Μη μιλάτε πολύ στα καφενεία και σ’ ανοικτούς χώρους, γιατί οι τοίχοι έχουν αυτιά, όπως λέει και ο λαός μας

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης Τσίπρα, όχι στη  μείωση μισθών και συντάξεων, ναι σε ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, ναι σε αναπτυξιακά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και η μείωση του εθνικού χρέους με κούρεμα ή αναδιάρθρωση και επιμήκυνση είναι η βάση της ελληνικής πρότασης για συζήτηση, οριοθέτηση και υπογραφή της συμφωνίας.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης Τσίπρα, όχι στη  μείωση μισθών και συντάξεων, ναι σε ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα, ναι σε αναπτυξιακά μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και η μείωση του εθνικού χρέους με κούρεμα ή αναδιάρθρωση και επιμήκυνση είναι η βάση της ελληνικής πρότασης για συζήτηση, οριοθέτηση και υπογραφή της συμφωνίας.

Η κλεψύδρα του χρόνου τελειώνει, η σύγκρουση φαίνεται να απομακρύνεται, τα αχαρτογράφητα νερά και για την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την παγκόσμια οικονομία, προκαλούν πανικό και μάλλον, την τελευταία ακριβώς στιγμή, θα πρυτανεύσει η λογική, θα γίνουν οι αμοιβαίες υποχωρήσεις και θα βρεθεί λύση.

Πάντα τα άκρα εγκυμονούν απρόσμενες εξελίξεις, ενώ η μέση λύση, φέρνει την ανακούφιση μετά την “τρικυμία”.

 

Στην οικονομία και στην πολιτική σταθερότητα ο ψυχολογικός παράγοντας, οι ανυπόστατες δηλώσεις, οι διαρροές και ο πανικός είναι παράγοντες που μπορούν να “τινάξουν την μπάγκα στον αέρα”.

Κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα κάποιες δηλώσεις ευρωπαίου παράγοντα που διαψεύστηκαν αμέσως από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, ότι για την Παρασκευή οι τράπεζες θα είναι ανοικτές, ενώ για τη Δευτέρα δε γνωρίζει.

Η δήλωση αυτή επέφερε πανικό σε χιλιάδες καταθέτες, δημιούργησε το αδιαχώρητο στις τράπεζες και αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά, βυθίζοντας σε τέλμα τις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία.

Ας μην ενεργούμε εν θερμώ και σε κατάσταση πανικού, γιατί το αποτέλεσμα των ενεργειών μας θα έχει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Και μην ξεχνάτε: το ψωμί όταν είναι ζεστό, ούτε κόβεται, ούτε τρώγεται ευχάριστα.

 

Η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει αλλάξει.

Οι εποχές που αφήναμε το φως αναμμένο όταν λείπαμε από το σπίτι για να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για εν δυνάμει κακοποιούς, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα οι κακοποιοί έχουν εξουδετερώσει τα συστήματα ασφαλείας, έχουν σύγχρονα μηχανήματα εντοπισμού χρυσού και χρημάτων και είναι η χαρά του κακοποιού όταν υπάρχουν οι ιδιοκτήτες στο σπίτι.

Εχουν τη δύναμη και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, τους βασανίζουν με χίλιους και έναν τρόπους, ώστε να αποκαλύψουν που έχουν κρυμμένα τα χρήματα που είχαν πάρει από την τράπεζα και τα τιμαλφή που είχαν εντοπίσει να φοράνε μέλη της οικογένειας.

Υπάρχουν οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που βρίσκονται μέσα στις τράπεζες, παρακολουθούν ποιος κάνει μεγάλες αναλήψεις, ενημερώνουν τους συνεργούς τους που βρίσκονται έξω από τις τράπεζες και το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι ξεκινά και ολοκληρώνεται είτε στο δρόμο, είτε στο σπίτι του υποψηφίου θύματος.

Απαράβατος όρος: Μην κάνετε αναλήψεις μεγάλων ποσών από τις τράπεζες χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό λόγο, αλλά λόγω φημών, γιατί, ίσως, το πιθανότερο ενδεχόμενο θα είναι και να σας αποσπάσουν τα χρήματα, είτε με τη σωματική βία, είτε με την ψυχολογική βία, είτε και με τα δύο.

Μη μιλάτε πολύ στα καφενεία και σ’ ανοικτούς χώρους, γιατί οι τοίχοι έχουν αυτιά, όπως λέει και ο λαός μας.

 

Παρά το μπαράζ αναμασημένων δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων της Ε.Ε., α, β ή γ διαλογής από τα συστημικά ΜΜΕ της χώρας παραποιώντας τις δηλώσεις τους, οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα άνοιξαν και λειτούργησαν κανονικά.

Η φυγή καταθέσεων υπήρξε μεγάλη, η ΕΚΤ κάλυψε το κενό, κανείς όμως δε θα δώσει λόγο για τις οικονομικές ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όπου με βαρύγδουπες ανταποκρίσεις προέβλεπαν το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, προκαλώντας πανικό στους καταθέτες.

Όταν η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους, ότι, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες και η ΕΚΤ διαψεύδει τις φημολογίες, τι επιδιώξεις και συμφέροντα εξυπηρετούν ανάλογες αναφορές από τα ΜΜΕ;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button