“Να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αρπαγή των χρημάτων των Περιφερειών”

Στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αν.Μακ.-Θράκης συζητήθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τρέλλης Χρήστος τόνισε:

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταδικάζει  απερίφραστα  την ΠΝΠ που δεσμεύει υποχρεωτικά  τα ταμιακά  διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αν.Μακ.-Θράκης συζητήθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τρέλλης Χρήστος τόνισε:

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταδικάζει  απερίφραστα  την ΠΝΠ που δεσμεύει υποχρεωτικά  τα ταμιακά  διαθέσιμα δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτήν την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει “χέρι” και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση του λαού, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών, που ήταν απαίτηση της τροϊκα. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε προς τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους της Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ ,ΔΗΜΑΡ πως η προηγούμενη συγκυβέρνηση  είχε εκδώσει πάνω από 25 ΠΝΠ που, οδήγησαν στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Η συγκυβέρνηση, λοιπόν, βάζει χέρι σε νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δήμους, περιφέρειες, ταμεία ασφαλιστικών φορέων, ΟΑΕΔ και άλλους οργανισμούς, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και τρέχουσες ανάγκες του κράτους, καταδικάζοντας ξανά εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες.         

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών  αφού στα πλαίσια της αυτονομίας, της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Την ίδια στιγμή, το κεφάλαιο, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι όχι μόνο μένουν στο απυρόβλητο αλλά η ίδια κυβέρνηση με προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχε χαρίσει σε επιχειρηματίες αρκετά εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από πρόστιμα ακόμα και για λαθρεμπόριο, εντάσσοντάς τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η συγκυβέρνηση, αλλά και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων του ευρωμονόδρομου  για να δικαιολογήσουν  τα αδικαιολόγητα, ανάμεσα στα πολλά, εμφάνισαν σαν επιχείρημα ότι “υπάρχουν πράξεις πατριωτισμού που πρέπει να τις βλέπεις”. `Η ότι “Το ταμείο είναι ένα και άρα μπορεί η συγκυβέρνηση να χρησιμοποιήσει προσωρινά τα χρήματα των οργανισμών για ανάγκες που εμφανίστηκαν “,<<δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πέσει η χώρα στα βράχια >>κ.α.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό για το λαό να χαρακτηρίζουν πράξη πατριωτισμού μια ΠΝΠ που θίγει τα λαϊκά συμφέροντα, και που είναι πλήρων εναρμονισμένη στις απαιτήσεις της τρόϊκα και των δανειστών.

Ποιος μπορεί να πιστέψει, με δεδομένη την προηγούμενη εμπειρία με το περίφημο “κούρεμα” του PSI στα ασφαλιστικά ταμεία και στα ταμεία δημόσιων οργανισμών, αυτό το επιχείρημα, που μάλλον παραπέμπει στο “δανεικά κι αγύριστα”;

Ακούσαμε σήμερα εδώ από τον Περιφερειάρχη αλλά και από τους επικεφαλείς άλλων παρατάξεων ,ότι αντιτίθονταν στο ζήτημα δήθεν  “κατάργησης του αυτοδιοίκητου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”. Για ποιο αυτοδιοίκητο μιλάτε; Μήπως δεν είναι μηχανισμός του κράτους η Τοπική Διοίκηση; Τώρα, το κατάλαβατε; Όταν αποθεώνατε τον “Καλλικράτη” που προέβλεπε ότι οποιαδήποτε απόφαση τελεί υπό την έγκριση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και επιστρέφεται ως μη νόμιμη όταν δεν υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική, αυτό τι ήταν; Αυτοδιοίκητο…;

Κάποια στελέχη της συγκυβέρνησης επικαλούνται πως αυτά τα χρήματα που δεσμεύτηκαν υποχρεωτικά θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Στην πραγματικότητα, αυτό οδηγεί στα εξής αντιλαϊκά διλήμματα:

“Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή να μείνει ανοιχτός ο παιδικός σταθμός;”

“Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή να λειτουργεί ο τομέας της καθαριότητας;”

“Να πληρωθούν μισθοί ή να λειτουργούν τα προγράμματα Πρόνοιας, το “Βοήθεια στο Σπίτι”;”

Θέτουν, λοιπόν, ένα άθλιο δίλημμα και αναπαράγουν τη λογική της έκπτωσης των λαϊκών αναγκών. Καλούν το λαό, τους εργαζόμενους να διαλέξουν τι θα χάσουν!!! Αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, θεωρούν ιερά και όσια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τα οποία όχι μόνο δεν πειράζεται ούτε ευρώ αλλά δίνονται εγγυήσεις ότι θα στηριχθούν και θα ενισχυθούν. Αποδεικνύοντας και έτσι τον ταξικό χαρακτήρα και αυτής της συγκυβέρνησης.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, καλεί τους  εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες να διεκδικήσουν να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων.

 Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.

Καλούμε το Π.Σ. να μην εφαρμόσει η περιφέρεια την ΠΝΠ, να μην επιτρέψει την ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων>>

Στη ψηφοφορία του ΠΣ. Μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , ενώ όλοι οι άλλοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των παρατάξεων που στηρίζονται από Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΛ ,ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ ,  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ υπερψήφισαν την ΠΝΠ.

 

Για την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Τρέλλης Χρήστος

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button