“Διεκδικούμε το μέλλον που μας υποθηκεύουν”

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο εργατικό Κέντρο από τον Υποψήφιο περιφερειάρχη Θανάση Μακρή που συνοδευόταν από τον εκπρόσωπό του Γιώργο Πασχαλίδη της παράταξης Οικολογία -Αλληλεγγύη. Το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές ΑΜΘ του Ανεξάρτητου συνδυασμού “Οικολογία Αλληλεγγύη” με υποψήφιο τον Θανάση Μακρή.

   Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε την Τετάρτη το πρωί στο εργατικό Κέντρο από τον Υποψήφιο περιφερειάρχη  Θανάση Μακρή που συνοδευόταν από τον εκπρόσωπό του Γιώργο Πασχαλίδη της παράταξης Οικολογία -Αλληλεγγύη.



   Το λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Πασχαλίδης ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές ΑΜΘ του Ανεξάρτητου συνδυασμού “Οικολογία Αλληλεγγύη” με υποψήφιο τον Θανάση Μακρή.


   Ο συνδυασμός συγκροτήθηκε από ενεργούς πολίτες της Περιφέρειας που συμμετέχουν σε οικολογικές οργανώσεις, σε πολιτιστικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις,  ποδηλάτες, φυσιολάτρες, σε ανθρώπους που ασχολούνται με άτομα με ειδικές ανάγκες.


   Ο σκοπός αυτης της πρωτοβουλίας έγκειται στην προσπάθεια να μεταφερθεί η άποψη των πολιτών στα Περιφερειακά συμβούλια λόγω της αναγκαιότητας.


   Στη συνέχεια ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στους άξονες που θα κινηθούν στα θέματα των οικονομικών προβλημάτων, οικολογικών  και κοινωνικών προβλημάτων.


“Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε λύσεις που θα δοθούν από την Αθήνα. Ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να ανοίξει παράθυρα στην ζωή και την κοινωνία”.


   Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Μακρής ασχολείται με την οικολογία πάνω από  30 χρόνια, είναι άτομο που συμμετέχει στα οικολογικά κινήματα στην Καβάλα, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα. παράλληλα δραστηριοποιείται στην Ευρώπη σε σχήματα και  fora. Ασχολήθηκε επίσης με τα αντιπολεμικά κινήματα και με  πολύ μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική εργασία στην Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης.


   Ακολούθως ο υποψήφιος Θανάσης Μακρής ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να ακουστεί ο οικολογικός λόγος σε αυτές τις εκλογές στο Περιφερειακό Συμβούλιο. “Θεωρούμαι ότι δεν είμαστε μόνο ένας χώρος αντίστασης και διαμαρτυρίας. Είναι χώρος που προβάλει λύσεις και προτάσεις. Διεκδικούμε ουσιαστικά το μέλλον που μας υποθηκεύουν. Το παρόν που μας κλέβουν. Το κλέβουν από μας και από τα παιδιά μας”


   Στη συνέχεια ο κ. Μακρής τόνισε ότι η χρεοκοπία στο κομμάτι των οικονομικών ουσιαστικά είναι και χρεοκοπία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. “Όταν όμως η χρεοκοπία θα φτάσει στο τέλος και στα όρια, εκεί δεν έχει δάνεια για να επανακτηθεί και δεν θα σώσει κανένας κανέναν. Πρέπει η ίδια η κοινωνία να διαμορφώσει τις αντιστάσεις της. Δεν διαμαρτυρόμαστε και δεν ζητάμε από την κεντρική διοίκηση πράγματα. Ζητάμε σε τοπικό επίπεδο να διαμορφώσουμε την ίδια μας την ζωή”.


   Η οικολογική αλληλεγγύη αναλαμβάνει την κοινωνική ευθύνη να μην σπαταλήσει τις περιφερειακές εκλογές σε δημοψηφισματικού χαρακτήρα διλείματα σχετικά με το μνημόνιο και τον Καλλικράτη. Αλλά να προτάξει την αυτοδιοικητική απάντηση στην χρεοκοπία  του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που αποτυπώνεται στο μνημόνιο.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ



 


Οικολογία Αλληλεγγύη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Ενεργοί πολίτες από όλες τις γωνιές της περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τον Έβρο ως τον Στρυμόνα, από το Μενοίκιο, το Φαλακρό και την Λεκάνη, το Παγγαίο και κατά μήκος της οροσειράς της Ροδόπης ως το Σάος, από την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη ως την Θάσο, την Δράμα και το Νευροκόπι, πήραμε την πρωτοβουλία να συγκροτηθεί ένα ψηφοδέλτιο της κοινωνίας των πολιτών για να καταθέσει την λογική και τις προτάσεις για μια βιώσιμη διέξοδο από την κοινωνική, περιβαλλοντική, οικονομική και  πολιτισμική κρίση που βιώνουμε τόσο σε επίπεδο περιφέρειας και χώρας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.


  Αγωνιζόμαστε για να πετύχουμε τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες και συνεργασίες τόσο στην κατεύθυνση της βιώσιμης ευημερίας  όσο και σε επιμέρους στόχους που αλλάζουν την καθημερινή ζωή σε παρόντα χρόνο.


Αντιστεκόμαστε στην αναπτυξιακή λογική του καταναλωτισμού, του ατομικισμού και των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων  αλλά και στις επιμέρους  “επενδυτικές” επιλογές και θεσμικές πρωτοβουλίες που απειλούν το παρόν μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας.


  Η Οικολογία Αλληλεγγύη αναλαμβάνοντας την κοινωνική ευθύνη να μην σπαταλήσει τις περιφερειακές εκλογές σε δημοψηφισματικού χαρακτήρα διλήμματα σχετικά με το μνημόνιο και τον Καλλικράτη, αλλά να προτάξει την  αυτοδιοικητική απάντηση στην χρεοκοπία του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου που αποτυπώνεται στο μνημόνιο, ανακοινώνει την συμμετοχή της   Οικολογίας Αλληλεγγύης στις περιφερειακές εκλογές της 7 Νοεμβρίου με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Μακρή, ενεργό πολίτη στα κινήματα της αυτοδιοίκησης, της οικολογίας , της ειρήνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Θανάσης Μακρής είναι οικονομολόγος, εικαστικός καλλιτέχνης και μηχανικός εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας, και της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας


   Καλούμε ενεργούς πολίτες, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αλλά και πολιτικούς φορείς, να πλαισιώσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, σε μια προσπάθεια να συνδιαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας.


Πληροφορίες- επικοινωνία


Γιώργος Πασχαλίδης 6979945323     


Θανάσης Μακρής 6974840620


Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button