ΣΗΜΑ: «ΕΔΩ «ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΠΡΟΣ «ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ» «ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ; ΚΑΘΑΡΑ; ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΑ;»

  1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, όλοι οι έλληνες, όλες οι τάξεις της κοινωνίας μας, μέσα από το πυρακτωμένο μνημονιακό περιβάλλον, στο οποίο ζούσαν και συνεχίζουν να ζουν, κάτι έχουν, κατά περίπτωση, να προτείνουν, να σχολιάζουν, να ελπίσουν, αλλά και να ανησυχούν για τα χειρότερα.

  1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, όλοι οι έλληνες, όλες οι τάξεις της κοινωνίας μας, μέσα από το πυρακτωμένο μνημονιακό περιβάλλον, στο οποίο ζούσαν και συνεχίζουν να ζουν, κάτι έχουν, κατά περίπτωση, να προτείνουν, να σχολιάζουν, να ελπίσουν, αλλά και να ανησυχούν για τα χειρότερα.

Εμείς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από πάγια και αμετακίνητη θέση έχουμε πάρα πολλά. Όχι ασφαλώς για λόγους προσωπικούς και ιδιοτελείς, ενός εκάστου εξ’ ημών, αλλά για καθαρά εθνικούς, πατρικωτικούς, ασφαλείας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, από έξωθεν απειλές, κάθε μορφής (επεκτατικές, διαστρεβλώσεις ιστορικές, πολιτιστικές κ.λ.π.).

Από αυτά θα αναφερθούμε στα ελάχιστα, πλην όμως, ακόμη υπαρκτά, αληθινά καθοριστικά και καταλυτικά που είναι αναγκαίο και απαραίτητο να σχολιαστούν  για τη χάραξη, σωστής πλεύσης στο μέλλον, από τους υπευθύνους και τους αρμοδίους, στις εκάστοτε, εναλλαγές της εξουσίας όταν και όποτε αυτές γίνονται.

 

2. ΠΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

 

Κύριε πρώην Πρωθυπουργέ, λυπούμαστε πάρα πολύ, ΑΛΛΑ:

α. Για τις προκλητικές, σκληρές και κτυπητές αδικίες σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έγιναν ογκώδεις και πολυπληθείς συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα. Ο παλμός, το πάθος, η αγανάκτηση των συμμετασχόντων, σας άφησαν εντελώς αδιάφορους. Επρεπε να καίνε καταστήματα, να πετροβολούν τα ΜΑΤ για να συγκινηθείτε; Ολοι τους είναι νομοταγείς, δημοκρατικοί πολίτες.

Οι συγκεντρώσεις αυτές αποτέλεσαν το πρελούδιο της μεγάλης βόμβας των εκλογών, της 25ης Ιανουαρίου.

β. Κατά καιρούς, από πάρα πολλούς συναδέλφους και μη, σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοσιεύτηκαν, εκατοντάδες άρθρα, γεμάτα αγωνία, πικρία, και αγανάκτηση που δυστυχώς και πάλι, σας άφησαν εντελώς αδιάφορους. Ο υποφαινόμενος δημοσίευσε δεκάδα άρθρων. Ενδεικτικά αναφέρονται:

(1) «Μη μασάτε την εθνική άμυνα» όταν ο κ. Σαμαράς από το βήμα της βουλής χρησιμοποίησε τη φράση «εμείς δε μασάμε…».

(2) «Κυβερνώντες σταματήστε, επιτέλους να σαλπίζετε σανό, στις Ενοπλες Δυνάμεις». Το άρθρο τελειώνει ως εξής, προφητικά.

«Καταλάβετε και βάλτε καλά στο μυαλό σας, ότι, επειδή μας εμπαίξατε, μας είπατε μεγάλα και χονδροειδή ψέματα και μας αγνοήσατε, ως ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ, σας έχουμε σφόδρα βαρεθεί.

Μετά από αυτό, όλοι μας, δεν επιθυμούμε ν’ ακούσουμε τους «κάλπικους» επαίνους σας, μέχρι που να έλθει το πλήρωμα του χρόνου, όπου σύσσωμοι οργανωμένοι σε πανστρατιά (πάνω από 500.000 ψήφοι) σας αναφωνούμε, «ΟΨΟΜΕΘΑ» στις εκλογές. Οπερ και εγένετο.

(3) «Κύριε Πρωθυπουργέ κάνετε μια στάση στο Μανιάκι».

Μέσα από μια ιστορική δραματική αναδρομή, που εξελίσσεται στην ιδιαίτερα πατρίδα του κ. Σαμαρά (τυχαίνει να είναι και δική μου), επιδιώκεται μια προσέγγιση της σκληρής πραγματικότητας, στην οποία έχουν περιέλθει από άστοχες ενέργειες της κυβέρνησης τα στελέχη των Ενοπλων Δυνάμεων. Το άρθρο τελειώνει ως εξής:

Οι Ενοπλες Δυνάμεις (στελέχη ε.ε. και ε.α.)

Δεν επιζητούν καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση, μέσα στις αναρριπίσεις της τροϊκανής φωτιάς που ζει ο ελληνικός λαός, αλλά μόνο ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την οποία εσείς στραγγαλίζετε.

Είναι νομοταγείς δημοκρατικοί πολίτες, που δε φατριάζουν, τρέφουν αισθήματα άπειρης και άδολης αγάπης προς την πατρίδα, αγαπούν, σέβονται και βοηθούν τους έλληνες συμπολίτες τους.

Οι ανιδιοτελείς και υπερήφανες θέσεις τους, μέχρι αυτοθυσίας, στο βαρύ και δύσκολο έργο τους δεν είναι μια αστείρευτη δεξαμενή, η οποία, εάν δεν επανατροφοδοτείεται σιγά σιγά αδειάζει. Αυτό, δεν είναι μια αδυναμία τους, αλλά μια ανθρώπινη πραγματικότητα, η οποία πρέπει ιδιαίτερα να προσεχθεί από τον κ. πρωθυπουργό.

Με πικρία βιώνουν την απαξιωτική, εκδικητική και εχθρική συμπεριφορά κάποιων, την οποία όμως απαλύνει και γλυκαίνει η άπειρη, η άδολη, η στοργική αγάπη σύμπαντος του ελληνικού λαού.

Αν κάποιος επιδιώκουν την αποδυνάμωση, είτε συνειδητά, είτε εξ’ εσφαλμένων χειρισμών τους, των ενόπλων μας δυνάμεων, με αποτέλεσμα την αδυναμία ο μη γένειτο εκπλήρωσης της αποστολής τους (ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ), τότε ΑΥΤΟΙ (στους οποίους τον χαρακτηρισμό που τους ταιριάζει τους τον δίνει ο ελληνικός λαός) ας ετοιμάσουν στολή, όχι από το τιμημένο ελληνικό χακί, το οποίο δεν ανέχεται και τους «ξερνάει» ως ανεπιθύμητους, για να σερβίρουν με «τεμενάδες» καφέδες στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από το δακρυσμένο «ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ» στους επιβουλείς της πατρίδας μας, ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΑΡΧΙΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ ΒΟΕΒΟΔΕΣ και ΠΑΣΑΔΕΣ.

Ετσι θα γυρίσουμε πίσω όπου καίτοι είχε υπογραφεί η συνθήκη της τελικής ανεξαρτησίας της Ελλάδος (9 Ιουλίου 1832), οι τούρκοι συνέχιζαν να κατέχουν την Ακρόπολη των Αθηνών μέχρι 1 Μαρτίου 1833.

Κύριε πρωθυπουργέ

Ο κ. Νετανιάχου στην πρόσφατη επίσκεψή σας στο Ισραήλ, μαζί με τα τόσο θετικά και ελπιδοφόρα που συζητήσατε, θα πρέπει να σας είπε και αν δεν σας είπε θα το αντιληφθήκατε ο ίδιος, ότι, «η επιβίωση μικρής χώρας και η ενάσκηση δυναμικής εξωτερικής πολιτικής της στηρίζεται σε αξιόμαχες με υψηλό ηθικό, ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, διότι χωρίς αυτές η εξωτερική πολιτική μοιάζει με ορχήστρα χωρίς όργανα. Εσείς προϊστασθε των ενόπλων μας δυνάμεων και όχι οι υπουργοί σας, οι οποίοι τόσα δεινά συσσώρευσαν σε αυτές.

Στραφείτε στο ΜΑΝΙΑΚΙ… και αποφασίστε. Είναι βαρειά η ευθύνη της οποιασδήποτε απόφασής σας.

γ. Εθνική Ηχώ

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Εθνική Ηχώ» του Δεκεμβρίου 2014, του προέδρου του Δ.Σ. / ΕΑΑΣ, Υποστράτηγου ε.α. Δανιά Ευάγγελου με τίτλο «Εμπαιγμός και απογοήτευση» περιγράφονται τα ψέματα, οι εξαπατήσεις, οι συνταγματικές εκτροπές, η παραγνώριση και «ποδοπάτηση» αποφάσεων του Σ.τ.Ε. και άλλων πολλών, των οποίων ουκ έστι τέλος. Καταλήγει ο κ. πρόεδρος για εγρήγορση και ετοιμότητα του συνόλου των στελεχών για νέες δυναμικές ενέργειες και διαμαρτυρίες. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, μας επιβάλλει, αναμονή και ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

δ. Οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι το αιωνόβιο, το βαθύρριζο και βαθύσκιωτο δέντρο, κάτω από το οποίο ο ελληνικός λαός, ζει με αίσθημα ασφαλείας, διότι οι ύπουλοι εχθροί, που ελλοχεύουν, απειλούν και επιδιώκουν να τον απωθήσουν πέρα από τα σημερινά σύνορά του, το ελάχιστο στη Μέλουνα και το μέγιστον, ακόμη και στο Ταίναρο.

Και όμως, το δέντρο αυτό, διάφοροι υπουργοί, ως αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι, λαθροχειριζόμενοι, τα εκ της κοπής προϊόντα, απέκοψαν τους πλέον ζωτικούς κλάδους του, που παρομοιάζονται με το ηθικό, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια των στελεχών. Ως εκ τούτου οι στρατηγοί έγιναν λοχίες. Και τέθηκε το ερώτημα, αφού οι στρατηγοί έγιναν λοχίες, για τη σωτηρία της πατρίδας, με τη δύναμη του παραδείγματος, οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί, γιατί δεν έγιναν και δε γίνονται κλητήρες; Απάντηση δεν πήραμε, ούτε δια λόγων και πολύ περισσότερο, ούτε δια έργων.

ε. Κάποιοι υπουργοί σας, εσείς τους γνωρίζετε, θα γραφούν στο βιβλίο «Γκίνες», ως θαυματουργοί εκδοροσφαγείς, αφού από ένα σφάγιο (τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων) έβγαλαν όχι μία (δορά) τομάρι, αλλά δύο. Εκείνο των μνημονιακών υποχρεώσεων και το άλλο του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, αν είναι δυνατόν, αυτό να γίνει. Αν παραδεχτούμε, όπως λέτε, ότι έγιναν λάθη, ποιοι τα έκαναν και ποιοι τιμωρήθηκαν γι’ αυτά;

 

3. ΠΡΟΣ ΝΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ, τι έχετε κατά νουν; Ποιοι οι προβληματισμοί σας, τι θα πράξετε ΟΤΑΝ:

α. Ενώ καταθέτατε λίγα λουλούδια, προς τιμή των εκτελεσθέντων, από τους θηριώδεις γερμανούς ναζί, ελλήνων πατριωτών, στο σκοπευτήριο Καισαριανής, εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά τραγική σύμπτωση, δύο λεβέντες πιλότοι, της ηρωϊκής πολεμικής μας αεροπορίας, εθυσιάζοντο πιστοί στο καθήκον προς την πατρίδα, σε νατοϊκή άσκηση στο Αλπαθέτε της Ισπανίας. Στις 6 έως 27 Μαρτίου 2013, στο ίδιο αεροδρόμιο, οι έλληνες πιλότοι, είχαν έρθει πρώτοι και στις 19 Απριλίου 2013, στο μέγαρο Μαξίμου, τους δέχθηκε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και τους αποκάλεσε «άξιους εκπροσώπους της Ελλάδας». Σεβόμενος τη μνήμη τους, δε θα επικαλεσθώ τα σχόλιά μου, σε σχετικά άρθρο μου.

Όπως θα έχετε αντιληφθεί, ορφανά και χήρες δεν άφησαν μόνο τα κροταλίσματα των γερμανικών πολυβόλων στην κατοχή, στην Καισαριανή και σε άλλους τόπους θυσίας, αλλά και σήμερα, εν καιρώ ειρήνης, η εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς τη φιλτάτη πατρίδα. Αυτή είναι η μοίρα των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, τις οποίες λατρεύει ο ελληνικός λαός. Επειδή λαός, είναι και οι διαχρονικά κυβερνώντες, οφείλουν και αυτοί με τον ανάλογο σεβασμό και το επιβαλλόμενο δέος, να συμπεριφέρονται με στοργή και αγάπη, προς αυτές.

β. Τα στελέχη των Ενόπλων, ανήκουν στην πατρίδα και μόνο σε αυτή. Το δικαίωμα ψήφου τους, όπως όλοι οι έλληνες πολίτες ουδόλως τα εκτρέπει από τον τηλαυγή φάρο, που λέγεται καθήκον προς την πατρίδα. Περάσανε, ‘ανεπιστρεπτί» οι εποχές που κάποιοι θεωρούσαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεδομένα όργανά τους.

Τα στελέχη αυτά έχουν υπερωριμάσει και μεστώσει δημοκρατικά και ότι διεκδικούν, το διεκδικούν, κόσμια και εντός των πλαισίων του συντάγματος και των νόμων.

Για να έχετε όμως αξιόμαχες Ενοπλες Δυνάμεις και ο κόπος και ο μόχθος του ελληνικού λαού γι’ αυτές να μην πάει «στράφι», πρέπει να είναι πειθαρχημένες και σκληραγωγημένες. Στον πόλεμο πρώτα ηττώνται οι μαλθακές και μη σκληραγωγημένες ένοπλες δυνάμεις.

Κάποιοι, θολοκουλτουριάρηδες διαχρονικά τα χρησιμοποιούμενα μέσα από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, για την εμπέδωση της πειθαρχίας και του ομαλού ενστερνισμού των συνθηκών της στρατιωτικής ζωής, σύμφωνα πάντα με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς, τα θεωρούν μη δημοκρατικά, μη αναγκαία και μη επιβαλούμενα.

Μετά από αυτό πρέπει να δοθεί απάντηση. Θέλουμε ετοιμοπόλεμες και αξιόπιστες Ενοπλες Δυνάμεις, όπως αυτό ακριβώς συμβαίνει, για να ενεργούν, καταρχήν, αποτρεπτικά, έναντι των γύρωθεν όπως προαναφέρθηκε εχθρικών απειλών ή ο μη γένοιτο «προσκοπικά σωματεία» ή για να μη χρησιμοποιήσουμε τον πιο βαρύ χαρακτηρισμό «ασύντακτα μπουλούκια»;

γ. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, με την ψήφο του, αποφασίζει ποιοι θα κυβερνήσουν τη χώρα και για πόσο χρόνο και αυτοί μπορεί να είναι δεξιοί… αριστεροί. Οποιοι και να είναι έχουν την ιερή υποχρέωση αυτό τους «διατάσσει» ο κυρίαρχος λαός μας, να φυλάττουν, τη σάρκα εκ της σαρκός του, τις Ενοπλες Δυνάμεις του, ως κόρη οφθαλμού και να διακονούν και ιερουργούν στο βωμό τους, με πίστη και ανιδιοτέλεια.

Μέχρι τώρα, για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας, αναφερόμαστε διαχρονικά σε βάθος χρόνου, κάποιοι έπραξαν τα μέγιστα (Κουμουνδούρος, Τρικούπης, Βενιζέλος), κάποιοι τα ελάχιστα και κάποιοι τα αίσχη (μίζες), απειλή αποκοπής ομφαλίου λώρου τους, κ.λ.π. Τι θα πράξετε, εσείς, οι μετά την 25 Ιανουαρίου 2015 κυβερνώντες; ΙΔΩΜΕΝ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕΝ. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button