Ενημέρωση από τη νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης

Επ’ ευκαιρίας της συγκροτήσεως του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεώς μας σε σώμα, με το παρόν δελτίο τύπου σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι :

Επ’ ευκαιρίας της συγκροτήσεως του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεώς μας σε σώμα, με το παρόν δελτίο τύπου σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι :

          Πριν καν συγκροτηθούμε σε σώμα και αναλάβουμε τα καθήκοντά μας αντιμετωπίσαμε τα πρώτα προβλήματα. Παρά τις επίμονες, επανειλλημένες οχλήσεις μας προς τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης, διαπιστώσαμε με λύπη άρνηση συνεργασίας και συμμόρφωσης με την υποχρέωσή τους να διενεργήσουν τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής προς το νεοεκλεγέν Δ.Σ. Αρνήθηκαν να μεταβούν στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Ξάνθης, προκειμένου να παραδώσουν, όπως είχαν υποχρέωση εκ του Νόμου, στο νεοεκλεγέν συμβούλιο τα διάφορα βιβλία και λοιπά έγγραφα του σωματείου, τα οποία τηρούσαν κατά τη διάρκεια της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ., καθώς επίσης και τα κινητά και ακίνητα στοιχεία της περιουσίας του σωματείου τα οποία διαχειριζόντουσαν το ίδιο διάστημα, με βάση σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής, όπου θα αναγράφονταν αναλυτική περιγραφή των ανωτέρω. Ως εκ τούτου, αναγκαστήκαμε να δηλώσουμε, κοινοποιώντας εξώδικη δήλωση προς τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ., ότι παραλαμβάνουμε όσα κινητά πράγματα ανευρέθησαν στην έδρα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και όσα ακίνητα πράγματα ανευρεθούν κατόπιν έρευνας να βρίσκονται στην κυριότητα του ως άνω σωματείου, με ρητή επιφύλαξη ασκήσεως παντός νομίμου δικαιώματός μας σε περίπτωση οποιασδήποτε τυχόν ατασθαλίας ανευρεθεί κατόπιν εξονυχιστικού οικονομικού ελέγχου στο σύνολο της περιουσίας της Ε.Π.Σ. Ξάνθης.Εντελώς ενδεικτικό δείγμα της τακτικής της απερχόμενης διοίκησης είναι η ανεύρεση στα γραφεία του σωματείου, του βιβλίου πρακτικών του Δ.Σ., το οποίο είναι συμπληρωμένο ελλιπώς, ήτοι μόνο μέχρι το μήνα Νοέμβριο του έτους 2013, ενώ αισίως έχουμε εισέλθει στο έτος 2015 και πέραν τούτου δεν έχουν τεθεί υπογραφές από τον Απρίλιο του έτους 2011!

          Πέρα όμως από τα ανωτέρω, κατόπιν συγκροτήσεως της νεοσύστατης διοίκησης μας σε σώμα, προχωρήσαμε στους ορισμούς των Επιτροπών της Ε.Π.Σ. Ξάνθης. Ως εκ τούτου, μεταξύ των λοιπών επιτροπών, ορίσαμε την Επιτροπή “ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ”. Όπως είναι γνωστό, εδώ και τέσσερα συναπτά έτη, Πρόεδρος στο όργανο αυτό είναι μέλος του Δ.Σ. της κάθε Ένωσης. Για το λόγο αυτό, επειδή κύριο μέλημά μας και πρωταρχικός μας στόχος είναι η ισονομία και η ισότητα μεταξύ των σωματείων και ειδικότερα οι σωστές και ακριβοδίκαιες διαιτησίες στη διεξαγωγή των αγώνων, ορίσαμε ως μέλη της Επιτροπής “ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ” τους κ.κ. : 1) Πανίδη Γεώργιο (Πρόεδρος του Δ.Σ. και της Επιτροπής), 2) Σαββόγλου Δημήτρη και 3) Χαλβατζή Βέργο. Δυστυχώς, οι κ.κ. Σαββόγλου Δημήτριος και Χαλβατζής Βέργος παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, κοινοποιώντας εγγράφως τις παραιτήσεις τους. Κατόπιν αυτής της δυσάρεστης εξελίξεως ζητήσαμε από τον κ. Βέλλιο Αθανάσιο, Παρατηρητή SUPER LEAGUE – Eκπαιδευτή ΕΠΣ Ξάνθης να αποδεχθεί τον ορισμό του ως νέο μέλος της Επιτροπής. Δυστυχώς, αρνήθηκε επίσης να αποδεχθεί την πρότασή μας. Ο εναπομείνας πιστοποιημένος διαιτητής κ. Μιχάλης Ντάκος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιλογή για μας και δεν μπορεί να στελεχώσει την Επιτροπή, διότι έχουμε γίνει δέκτες πλήθους διαμαρτυριών από τα σωματεία σχετικά με την απόδοση των διαιτητών τα τελευταία έτη και θεωρούμε ότι ως Αρχιδιαιτητής έχει την κύρια ευθύνη. Απευθύναμε έκκληση προς την ΚΕΔ/ΕΠΟ, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Ξάνθης. Ζητήσαμε, τόσο εγγράφως όσο και προφορικώς, από τον Πρόεδρο της ΚΕΔ να επικοινωνήσει αφενός με τους κ.κ. Σαββόγλου Δημήτριο και Χαλβατζή Βέργο και να τους ζητήσει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους και αφετέρου να επικοινωνήσει με τον κ. Βέλλιο Αθανάσιο προκειμένου αυτός να αναλάβει, προσωρινά μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος, την θέση του Αρχιδιαιτητή. Ενναλακτικά αιτηθήκαμε, σε περίπτωση αρνήσεώς τους, να μας επιτρέψει το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. να ορίσουμε μη πιστοποιημένους διαιτητές στο “Όργανο Διαιτησίας” της Ε.Π.Σ. Ξάνθης. Συγχρόνως τονίσαμε επισταμένως το θέμα του κατεπείγοντος καθώς οι διαιτητές των αγώνων του Σαβ/κου έπρεπε να οριστούν το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 13-02-2015 και ως εκ τούτου έπρεπε να συγκροτηθεί εκ νέου το ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ σε σώμα. Δυστυχώς, η ΚΕΔ/ΕΠΟ αγνόησε τις εκκλήσεις μας και το μόνο που έκανε ήταν να μας κοινοποιήσει μία επιστολή του κ. Ντάκου, η οποία επιστολή απλά αναφέρει τα διαδραματιζόμενα και αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας. Ως εκ τούτου και προκειμένου να είμαστε νομότυποι και σύμφωνοι με όσα ορίζει το Καταστατικό της ΚΕΔ/ΕΠΟ και ο Κανονισμός Διαιτησίας, ορίσαμε, συνεδριάζοντας εκτάκτως, εκ νέου τα μέλη του ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, τα οποία αποτελούν ως Πρόεδρος ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γεώργιος Πανίδης και οι διαιτητές Θεοφάνης Καραπιπέρης, Γεώργιος Καμαράκης και ως αναπληρωματικός ο  Χρηστάκης Νικόλαος.

          Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών της Ε.Π.Σ. Ξάνθης από ορκωτούς λογιστές που προσήλθαν στις 17-02-2015 στην έδρα της Ένωσης για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. 

          Πρωταρχικός μας στόχος τον οποίο θα υπηρετούμε με συνέπεια είναι η απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στη δράση μας, ώστε να υπάρχει συνέπεια μεταξύ έργων και λόγων.

                                                                                      Ξάνθη, 18-02-2015                                                         

                                                          Με τιμή

 

                                             Για το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ξάνθης

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο Γ/ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

        Πανίδης Γεώργιος                                                    Δαλακούρας Ιωάννης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button