Τα μπάζα και τα σκουπίδια “πρωταγωνιστές” στην Επιτροπή Ποιότητας και Ζωής

Μονοπώλησε το προ ημερησίας θέμα που έβαλαν στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας και ζωής Δήμου Ξάνθης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Βορίδης και Σπύρος Μαζαράκης το μεσημέρι της Τρίτης.

Το θέμα αφορούσε τους χώρους απόθεσης μπαζών, και χώρους απόρριψης ανεξέλεγκτων απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα ο Δ. Βορίδης ανέφερε ότι προς το τέρμα της οδού Κατσώνη, προς τα Κιμμέρια, 100 περίπου μέτρα πριν το βενζινάδικο, στην δεξιά πλευρά του δρόμου, υπάρχει χώρος απόθεσης μπαζών και απορριμμάτων και κατέθεσε στον πρόεδρο της Επιτροπής κ.

Μονοπώλησε το προ ημερησίας θέμα που έβαλαν στη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας και ζωής Δήμου Ξάνθης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Βορίδης και Σπύρος Μαζαράκης το μεσημέρι της Τρίτης.

Το θέμα αφορούσε τους χώρους απόθεσης μπαζών, και χώρους απόρριψης ανεξέλεγκτων απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα ο Δ. Βορίδης ανέφερε ότι προς το τέρμα της οδού Κατσώνη, προς τα Κιμμέρια, 100 περίπου μέτρα πριν το βενζινάδικο, στην δεξιά πλευρά του δρόμου, υπάρχει χώρος απόθεσης μπαζών και απορριμμάτων και κατέθεσε στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Παναγιώτη Ταρενίδη τέσσερες φωτογραφίες. Στην συνέχεια ανέφερε ότι το Σάββατο (19-11-2011) εκδηλώθηκε πυρκαγιά και κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση. Η εστία της φωτιάς όμως συνέχισε να υπάρχει και την Κυριακή το πρωί, αλλά και το απόγευμα, αναζωπυρώθηκε και η πυροσβεστική επανήλθε. “Αλλά και την Δευτέρα το πρωί, 21 Νοέμβρη 2011 υπήρχαν ακόμη καπνοί, δείγμα ότι “κάτι” συνέχιζε να καίγεται  και βέβαια δεν φαίνεται να ήταν μόνο μπάζα οικοδομών αλλά και σκουπίδια κάθε είδους. Πλαστικά; Χρώματα; Όπως είναι γνωστό, με το νερό, ουσίες από τα σκουπίδια εισχωρούν στο υπέδαφος και μολύνουν και τον υδροφόρο ορίζοντα. Με την ευκαιρία σας υποδεικνύουμε και δύο τουλάχιστον άλλες περιπτώσεις “χώρων ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων” Στη συνέχεια ανέφερε άλλους χώρους ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δροσερού αλλά και  στο δρόμο που από τα Κιμμέρια οδηγεί στα Πηγάδια, από τα φανάρια 100 περίπου μέτρα αριστερά.

Ρώτησε το προεδρείο

αν στους ανωτέρω χώρους γίνεται  νόμιμα η απόρριψη σκουπιδιών και μπαζών, αν οι ανωτέρω χώροι είναι καταγεγραμμένοι στην περιφέρεια ως ΧΑΔΑ, αν είναι ενήμερη η υγειονομική υπηρεσία και τι άποψη έχει επί του θέματος, πως σκέφτεται να αποκαταστήσει τις 3 περιοχές που περιγράψαμε από την ενδεχόμενη μόλυνση, πώς σκέφτεται να περιφρουρήσει ο Δήμος το αγαθό της υγείας των Ξανθιωτών, σε σχέση με τα ανεξέλεγκτα απορρίμματα.

Απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Βορίδη ο πρόεδρος της Επιτροπής Παναγιώτης Ταρενίδης επιβεβαίωσε την φωτιά και την παρουσία της Πυροσβεστικής.

Στη συνέχεια είπε ότι όλες τις εστίες μόλυνσης ο δήμος τις παρακολουθεί και ιδιαίτερα για το Δροσερό τόνισε ότι όσο η οικονομική κρίση μεγαλώνει, γύρω από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ τη νύχτα οι συμπολίτες μας από το Δροσερό παίρνουν από τους κάδους όλες τις σακούλες και τις κουβαλούνε στην περιοχή και έχουμε εναπόθεση σκουπιδιών γύρω από την περιοχή.

Η υπηρεσία καθαριότητος δύο φορές την εβδομάδα βγάζει φορτηγά και καθαρίζει γύρω από εκείνον τον χώρο.

Αναφερόμενος στην αστυνόμευση ο κ. Ταρενίδης είπε ότι αυτή πρέπει να γίνεται από όλους μας.

Ο Βορίδης επέμενε στο θέμα της απόρριψης των μπαζών και ζήτησε την παρέμβαση του προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στον χώρο που πρέπει.

Ο κ. Ταρενίδης δεσμεύθηκε ότι θα παρθούν τα μπάζα από τους χώρους παράνομης εναπόθεσης, επιμένοντας στην προστασία του περιβάλλοντος απ’ όλους τους πολίτες.

Στο εντός ημερήσιας θέμα ανεστάλη η λειτουργία ενός καταστήματος στην παλιά πόλη για πολεοδομικές παραβάσεις μέχρι αυτές να αποκατασταθούν.

 

Μ. Φανουράκης:

“ τα προβλήματα της πόλης

 είναι τα ποδήλατα;”

 

Παρενέβη ο Μανώλης Φανουράκης στο αίτημα του Δ. Βορίδη, ο οποίος αναζητά ακόμη τα δέκα ποδήλατα τα οποία αγοράσθηκαν μέσω κάποιου προγράμματος προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει η δημοτική Αστυνομία. Το θέμα συζητήθηκε στο παρελθόν στο δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή ενημέρωσε το σώμα, λέγοντας πώς τα ποδήλατα είναι σε κάποιον χώρο στο Αμοιρίδειο κλειστό γυμναστήριο.

Το θέμα επανέφερε ο Δ. Βορίδης ζητώντας από τον Ν. Σπυριδόπουλο, πρόεδρο του τομέα αθλητισμού, να πάνε στο Αμοιρίδειο για να τσεκάρουν αν είναι εκεί. Ο Μ. Φανουράκης πετάχτηκε και με ύφος ειρωνικό είπε απευθυνόμενος στο Δ. Βορίδη “Τα προβλήματα της πόλης είναι στα ποδήλατα”;

“Βεβαίως και είναι στα ποδήλατα κ. Φανουράκη όταν μάλιστα αυτά αγοράστηκαν για να καλυτερέψουν την ποιότητα της ζωής των συνδημοτών μας και κατά πάσα πιθανότητα κατέληξαν σκουριασμένα στα σκουπίδια στην καλύτερη περίπτωση ή στη χειρότερη στις αποθήκες σπιτιών κάποιων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης ή έγιναν δώρα σε κάποιους άλλους.”

Να θέσουμε υπ όψη του κ. Βορίδη να ζητήσει και πρακτικό παραλαβής ή καταστροφής για αυτά τα ποδήλατα που δεν λύνουν τα προβλήματα των συνδημοτών μας αλλά δείχνουν πως διαχειριζόμαστε τα χρήματα τους ή των ευρωπαίων συμπολιτών μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button