Ηταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάϊδαρος

Αφού το ψηλοδιάψευσε τελικά ο Βαρουφάκης, παραδέχθηκε ότι, μαγνητοφωνούσε τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο σόουμαν της ελληνικής κυβέρνησης για μελλοντική συγγραφική κρίση κρατούσε τα λεγόμενα και πρακτικά της συνεδρίασης.

Αυτή η ενέργεια του υπουργού οικονομικών είναι πέρα από τα όρια της συνταγματικότητας της δημοκρατίας και του διαπραγματευτικού δικαίου.

Μας εκθέτετε ανεπανόρθωτα παντού κ. Βαρουφάκη. Ηταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάϊδαρος και αποστράβωσε λέει ο λαός μας.

 

Αφού το ψηλοδιάψευσε τελικά ο Βαρουφάκης, παραδέχθηκε ότι, μαγνητοφωνούσε τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο σόουμαν της ελληνικής κυβέρνησης για μελλοντική συγγραφική κρίση κρατούσε τα λεγόμενα και πρακτικά της συνεδρίασης.

Αυτή η ενέργεια του υπουργού οικονομικών είναι πέρα από τα όρια της συνταγματικότητας της δημοκρατίας και του διαπραγματευτικού δικαίου.

Μας εκθέτετε ανεπανόρθωτα παντού κ. Βαρουφάκη. Ηταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάϊδαρος και αποστράβωσε λέει ο λαός μας.

 

Μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει τελικά συμφωνία με τους δανειστές μας. Η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο και ίσως ο κ. Τσίπρας ζητήσει να υπερψηφισθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Θα πρέπει τελικά σ’ αυτή τη χώρα ν’ αναλαμβάνει το κάθε κόμμα τις πολιτικές του ευθύνες, να ξεκαθαρίζει τη θέση του και να μην προσπαθεί να κρυφθεί πίσω από το δάκτυλό του.

 

Θα πρέπει η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τη ρητορική του προγράμματος της Θεσ/νίκης και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σήμερα.

Δε γίνεται να είμαστε δογματικοί και απόλυτοι και να θεωρούμε εκ των ουκ άνευ υποχρέωση των δανειστών να συμφωνήσουν με τις θέσεις μας.

Στην πολιτική ισχύει το εφικτό και το επιθυμητό και στη βάση αυτού του πολιτικού αξιώματος θα πρέπει να προχωρήσουμε, να πορευτούμε και να συμφωνήσουμε, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας μας.

 

Στους δρόμους του πριγκιπάτου του Μονακό συνεχίστηκε η Φόρμουλα 1 και με νικητή το Νίκο Ρόσμεργκ.

Γίνεται αυτή η αναφορά για να καταδείξουμε στην ελληνική κοινωνία το επίπεδο των δρόμων και της ασφάλειας σε σχέση με τους γνωστούς “καρμανιόλες” δρόμους της ελληνικής επικρατείας.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στην πόλη μας, όπου ανά πάσα στιγμή ο κάθε οδηγός είναι εν δυνάμει υποψήφιος να προκαλέσει ατύχημα και ζημιά στο όχημά του.

Η κάκιστη ποιότητα του οδοστρώματος στους δρόμους της πόλης, τα προσωρινά “μπαλώματα” και οι λακκούβες και χωρίς βροχή, είναι σε ημερήσια διάταξη.

Ο δήμαρχος της πόλης μας δεν εκλέχθηκε μόνο για την ωραιοποίηση του κάκιστου σχεδιασμού της κεντρικής πλατείας, αλλά για βελτίωση του οδικού δικτύου και στις γειτονιές της πόλης μας.

Εκτός και αν δεν κυκλοφορεί, δε βλέπει και δεν ακούει τα παράπονα των πολιτών.

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω… στην Ξάνθη κ. δήμαρχε ακούει κανείς.

 

Κλείνει η 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της οδού Τσιμισκή μέχρι την κεντρική πλατεία λόγω εργασιών “διαμόρφωσης πεζοδρομίων ανατολικής πλευράς κεντρικής πλατείας”.

Μας ανακοινώνουν την έναρξη των εργασιών και όπως συμβαίνει στη χώρα μας δεν μας ανακοινώνουν το χρονοδιάγραμμα και το τέλος των εργασιών. Μάλλον θα ξεκαλοκαιριάσουμε και φέτος μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε… Ποιος νοιάζεται πότε θα ολοκληρωθεί;

 

Είχα επισκεφθεί το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη και είχα θέση στους υπηρεσιακούς παράγοντες το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι γεωργοί της περιοχής με τη συνεχιζόμενη και άνευ λόγου καθυστέρηση μη ολοκλήρωσης και απόδοσης στην κυκλοφορία του δρόμου Νέας Κεσσάνης – Αβάτου στο ύψος των Λουτρών Ποταμιάς.

Με είχαν διαβεβαιώσει, ότι, έχει γίνει η μελέτη, τα χρήματα υπάρχουν και είναι θέμα χρόνου η κατασκευή της γέφυρας και η απόδοσή του στην κυκλοφορία. Το θέμα χρόνου είναι πάντα κάτι σχετικό και έχει σχέση με το μεγάλο Αλμπερτ Αϊνστάϊν και τη θεωρία της σχετικότητας (αν και ο μεγάλος μαθηματικός Κων/νος Καραθεοδωρής, κατά πολλούς, έθεσε τις βάσεις της θεωρίας της σχετικότητας και ολοκλήρωσε ο Αϊνστάϊν ).

 

Το μαρτύριο της διαπραγματευτικής σταγόνας που πριν πέσει στο χώμα για να ποτίσει τη γη εξατμίζεται μέχρι πότε θα το ζήσουμε;

Θέλουν οι εταίροι και δανειστές μας να υπάρξει έντιμη συμφωνία; Θέλει η κυβέρνηση να λυθεί ο γόρδιος δεσμός;

Αναλώνονται σε ατέρμονες συζητήσεις, χωρίς αρχή, μέση και τέλος και τα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας μεγαλώνουν και βουλιάζουν και οι δύο πλευρές στη λάσπη και σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τι θα συμβεί στη χώρα μας αν προκύψει, έστω και τυχαία, ένα πιστωτικό γεγονός και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις πιθανές αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Θα πρέπει άμεσα, τα περιθώρια έχουν ήδη εξαντληθεί, ο χρόνος έχει τελειώσει, ο Σίσυφος να κατορθώσει να ανεβάσει τη στρογγυλή πέτρα στην κορυφή του βουνού.

Φθάνει πια κύριοι της Ε.Ε. και του ΔΝ, αρκετές φορές φτάσαμε στην πηγή και νερό δεν ήπιαμε.

Μη συνεχίζετε, μην επιχειρείτε να εξευτιλήσετε  την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, δημιουργώντας ταυτόχρονα οικονομικά αδιέξοδα στη χώρα μας.

Φτάνει πια!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button