Και έμεινε ο Αντώνης μοναχός… σαν καλαμιά στον κάμπο.

Πολιτική τροϊκανή “εσωτερική αντιπολίτευση” προσπάθησε ανεπιτυχώς να σχηματίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Σταύρο Θεοδωράκη ζήτησε συνάντηση των “τριών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων” για την πολιτική κατάσταση και τη ρευστότητα των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους εταίρους και δανειστές.

Πολιτική τροϊκανή “εσωτερική αντιπολίτευση” προσπάθησε ανεπιτυχώς να σχηματίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και Σταύρο Θεοδωράκη ζήτησε συνάντηση των “τριών φιλοευρωπαϊκών κομμάτων” για την πολιτική κατάσταση και τη ρευστότητα των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους εταίρους και δανειστές.

Τέτοιες απερίσκεπτες πολιτικές ενέργειες δίνουν άλλοθι και ευκαιρία στη γερμανική Ευρώπη και στον κ. Σόϊμπλε να αμφισβητήσουν την ενότητα πολιτικών κομμάτων και λαού και να αποδομήσουν τα ισχυρά διαπραγματευτικά  χαρτιά της χώρας μας.

Τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκαν την τηλεφωνική πρόσκληση και προτίμησαν να ενημερωθούν απευθείας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Και έμεινε ο Αντώνης μοναχός… σαν καλαμιά στον κάμπο.

 

Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. αναμένετο να τεθεί και θέμα ηγεσίας εκτός από την αυτοκριτική για την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες διαφορά στις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Η προσωρινή αναβολή της συνεδρίασης της ΚΟ δίνει φιλί ζωής στην παραμονή του κ. Σαμαρά στο τιμόνι του κόμματος.

Τα εσωκομματικά προβλήματα απλώς σκεπάστηκαν προσωρινά κάτω από το χαλί των πολιτικοοικονομικών διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κ. Σαμαράς επενδύει την παραμονή του στην αρχηγία της ΝΔ, στην αποτυχία των διαπραγματεύσεων και στη μικρή παρένθεση της αριστερής διακυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες επικρατέστεροι για την αρχηγία της ΝΔ φέρονται οι Γιώργος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης με σημαντικότατο προβάδισμα και επικρατέστερο τον πρώτο.

Το έργο του, η παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, η εκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη κόντρα στους κυβερνητικούς υποψηφίους, η εντιμότητα του και η τεράστια αποδοχή του από τον κόσμο της Ν.Δ. το νεαρό της ηλικίας του και η διαμάχη και προσωπική κόντρα του πρώην πρωθυπουργού σε αντιδιαστολή με τη συναίνεση και το ήπιο κλίμα που επιδιώκει ο κ. Τζιτζικώστας, άνθρωποι που γνωρίζουν, το θεωρούν φαβορί για την αρχηγία του κόμματος.

 

Πριν κατατεθεί η ελληνική πρόταση παράτασης της δανειακής σύμβασης ο κ. Σόϊμπλε απέρριψε την ελληνική πρόταση.

Τελικά, στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποφασίζουν και παίρνουν αποφάσεις όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες, συμφωνώντας ή διαφωνώντας ή είναι ενός ανδρός αρχή. Είναι Ευρωπαϊκή Ενωση ή είναι Γερμανική Ευρώπη;

Μπορεί σήμερα η Γερμανία να φαίνεται, οτι, είναι καβαλάρης στο ευρωπαϊκό οικονομικοπολιτικό γίγνεσθαι, θάρθει όμως καιρός που θα ξεπεζεύσουν και τότε οι πρώτοι θα γίνουν έσχατοι και το ζητούμενο είναι αν θ’ αντέξουν τη μοναξιά του πεζοπόρου.

Εμείς θέλουμε μια Ευρώπη όπου θα συζητούνται και θα παίρνονται αποφάσεις μέσα από αντιθέσεις, θα γίνονται συνθέσεις, και θα έχουν θέση, λόγο και άποψη ισότιμα όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και όχι να επιβάλλεται η άποψη του ενός.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρέπει να είναι δημοκρατική κατ’ όνομα και τύποις, αλλά στην ουσία και στην πράξη.

Ας το αποδείξουν… Ιδού η Ελλάδα… ιδού η Ευρώπη… ιδού και το πήδημα…

 

Οι ξανθιώτες καταναλωτές και οχι μόνο, θα πρέπει να στραφούν προς την ελληνική αγορά και στα ελληνικά προσφερόμενα προϊόντα, αποφεύγοντας τα αντίστοιχα “ευρωπαϊκά” καταστήματα και προϊόντα.

Υπάρχουν μικρά και μεσαία καταστήματα ελληνικού ενδιαφέροντος και ιδιοκτησίας που φυτοζωούν παλεύοντας άνισα, με ξένες αλυσίδες καταστημάτων, εντός της χώρας μας, προσπαθώντας να επιβιώσουν μέσα σ’ ένα οικονομικό κυκεώνα, σ’ ένα σύστημα φιλελευθεροποίησης τιμών και αγαθών, οπου τον πρώτο και μέχρι σήμερα και τον τελευταίο λόγο έχουν τα μεγάλα οικονομικά τραστ, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

 

Οι μεγάλες αδικίες εξακολουθούν να συνεχίζονται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και άλλων ταμείων.

Αν και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών, εξακολουθεί ο ΟΑΕΕ να καταλογίζει προς πληρωμή εκτός από το ποσό για τη συνταξιοδότησή τους και το ποσό που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και για την υγεία γενικότερα.

Σε όποιους καταλογίζονται προς πληρωμή ποσά για την υγεία θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, ειδάλλως τα καταλογισθέντα ποσά θα πρέπει άμεσα από τους αρμοδίους της νέας κυβέρνησης να διαγραφούν.

Και με ρύθμιση – τροπολογία να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Πρόσβαση στο σύστημα υγείας από όλους.

 

Φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο και να μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες ανάληψης της αρχηγίας της Ν.Δ. από το νεαρό και φέρελπι, γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (άραγε κάποιος τον συμβούλευσε;) απεφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του και ν’ απέχει επιδεικτικά με δηλώσεις και προκλητικά από τη γραμμή του κόμματος στη διαδικασία εκλογής του κ. Παυλόπουλου στο ύπατο αξίωμα της ελληνικής δημοκρατίας.

Η κίνηση αυτή δυσαρέστησε και τον φέρνει απέναντι και σε κόντρα με το μεγάλο Καραμανλικό μπλοκ που παίζει δυνατά και αποφασιστικά στο πολιτικό γίγνεσθαι του κόμματος.

Εκτός και αν έχουν ήδη ληφθεί οι αποφάσεις για την επόμενη μέρα της Ν.Δ. και ο ίδιος ήταν εκτός “διαδικασιών”.

Ουδέν σχόλιον για την όλη κίνηση και καμία ενέργεια… από τον Αντώνη Σαμαρά… που παρακολουθεί, ίσως, ως απλός θεατής τα τεκταινόμενα   και όχι ως πρωταγωνιστής.

Που είσαι νιότη πούλεγες πως θα γινόμουν άλλος…

 

FΑνάλογη αντίδραση με επιδεικτική αποχή από την προχθεσινή ψηφοφορία και από την κα Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτή Α’ Θεσ/νίκης για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης.

Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός θα πρέπει να αξιολογήσει τη στάση και τη διαφοροποίηση της θέσης της από την κομματική γραμμή σε ένα κορυφαίο θέμα, την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

Λέτε ν’ άρχισαν τα όργανα και οι χοροί των συνιστωσών;

Αν για τη Ν.Δ. είναι μείζον πρόβλημα. Αν σε μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση διαφοροποιείται με το καλημέρα, ένας κυβερνητικός βουλευτής… τι θα συμβεί όταν θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, οι χαρές και οι πανηγυρισμοί της νίκης;

Αλέξη… δικά σου τα γένια, δικά σου και τα χτένια…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button