Δυναμική, στιβαρή με πληθωρική πολιτική παρουσία, η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, στην πρώτη παρουσία της ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της βουλής

Η παραίτηση – απομάκρυνση από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και  η παρουσία της κας Φώφης Γεννηματά στην αρχηγία του κόμματος, άρχισαν να εμφανίζουν κάποιες χαραμάδες φωτός και αισιοδοξίας για ανοδική πορεία και ισχυρή παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Η παραίτηση – απομάκρυνση από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και  η παρουσία της κας Φώφης Γεννηματά στην αρχηγία του κόμματος, άρχισαν να εμφανίζουν κάποιες χαραμάδες φωτός και αισιοδοξίας για ανοδική πορεία και ισχυρή παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Δυναμική, στιβαρή με πληθωρική πολιτική παρουσία, η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, στην πρώτη παρουσία της ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της βουλής και οι συνεχείς προσωπικές επαφές με τους αρχηγούς των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην Χρυσής Αυγής) αναπτέρωσαν το πολιτικό φρόνημα των πρώην ψηφοφόρων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας δείγμα γραφής της νέας πορείας και της πολιτικής ανάκαμψης του κόμματος, που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και οι πολιτικές και οι λάθος πολιτικοί χειρισμοί των επιγόνων, το οδήγησαν στην ανυπαρξία, στα κατώτερα ιστορικά χαμηλά.

Ηδη, δίπλα στη νέα αρχηγό αρχίζουν δειλά – δειλά να συσπειρώνονται και να πυκνώνουν τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, άτομα και ομάδες που είχαν απομακρυνθεί ή είχαν απομακρύνει εσκεμμένως με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις οι πρώην αρχηγοί.

Σας καλωσορίζουμε κα Φώφη Γεννηματά, ως πρόεδρο του κόμματος που καθόρισε τις τύχες της χώρας από τη μεταπολίτευση και σας καλούμε να συμβάλλετε ενεργά και αποφασιστικά στην έξοδο της χώρας από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Η κοινωνία αναμένει και προσδοκά την ανάκαμψη.

Μην τους απογοητεύσετε εμπλεκόμενη στα σύνδρομα και τις ιδεοληψίες των προκατόχων σας.

 

Η συγκυβέρνηση είναι ομολογουμένως παραδεκτό από ευρωπαίους και κόμματα της αντιπολίτευσης, έχει αποτύχει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, έχει οδηγήσει την κοινωνία πέρα από τα όριά της, έχει δημιουργήσει μία ανώμαλη και άκρως επικίνδυνη κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα και επιμένει να οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς, αδιαφορώντας για το που θα οδηγηθούμε, μέχρι πιο έσχατο σημείο θα κατρακυλήσουμε και διστάζει προκλητικά να έρθει σε σύγκρουση ο πρωθυπουργός με τις διάφορες συνιστώσες και την αριστερή πλατφόρμα για άρση του δημοψηφίσματος.

Κύριε Τσίπρα, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που τους επικαλείστε, κατά το κομματικό δοκούν έλεγαν: “Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”, τουτέστιν το ίδιο λάθος δύο φορές δε δικαιολογείται ούτε και σε σοφούς ανθρώπους.

Και εσείς κ. Τσίπρα δεν είστε και σοφός…

 

Η μη παράταση του ελληνικού προγράμματος και η μη ύπαρξη συμφωνίας είναι δεσμευτικές παράμετροι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο Μάριο Ντράγκι να συνεχίσει την ποσοτική οικονομική χαλάρωση στις ελληνικές τράπεζες.

Δε θα σταλούν ευρώ στις ελληνικές τράπεζες και δε θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν σε “κανονικούς” ρυθμούς με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα μας και τους καταθέτες.

Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές και εταίρους και με υπερψήφιση του ΟΧΙ  που για τους ευρωπαίους θα θεωρηθεί εκτός της ευρωζώνης και εκτός του ευρώ, τα πράγματα θα είναι άκρως δραματικά.

Θέλω να πιστεύω, εύχομαι, να υπάρξει συμφωνία προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Στο σημείο που μας οδήγησαν τα λάθη των διαπραγματευτών και οι καθηγητικές εμμονές του κ. Βαρουφάκη, στο σημείο μηδέν, θα ισχύσει δυστυχώς, “το μη χείρον βέλτιστον”, τουτέστιν το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ  και οι ΑΝΕΛ ζήτησαν, απαίτησαν και πήραν στα χέρια τους μια βραδυφλεγή βόμβα και με τα συνεχή πολιτικά τους λάθη, δεν κατόρθωσαν να την αφοπλίσουν, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τους ισχυρισμούς τους και την υπεραισιοδοξία τους, έσκασε στα χέρια τους κάτω από την πίεση των εσωκομματικών ισορροπιών.

Μια “ανόητη” εξαγγελία για δημοψήφισμα άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου και το πρόβλημα είναι, αν σήμερα μπορούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.

Ακόμα και σήμερα οι έλληνες δε γνωρίζουν, έχουν εγκλωβιστεί, δεν είναι πλήρως και πραγματικά ενημερωμένοι για το νόημα, το στόχο και το όραμα του δημοψηφίσματος.

Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να παγιδεύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, έπεσε στην παγίδα η ίδια, στο λάκο της δημιουργικής ασάφειας, που η ίδια δημιούργησε.

 

Και στον αντίποδα του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ, έχουμε την πρόταση του ΚΚΕ του ΟΧΙ σε όλα, που έχουν σχέση με την ευρωπαϊκή ένωση. Πρότειναν και προτείνουν έναν επικίνδυνο μοναχικό δρόμο, έξω από συμμαχίες και οργανισμούς, ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του και να καθορίσει το μέλλον του και τις τύχες του, να απομονωθούμε στο καβούκι μας.

Πάντα είναι ίδιον του ΚΚΕ να μη συμφωνούν με την πλειοψηφία και να προτείνουν κάτι το διαφορετικό για να ξεχωρίζουν, όπως η μύγα μες το γάλα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πραγματοποιούν ξεχωριστές πορείες, ξεχωριστούς εορτασμούς τις Πρωτομαγιές, διαφορετικές πολιτικές θέσεις από τα υπόλοιπα κόμματα του εθνικού κοινοβουλίου, διαφορετικές στρατηγικές, τιμητές των πάντων.

Και ο λαός, πάντα φροντίζει να τους ανταμείβει με ένα ποσοστό στα όρια του 5 – 7%.

Ακόμα και σήμερα εμμένουν στις ίδιες θέσεις και απόψεις αντιπολιτευόμενοι και όχι συνεργαζόμενοι, για εξεύρεση λύσεως στο μείζον εθνικοπολιτικοοικονομικό θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα για το οποίο έχουν τη μικρότερη πολιτική ευθύνη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button