“Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είναι δίπλα στον αγρότη χωρίς πολλά λόγια, αλλά με έργα που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου“

Με αφορμή την εκδήλωση “αγωνίας” από μερίδα του τύπου, σχετικά με την κινητοποίηση πολιτικών φορέων των κυβερνήσεων του χθες, μετά από πέντε χρόνια και τη σποραδική διοχέτευση δελτίων τύπου χωρίς να προτείνουν τίποτα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.

Με αφορμή την εκδήλωση “αγωνίας” από μερίδα του τύπου, σχετικά με την κινητοποίηση πολιτικών φορέων των κυβερνήσεων του χθες, μετά από πέντε χρόνια και τη σποραδική διοχέτευση δελτίων τύπου χωρίς να προτείνουν τίποτα, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής.


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δημοπράτηση του μεγαλύτερου έργου της Θράκης στο Νομό μας. Το μεγάλο αρδευτικό. Διαθέτοντας τα πρώτα 50.000.000 ευρώ, έκανε πράξη το όραμα του νομάρχη Γιώργου Παυλίδη.


Παραδόθηκαν από τη Νομαρχία Ξάνθης, την τελευταία πενταετία 200.000 στρέμματα αναδασμοί στο Νομό μας, που υλοποιήθηκαν με δεκάδες εκατομμύρια, ενώ στα προηγούμενα σαράντα χρόνια έγιναν αναδασμοί 160.000 στρεμμάτων.


Πριν λίγες μέρες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, διέθεσε άλλα 5.000.000 ευρώ για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση των παράλληλων έργων των αναδασμών. Ηδη δρομολογούνται αναδασμοί και στα ελάχιστα εναπομείναντα αγροκτήματα του Νομού μας.


Εγκρίθηκαν 1.200.000 ευρώ για την εκτέλεση μικρών εγγειοβελτιωτικών έργων, έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων, έργα πρόσβασης, έργα αγροτικής οδοποιίας σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.


Εντάχθηκαν 4.900.000 ευρώ για αγροτικά έργα στους δήμους Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου.


Τα τελευταία πέντε χρόνια, γίνονται δίκαιες και αντικειμενικές εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, χωρίς κομματικά κριτήρια και προκαταλήψεις, δίνοντας ελπίδα και οικονομική ανακούφιση στους αδικημένους αγρότες.


Εγκαινιάστηκαν και ήδη λειτουργούν για πρώτη φορά στο νομό μας γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τοπικά κέντρα αγροτικής ανάπτυξης τα οποία θα προσφέρουν ουσιαστική ενημέρωση στους αγρότες.


Δίνεται οριστική λύση για τους 130 εργαζομένους των εργοστασίων ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ.


Τριπλασιάστηκαν οι δυναμικές καλλιέργειες στο νομό μας (ακτινίδια) και προωθήθηκαν νέες καλλιέργειες (ρόδια). Κατασκευάστηκαν συσκευαστήριο – ψυγεία ακτινιδίων από την ΕΑΣ Ξάνθης.


Διενεργούνται αυστηροί ποιοτικοί έλεγχοι των εισαγόμενων δημητριακών, προκειμένου να αποτραπεί η αθρόα εισαγωγή προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας, για να ενισχυθούν τα εγχώρια δημητριακά.


Οι εκπρόσωποι του χθες, περιοδεύουν στα χωριά μς, δημαγωγώντας και λαϊκίζοντας, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των αγροτών μας, για τις χαμηλές τιμές στα δημητριακά, που δυστυχώς φέτος προέκυψαν από την υπερπαραγωγή. Εχουμε 600.000 τόνους περισσότερους στην Ελλάδα και 14.000.000 τόνους περισσότερους στην Ευρώπη από πέρσι. Αντί να λαϊκίζουν και να δημαγωγούν εκ του ασφαλούς σήμερα, χωρίς να προτείνουν λύσεις, το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν, είναι να ζητήσουν συγνώμη από τους αγρότες γιατί δεν έκαναν τίποτα τα τελευταία 20 χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Οι πολίτες ευτυχώς γνωρίζουν πολύ καλά, σε ποια κατάσταση είχαν φέρει τη χώρα μας και τους αγρότες μας οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είναι δίπλα στον αγρότη χωρίς πολλά λόγια, αλλά με έργα που συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.


ΝΟΔΕ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button