ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης και τις ανακοινώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αξιολόγηση, ο σύλλογός μας επισημαίνει τα εξής:

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης και τις ανακοινώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αξιολόγηση, ο σύλλογός μας επισημαίνει τα εξής:

  • Οι εκπαιδευτικοί που δίνουν καθημερινό αγώνα να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, νίκησαν την τρομοκρατία των υπουργών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του διοικητικού μηχανισμού στην εκπαίδευση, τις επιστρατεύσεις που επέβαλαν, το κλίμα φόβου, απειλών και εκβιασμών για να επιβάλλουν την αξιολόγηση. Στηρίχτηκαν στις συλλογικές τους αποφάσεις, στο συλλογικό τους αγώνα. Το μπλοκάρισμα και η αναστολή σήμερα όλων αυτών των διαδικασιών είναι αποτέλεσμα αυτών των αγώνων.
  • Οι σημαντικές αυτές μάχες που δώσαμε ενωμένοι ενάντια στην υλοποίηση της αθλιότητας όλου του πλέγματος της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης, η καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και οι ανακοινώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, καθόρισαν τους όρους, ώστε δυναμικά και αποφασιστικά ως κίνημα να απαιτήσουμε τώρα και να διασφαλίσουμε την οριστική αποχώρηση του εφιάλτη της αξιολόγησης-λαιμητόμου από το Δημόσιο σχολείο.
  • Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, μέσα από το Σύλλογό μας δώσαμε διαχρονικά τη μάχη για το δημόσιο σχολείο και την παιδαγωγική αυτονομία, βασιζόμενοι στην πεποίθηση ότι η  επιβολή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στην εκπαίδευση θα αποτελούσε κεντρικό μηχανισμό για την αποδόμηση και την εγκατάλειψη της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, την κατάργηση της μονιμότητας των εκπαιδευτικών, την κατασυκοφάντησή τους, την υποταγή, τη διασπορά του φόβου με την προοπτική των μαζικών απολύσεων. Δώσαμε  τη μάχη για να μην περάσει, γιατί αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την χειραγώγηση του μάχιμου εκπαιδευτικού και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.
  • Ως εκ τούτου, δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα, ώστε να διασφαλίσουμε τη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος.Απαιτούμε την πλήρη και καθολική ικανοποίηση των αιτημάτων μας που σημαίνει κατάργηση όλου του νομοθετικού οπλοστασίου που αφορά την αξιολόγηση, καθώς και όλων των εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων που τους συνοδεύουν, σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της ΔΟΕ, του Ιουνίου του 2014.. Ταυτόχρονα προβάλλουμε το αίτημα για άμεση υπαγωγή των εκπαιδευτικών –και των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων-  στο καθεστώς της ακώλυτης μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, γιατί αυτό αποτελεί αυτονόητο παρακολούθημα της κατάργησης της αξιολόγησης και βάζει τέρμα στην ομηρία και τη μισθολογική στασιμότητα.

Συνεχίζουμε ενωμένοι και με αισιοδοξία τον αγώνα για ένα σχολείο της δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας, ένα σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών και των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών, ένα σχολείο της ολόπλευρης γνώσης, με κυρίαρχο ρόλο στο σύλλογο διδασκόντων αλλά και στους μάχιμους εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία του.

 

 

                                                             Για το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button