Για την απομάκρυνση των νερών από τις πλημμύρες έκοψαν το δρόμο στο ύψος των λουτρών Ποταμιάς.

Για την απομάκρυνση των νερών από τις πλημμύρες έκοψαν το δρόμο στο ύψος των λουτρών Ποταμιάς.

Αυτό ήταν το πιο εύκολο… ένα μηχάνημα ανοίγει το κανάλι… το δύσκολο είναι πότε τελικά θ’ αποκατασταθεί η ζημιά και θ’ αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

 

Για την απομάκρυνση των νερών από τις πλημμύρες έκοψαν το δρόμο στο ύψος των λουτρών Ποταμιάς.

Αυτό ήταν το πιο εύκολο… ένα μηχάνημα ανοίγει το κανάλι… το δύσκολο είναι πότε τελικά θ’ αποκατασταθεί η ζημιά και θ’ αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

 

  Δεν ξέρω πόσο άνετα και ξανθιώτικα υπερήφανος θα είναι ο δήμαρχος της πόλης μας, αν δε φροντίσει να είναι η πόλη μας καθαρή και το γνωστό συντριβάνι της πλατείας εξακολουθεί να παρουσιάζει αυτή την άθλια κατάσταση από πλευράς καθαριότητας, όπως και η “κλειστή παιδική χαρά” απέναντι από τον ΟΤΕ, με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών εν όψει των θρακικών λαογραφικών εορτών και στην κορύφωση τους την Κυριακή με τη μεγάλη παρέλαση.

 

 Οι φωτεινοί σηματοδότες στη ΣΕΒΑΘ και στο Κουτσό εξακολουθούν να μη λειτουργούν και η πρόκληση ατυχήματος είναι προ των πυλών.

Αυτό είναι ένα δείγμα της ελληνικής γραφειοκρατικής πραγματικότητας και όχι μόνο, που το συναντάμε σε κάθε μας βήμα. Είμαστε φθηνοί στα αλεύρι και πανάκριβοι στα πίτουρα.

 

 

Λυπάμαι τους έλληνες που ψήφισαν και έχουν μια ανεύθυνη κυβέρνηση, δήλωσε σε γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και έκαναν το γύρο του κόσμου ο κ. Σόϊμπλε.

Δηλώσεις απαράδεκτες, εμπρηστικές, που υποδαυλίζουν, ρίχνουν κηροζίνη στις διαπραγματευτικές διαδικασίες και τελικά ήταν τα προεόρτια της αποτυχίας του γιούρογκρουπ.

Ας λυπάται ο κ. Σόϊμπλε για τον εαυτό του και για τους γερμανούς που οδήγησαν την Ευρώπη και τον κόσμο σε δύο παγκόσμιους πολέμους και επιχειρούν τώρα τον οικονομικό πόλεμο στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα και στους δύο παγκοσμίους πολέμους τάχθηκε ενάντια στους γερμανούς, δηλώνοντας παρών στις συμμαχικές δυνάμεις.

Αντιστέκεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στη νέα τάξη πραγμάτων που θέλουν να μας επιβάλουν οι γερμανοί στη λογική της εξόδου της χώρας και της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, μέσω των απαράδεκτων μνημονιακών απαιτήσεων, δεσμεύσεων, υποχρεώσεων και προγραμμάτων που έχουν ήδη αποτύχει.

Παρά τις απαράδεκτες δηλώσεις Σόϊμπλε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν πήρε θέση, δεν έβγαλε καταγγελτική ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

 

Αν και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις υπήρχε μια ακτίνα φωτός συναίνεσης και σε επιμέρους συμφωνίες κάποιων θεμάτων, οι ευρωπαίοι “υπακούοντας” στις γερμανικές επιταγές αιφνιδίασαν τους πάντες και ζήτησαν μέσω τελεσιγράφου προς την ελληνική πλευρά, να συνεχίσει το υπάρχον μνημονιακό πρόγραμμα που είχαν υπογράψει και αποδεχθεί οι κ. κ. Σαμαράς και Βενιζέλος και να ζητήσει την παράτασή του.

Διαπραγμάτευση με τελεσίγραφα δεν μπορεί

να γίνει και συμφωνίες δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν.

Που θα οδηγήσει αυτή η “σύγκρουση” μέσω χαρακωμάτων, μέχρι που είναι τα όρια της κάθε πλευράς, ποια θα είναι τ’ αποτελέσματα μιας οριστικής ρήξης και ποιοι και πως θα πληρώσουν το μάρμαρο δεν είναι εκ των προτέρων ορατό.

Γιατί όπως λέει και ο λαός μας, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Ολοι εκτιμούν, ότι, παρά τις διαφαινόμενες δυσκολίες θα βρεθεί λύση και θα επέλθει συμφωνία, με όρους που θα είναι αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές, χωρίς νικητές και ηττημένους.

 

Οι γερμανοί και οι συνοδοιπόροι τους προσπαθούν να απαξιώσουν στα μάτια και στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας τον έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Αυτό σημαίνει, ότι, ο κ. Βαρουφάκης εκπροσωπεί, διαπραγματεύεται, σκληρά και αγωνίζεται στο “κλουβί των λεόντων” για τη χώρα μας και για την αντιστροφή του οικονομικού κλίματος, που μας επέβαλαν οι γερμανοί και αποδέχθηκαν στωϊκά και χωρίς αστερίσκους και εναντιώσεις οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

 

 

Δημιουργία εσωτερικού φιλοευρωπαϊκού ελληνικού μετώπου προσπάθησε με τηλεφωνική επικοινωνία να σχηματίσει ο κ. Σαμαράς με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Σταύρο Θεοδωράκη.

Όταν η νέα ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τοίχο στις διαπραγματεύσεις εξαιτίας υπογραφών και κυβερνητικών αποφάσεων Σαμαρά Βενιζέλου, τι νόημα μπορεί να έχει η δημιουργία της νέας τριανδρίας;

Δε γνωρίζουμε, αν ανταποκρίθηκε ο κ. Θεοδωράκης στην τηλεφωνική πρόσκληση Σαμαρά για εσωτερική αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα στην ελληνική κυβέρνηση στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Ευελπιστούμε πως ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει κανένα λόγο να συμμετάσχει, διότι δεν “εμπλέκεται” στις μνημονιακές κυβερνητικές απόφάσεις, που μας οδήγησαν στα σημερινά πολιτικοοικονομικά αδιέξοδα.

Θα έπρεπε οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος να είχαν διαφωνήσει με τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Ε.Ε., στις οποίες ανήκουν πιέζοντας τους χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλιστές για εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα.

Αυτή η ενέργεια, ίσως, θα ήταν η μόνη προσφορά στον ελληνικό λαό και το “κύκνειο πολιτικό άσμα τους”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button