Περιφέρεια

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 μαθητών θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2024 στο κλειστó γυμναστήριο 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης (9:00-16:00), ο  Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Το STEM EDUCATION Ξάνθης είναι ο διοργανωτής του περιφερειακού  διαγωνισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και οι συμμετοχές φέτος ξεπερνούν τις 80 ομάδες.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα. Για κάθε βαθμίδα τίθενται διαφορετικοί εκπαιδευτικοί στόχοι, με το φετινό θέμα του διαγωνισμού να είναι μεσόγειος πηγή ζωής και πολιτισμού, και ως εκ τούτου διαμορφώνονται διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγνωστικά κριτήρια.

Κατά την προετοιμασία τους, η οποία ξεκινά τον Οκτώβριο από την ανακοίνωση των θεμάτων του διαγωνισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών προπονητών τους: σχηματίζουν ομάδες (teamwork), μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking), εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking), αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προτείνουν λύσεις (problem solving). Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα, αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο  κλειστó γυμναστήριο 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης με θέμα «Μεσόγειος – Πηγή ζωής και Πολιτισμού» το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 στις 9:00 στο  2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button