναενώσει τον λαό και θα μας οδηγήσει στη νίκη


Β. Γιατί απορρίπτουμε τη θεωρία ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” και θέλουμε το κίνημά μας να ξαναβρεί τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία του. Θέλουμε να ξανανιώσουμε επιτέλους τη χαρά του να κάνουμε πολιτική, να συμμετέχουμε και να συνδημιουργούμε.


Γ. Γιατί πιστεύουμε ότι για να ξαναβρούμε το δρόμο μας είναι απαραίτητες οι ρήξεις με τα συμφέροντα που θέλουν να ποδηγετήσουν και να χειραγωγήσουν το Κίνημά μας, για να εξυπηρετήσουν έτσι τους δικούς τους σκοπούς, που είναι ξένοι και ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Και οι ρήξεις εκτός από αποφασιστικές πολιτικές, απαιτούν και αποφασισμένα και καθαρά πρόσωπα.


Δ. Γιατί θεωρούμε ότι οι πολίτες περιμένουν να ακούσουν από εμάς, εκτός από τα θετικά και τα επιτεύγματα των κυβερνήσεών μας, και τα λάθη μας. Απαιτούν να τα αναγνωρίσουμε, να τα καταγράψουμε, να τα αποδεχτούμε και να δεσμευτούμε ότι θα τα διορθώσουμε.


Ε. Γιατί πιστεύουμε ότι πριν να φτάσουμε στην εξουσία, πρέπει να ανακτήσουμε την πολιτική ηγεμονία στην κοινωνία, να αναδείξουμε τα προβλήματα της εποχής μας και να δώσουμε τις λύσεις τους. Να έχουμε ξεκάθαρες και επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις, για να μην καταλήξουμε απλοί ή καλύτεροι διαχειριστές της κατάστασης.


Εκτιμούμε λοιπόν ότι ο Γ. Παπανδρέου, έτσι όπως τον ξέραμε αλλά και όπως μας άφησε να τον γνωρίσουμε αυτές τις 40 ημέρες απ? τις εκλογές της 16/9, απέδειξε ότι έχει ψυχραιμία, σθένος, ωριμότητα, αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα, αρχές και κυρίως πίστη στο όραμα για το ΠΑΣΟΚ.


Με την γενναία του αυτοκριτική, μας έδειξε ότι ένας ηγέτης μπορεί και πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν. Με την πολιτική του πρόταση απέδειξε ότι μπορεί να ξαναδώσει στο κίνημα τον χαμένο του προσανατολισμό. Με την αξιοπρέπεια και την ευπρέπεια που τον διακρίνουν παρουσίασε τη δική του άποψη και προσωπικότητα, χωρίς συγκρίσεις, αναγωγές και σφετερισμούς.


Και με την νηφαλιότητα και τη μεγαθυμία του μας ενέπνευσε για μια ακόμη φορά εμπιστοσύνη, σιγουριά και ασφάλεια για το μέλλον, που απαιτεί απ’ όλους μας τον καλύτερό μας εαυτό.


Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας, μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν μαζικά στην πρωτόγνωρη συμμετοχική εκλογική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου για να εκλέξουμε για το ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο που του αξίζει!


ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ-ΜΠΑΤΖΑΚΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΓΚΙΟΥΛ-ΜΠΕΓΙΑΖ ΚΑΡΑ ΧΑΣΑΝ, ΔΑΟΥΤΑΚΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ, ΔΟΥΛΓΕΡ ΤΖΕΛΑΙΤΗΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΣΜΑΝΟΓΛΟΥ ΟΥΡΧΑΝ, ΟΥΖΟΥΝ ΙΡΦΑΝ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΦΕΛΕΚΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΚΕΝΕ ΙΡΦΑΝ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button