Επιστολή προς το Δήμαρχο Ξάνθης

Ξάνθη, 24 Μαρτίου 2015

Ξάνθη, 24 Μαρτίου 2015

                                                                                             Προς: Δήμαρχο Ξάνθης 

 Χαράλαμπο Αθ. Δημαρχόπουλο

 

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η κίνησή σας σχετικά με την ανακύκλωση των απορριμμάτων είναι άξια συγχαρητηρίων και ευελπιστώ να εκτιμηθεί έμπρακτα η εμφανέστατη μέριμνά σας από τους πολίτες της Ξάνθης, εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία που μας δίνεται να γίνουμε λίγο καλύτεροι, χρησιμοποιώντας κατάλληλα τους μπλε κάδους.

Η «πράσινη» συμπεριφορά είναι ευθύνη όλων μας και του καθενός ξεχωριστά, ωστόσο, υποψιάζομαι ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κακή συνήθεια της αποποίησης των ευθυνών μας. Δυστυχώς, έχουμε οι περισσότεροι την αντίληψη ότι πάντα ένας άλλος είναι αυτός που πρέπει να φροντίσει για θέματα που μας αφορούν και όχι εμείς.

Γνωρίζοντας την προτροπή σας για αμφίδρομη επικοινωνία πολιτών και δήμου, μέσω της τεχνολογίας, για παρεμβάσεις και κατάθεση ιδεών που αφορούν την καθημερινή ζωή στην Ξάνθη, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω το πρόβλημα που γεννήθηκε αμέσως μετά την κατεδάφιση των ιστορικών πλην επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στο οικόπεδό μου στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και 9ης Μεραρχίας.

Υπάρχει άπλετος χώρος στάθμευσης πλέον εκεί και έτσι αφήνουν τα οχήματά τους όσοι έχουν δουλειά στη γύρω περιοχή και πιθανόν και κάποιοι μόνιμοι κάτοικοι της γειτονιάς. Καμία αντίρρηση ασφαλώς, αφού δεν έχει δρομολογηθεί κάτι προς αξιοποίηση του οικοπέδου άμεσα. Χαρακτηρίζω ως πρόβλημα, όμως, το ότι πεζοί, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένοι, μητέρες με καρότσια, νήπια και παιδιά από τα προσχολικά κτίρια της περιοχής, που κυκλοφορούν συνεχώς, αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το δημόσιο πεζοδρόμιο.

Μετά τη νέα διαμόρφωση της κεντρικής μας Πλατείας Δημοκρατίας, η οδός Βενιζέλου αποτελεί έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Ξάνθης, τον οποίο διασχίζουν εκατοντάδες αυτοκίνητα όλες τις ώρες της ημέρας. Κατοικώ στην οδό αυτή και το διαπιστώνω καθημερινά.  Έχουν πέσει στην αντίληψή μου διακριτικά παράπονα για το θέμα αυτό και θεωρώ πως είναι δυνατόν να λυθεί πολύ εύκολα, ίσως με την τοποθέτηση μικρών κολωνών κατά μήκος του πεζοδρομίου περιμετρικά του οικοπέδου.

Η Αστυνομία θα μπορούσε να έρθει και να δώσει κλήσεις στους οδηγούς που παρκάρουν, προσωρινή λύση αν την επέλεγα. Ο κύριος, όμως, λόγος που δεν απευθύνομαι στην Αστυνομία αλλά στο Δήμο είναι ο εξής. Καμία πρόθεση για επίθεση δεν έχω προς τους συνδημότες οδηγούς, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων τους στο κέντρο της πόλης μας. Η κοινωνική μου ευαισθησία με οδήγησε να πάρω την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας και θέλω αυτό να είναι ξεκάθαρο.

Από τη μεριά μας, σε συνεργασία με εσάς και την Πολεοδομία, καταφέραμε να κατεδαφίσουμε τα άκρως επικίνδυνα κτίρια που υπήρχαν στο οικόπεδό μου και να αποφύγουμε έτσι κάποιο ανεπανόρθωτο ατύχημα. Αισιοδοξώ ότι και εσείς με τη σειρά σας θα μεριμνήσετε για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Εν όψει της διπλής Εθνικής Εορτής του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού, Χρόνια Πολλά σε εσάς και τους συνεργάτες σας.

 

Με εκτίμηση

Αν-Μαρί Κ. Μυκονιάτη

Σχετικά Άρθρα

Back to top button