Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι το χάσιμο του πολύτιμου χρόνου με τις συνεχείς “αναποτελεσματικές” και “χρονοβόρες” διαπραγματεύσεις που επιδεινώνουν την ύφεση και στραγγαλίζουν τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι το χάσιμο του πολύτιμου χρόνου με τις συνεχείς “αναποτελεσματικές” και “χρονοβόρες” διαπραγματεύσεις που επιδεινώνουν την ύφεση και στραγγαλίζουν τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, η εσωτερική κομματική αντιπολίτευση που αποτελεί τροχοπέδη της όποιας θετικής προσπάθειας και η πολύ κακή, που αρκετές φορές ξεπερνά τα όρια, αντιπολιτευτική γραμμή της Ν.Δ. που επενδύει στην αριστερή κυβερνητική παρένθεση για να επανέλθει στην εξουσία.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι το χάσιμο του πολύτιμου χρόνου με τις συνεχείς “αναποτελεσματικές” και “χρονοβόρες” διαπραγματεύσεις που επιδεινώνουν την ύφεση και στραγγαλίζουν τη ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, η εσωτερική κομματική αντιπολίτευση που αποτελεί τροχοπέδη της όποιας θετικής προσπάθειας και η πολύ κακή, που αρκετές φορές ξεπερνά τα όρια, αντιπολιτευτική γραμμή της Ν.Δ. που επενδύει στην αριστερή κυβερνητική παρένθεση για να επανέλθει στην εξουσία.

Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός στη 10η στροφή του Υμνου στην Ελευθερία αναφέρει:

“Μοναχή το δρόμο πήρες, εξανάλθες μοναχή. Δεν είν’ εύκολες οι θύρες αν η χρεία τες κουρταλεί” ενώ στο 147ο στίχο αναφέρει “Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: Εάν μισούνται ανάμεσα τους δεν τους πρέπει ελευθερία”.

Οι ερμηνείες και τα συμπεράσματα… δικά σας.

 

“Συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη” ο πρώην υπουργός οικονομικών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Γκίκας Χαρδούβελης και κατηγορείται για μεταφορά σε τράπεζα του εξωτερικού, μέσω e-banking, μεγάλου ποσού με κινήσεις κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να μην εντοπιστούν από την Τράπεζα Ελλάδος.

Ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα χρήματα ήταν φορολογημένα και απέδωσε τη μεταφορά στο φόβο του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αν και ο ίδιος ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Το μείζον ηθικό και όχι μόνο πρόβλημα που υφίσταται και πλανάται στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας με ποιο δικαίωμα και ως μετέπειτα υπουργός οικονομίας έκανε εκκλήσεις στους έλληνες μικροκαταθέτες να στηρίξουν τις ελληνικές τράπεζες και να μην προβαίνουν σε αναλήψεις ποσών που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ρευστότητας των τραπεζών.

Δάσκαλε που δίδασκες… και υπουργέ οικονομικών…. που νόμο δεν κρατούσες… και έβαζες το ατομικό συμφέρον πάνω από το εθνικό… ζητώντας ταυτόχρονα από άλλους να στηρίξουν την εθνική οικονομία… όταν εσύ… την έκανες όχι με μικρά πηδηματάκια… αλλά σαν Λούης.

Αν ήταν φορολογημένα θα το δείξει η δικαιοσύνη.

 

Πολύς, πάρα πολύς λόγος, γίνεται για τον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών. Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις είχαν δοθεί και πολύ περισσότερες μετεκλογικά και όμως οι καθαρίστριες δεν έχουν ακόμα προσληφθεί και το όλο θέμα καρκινοβατεί.

Οι εξαγγελίες για τις συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών έχουν ξεχαστεί και τα κυβερνητικά στελέχη είναι στην πρωτοκαθεδρία των πολιτικών εκπομπών των τηλεοπτικών καναλιών.

Ξεθωριάζουν οι άμεσες εφαρμογές των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική κοινωνία και παραπέμπονται στο προσεχές μέλλον, σε βάθος τετραετίας ή και σε καλένδες.

Εύκολα τάζει κανείς… δύσκολα όμως υλοποιεί… γιατί με το τάξιμο δεν πτώχευσε κανείς…

 

Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, ποιοι είναι οι έμποροι και ποιοι είναι οι παραγωγοί στις λαϊκές αγορές, στα γνωστά παζάρια της χώρας. Δεν είναι νόμιμο τιμές προϊόντων σε εμπόρους και παραγωγούς να είναι ίδιες.

Η δημιουργία ενιαίας τιμής ίδιων προϊόντων σε μια αγορά που θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ελεύθερη και λειτουργεί ανταγωνιστικά, προς όφελος του καταναλωτικού κοινού, μας παραπέμπουν στην αντίθετη κατεύθυνση, στη δημιουργία καρτέλ.

Η πολιτεία με τους τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς, θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να κόβονται αποδείξεις και το κυριότερο ο εισπραττόμενος ΦΠΑ να αποδίδεται στα κρατικά ταμεία.

 

FΗ άμεση απόδοση δικαιοσύνης, η κατάργηση της γραφειοκρατίας και η ψήφιση ενός νέου και αποτελεσματικού φορολογικού νομοσχεδίου με ορίζοντα δεκαετίας είναι το τρίπτυχο που θα φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό για να νομοθετεί και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος με αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις και τηλεοπτικά διαπραγματευτικά σόου στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες.

Μπορεί ακόμα και σήμερα να υπάρχει μεγάλο ποσοστό δημοφιλίας της ελληνικής κυβέρνησης και η ελπίδα να παραμένει ζωντανή και η εθνική ομοψυχία έντονη… θα πρέπει να γνωρίζουν όμως οι κυβερνώντες, ότι, οι αντοχές της οικονομίας και του ελληνικού λαού, δεν είναι ανεξάντλητες.

Ας θυμηθούν, ότι, πρώτα γιορτάζουμε την Κυριακή των Βαϊων και την επόμενη εβδομάδα τη Σταύρωση.

 

Κατανοώ την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν με τις όποιες παραλείψεις, λάθη και σωστές ενέργειες αυτή τη χώρα.

Δεν καταλαβαίνω το αντιπολιτευτικό μένος του ΚΚΕ και τον ξύλινο λόγο, ίδιος πάντα, που άρθρωνε και αρθρώνει σήμερα κατά της αριστερής συγκυβέρνησης της χώρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους ζητούσε να συμμετάσχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το ΚΚΕ έσκιζε τα ιμάτιά του και απέκλειε μετά βδελυγμίας  οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, ακολουθώντας τον αδιέξοδο και μοναχικό δρόμο που το έχει καθηλώσει στα ποσοστά του 5 – 7% και σε προσπάθειες επιβολής και ανάδειξης ιδεών και οραμάτων, που όμως, δεν πείθουν, δεν κινητοποιούν, δε βρίσκουν απήχηση στη μεγάλη μάζα της ελληνικής κοινωνίας.

 

Το θέμα της οικονομίας στη χώρα μας δυστυχώς, κάποιοι το έχουν οριοθετήσει με τον ερχομό ή όχι των τεχνοκρατικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας της πενταετούς κρίσης που βιώνουμε και της κυβερνητικής πολιτικής έχει ένα κοινό παρανομαστή: την άμεση υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που η κυβέρνηση μέσω του υπουργού οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη κατέθεσε στο γιούρογκρουπ.

Όλα τα άλλα λέγονται εκ του πονηρού και για εσωτερική επικοινωνιακή κατανάλωση.

 

Εξακολουθεί ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης να είναι “αδιόρθωτος” και να συνεχίζει να “ρέπει” στις συνεντεύξεις.

Δεν έχει ανάγκη η χώρα από τη συνεχή παρουσία του στα τηλεοπτικά πάνελ ως σταρ που διεκδικεί ένα βραβείο όσκαρ.

Ο λαός υπομονετικά (μέχρι πότε;) περιμένει να δοθούν λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα και στην καθημερινότητά του.

Ασχολείται με θέματα ανούσια και όχι με αναγκαίες αποτελεσματικές και άμεσες ενέργειες να σπάσει τα δεσμά των καρτέλ, της φοροδιαφυγής για άμεση και αποτελεσματικότερη δικαιοσύνη και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Δε βλέπουν δυστυχώς τη γερμανοσοϊμπλεϊκή ομπρέλα που σκεπάζει τον ήλιο της πιο φωτεινής χώρας του κόσμου.

Οπου γάμος και χαρά η Κονδύλω πρώτη λέει ο λαός μας… όπου πάνελ και συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης παρών.

 

Τέσσερις μόνο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δε δέχτηκαν τη χορήγηση βουλευτικού αυτοκινήτου για τις “ανάγκες” μετακίνησής τους.

Οι 300 εθνοπατέρες του ελληνικού κοινοβουλίου πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον στους 200 και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βρει τους τρόπους που απαιτούνται.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση εκλέγονται 571 ευρωβουλευτές και σε μια χώρα των 10.000.000 κατοίκων στην Ελλάδα εκλέγονται μισθοδοτούνται και συνταξιοδοτούνται 300 βουλευτές.

Το νόμιμο είναι και ηθικό; Στη χώρα μας που η πολιτική είναι επάγγελμα και προσοδοφόρο μάλιστα, όλα συμβαίνουν, όλα έχουν νομοθετηθεί, όλα είναι μέσα, στο πνεύμα του νόμου, που οι ίδιοι νομοθέτησαν και ψήφισαν.

Εδώ ισχύει απόλυτα: το εμά – εμά και τα εσα εμά!

Τουτέστιν… τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου.

 

Συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη βουλή και τα έδρανα της ΝΔ έδειχναν όψη εγκατάλειψης. Ισχυρίζονταν ο κ. Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοί του ότι, δεν παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου λόγω φόρτου εργασίας και ειλημμένων υποχρεώσεων ως πρωθυπουργός.

Σήμερα που δεν παραβρέθηκε σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό και οικονομικό θέμα συζήτησης είχε να βάψει κόκκινα αυγά για το Πάσχα(;)

Μελετά και επεξεργάζεται το σενάριο της αριστερής κυβερνητικής παρένθεσης(;)

Προετοιμάζεται για θριαμβευτική είσοδο(;)

Το απαγόρευσε η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ;

Η δε θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Κύριε Σαμαρά εκμεταλλεύσου την παρουσία σου στην αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, συσπείρωσε τους βουλευτές σου και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση μέσα στο κοινοβούλιο.

Το έχει ανάγκη και η κυβέρνηση και η χώρα.

 

Ζούμε σε κλίμα και καθεστώς ανάλογο με την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821, όταν ο αυστριακός υπουργός εξωτερικών Μέτερχνιχ διατύπωνε την αντίθεσή του στο απελευθερωτικό κίνημα των ελλήνων.

Σήμερα, ο γερμανός υπουργός οικονομικών επιμένει σθεναρά στην οικονομική καταστροφή της χώρας, σφίγγοντας το βρόγχο με το μαρτύριο της σταγόνας και της πλήρους εξάρτησης προσπαθεί να επιβάλει το δίκιο του δυνατού μέσα από τις μνήμες της ελληνικής αντίστασης του 1940.

Δυστυχώς οι Ερινύες τον καταδιώκουν και τον ωθούν στα άκρα με ανθελληνικό μένος για μια χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, που έβγαλε μέσα από τα σπλάχνα της έναν Σωκράτη, έναν Δημόκριτο, έναν Περικλή, έναν Φειδία, έναν Ικτίνο, έναν Καλλικράτη, έναν Μέγα Αλέξανδρο και μια πληθώρα σπουδαίων ανδρών, που έθεσαν τη βάση στη φιλοσοφία, στην αρχιτεκτονική, στην πολιτική, στη στρατηγική, στην επιστήμη και στην εξύψωση του πνεύματος στα ουράνια.

Λένε ότι οι λαοί που δεν έχουν ιστορία, δεν έχουν μνήμες. Η ελληνική ιστορία ξεκινά από τα βάθη των αιώνων και καθορίζει το DNA του σημερινού έλληνα. Ο κ. Σόϊμπλε τι έχει ν’ αντιπαρατάξει απέναντι στην ελληνική πνευματική ηγεμονία;

Εκτός από το αιματοκύλισμα της Ευρώπης και του κόσμου με δύο παγκόσμιους πολέμους και τον τρίτο οικονομικό ευρωπαϊκό πόλεμο για επιβολή μιας ανούσιας, πρόσκαιρης και φανταστικής ηγεμονίας του;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button