Η σχέση κράτους – εκκλησίας έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτικής ατζέντας των εκλογών στις 25 του Γενάρη.

Η σχέση κράτους – εκκλησίας έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτικής ατζέντας των εκλογών στις 25 του Γενάρη.

Ο πήχυς έχει μπει πολύ ψηλά από τη ΝΔ αναμένοντας και ευελπιστώντας πολιτικά οφέλη από μεγάλη δεξαμενή των ορθόδοξων ελλήνων.

Σήμερα σε αρκετά – πολλά χωριά της χώρας μας δε λειτουργούν οι εκκλησίες, ελλείψει ιερέων.

Αναγκάζονται οι παπάδες μας (να γίνονται χίλια κομμάτια) για να προλάβουν την ανάσταση στα χωριά μας, να ξεκινούν από τις 12 το βράδυ και να τελειώνουν το πρωί.

Η σχέση κράτους – εκκλησίας έχει μπει στο στόχαστρο της πολιτικής ατζέντας των εκλογών στις 25 του Γενάρη.

Ο πήχυς έχει μπει πολύ ψηλά από τη ΝΔ αναμένοντας και ευελπιστώντας πολιτικά οφέλη από μεγάλη δεξαμενή των ορθόδοξων ελλήνων.

Σήμερα σε αρκετά – πολλά χωριά της χώρας μας δε λειτουργούν οι εκκλησίες, ελλείψει ιερέων.

Αναγκάζονται οι παπάδες μας (να γίνονται χίλια κομμάτια) για να προλάβουν την ανάσταση στα χωριά μας, να ξεκινούν από τις 12 το βράδυ και να τελειώνουν το πρωί.

Σε αρκετά χωριά η θεία λειτουργία γίνεται κάθε δεκαπέντε ημέρες και πιο εύκολα, χαριτολογώντας λέει ο λαός, βρίσκεις τον πρωθυπουργό της χώρας, παρά έναν ιερά για να τελέσει ένα μυστήριο.

Και όλα αυτά, επειδή η συγκυβέρνηση δείχνοντας το “αμέριστο ενδιαφέρον της” για την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει αποφασίσει να μη διορίζονται ιερείς στη χώρα μας, με αποτέλεσμα το κάθε κενό που δημιουργείται να μην αναπληρώνεται.

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές… αναφέρθηκε πολλές φορές ο Χριστός…

 

Και στους υπερήλικες έλληνες ομογενείς θα δοθούν οι συντάξεις που είχαν περικοπεί… και το 12% της επιδότησης επιτοκίου των επιχειρήσεων της Θράκης, που καθυστερεί από το 2010 θα χορηγηθεί… και οι εξισωτικές επιδοτήσεις στους αγροτοκτηνοτρόφους θα καταβληθούν… και τα πολυτεκνικά επιδόματα που καθυστερούν θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Και όλα αυτά ανακοινώνονται προεκλογικά… άντε… ποιος μπορεί να τους πιστέψει, ότι, λένε την αλήθεια που “ευαγγελίζονται” και μας “πιπιλίζουν” στο αυτί και ο Αντώνης Σαμαράς και οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;

Την καρέκλα και τα κυβερνητικά οφίτσια σας, πασχίζετε να διατηρήσετε πάσει δυνάμει και πάσει θυσία.

Αν αγωνιστήκατε για τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού, αν παλέψατε για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αν βελτιώσατε το βιοτικό επίπεδο των ελληνικών νοικοκυριών και για τη μείωση της ανεργίας και αν διεκδικείτε από τους δανειστές και εταίρους μας την εφαρμογή των υποχρεώσεων τους προς τη χώρα μας, ο ελληνικός λαός στις εκλογές της Κυριακής θα σας αποδώσει τα εύσημα.

Οι πολίτες θ’ απονείμουν δικαιοσύνη…

 

Οι κυβερνήσεις, από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, καθόρισαν το οικονομικό μοντέλο της χώρας μας, με επακόλουθο τις παρενέργειες που βιώνουμε σήμερα.

Ο υπερδιογκωμένος δημόσιος τομέας, το πελατειακό κράτος, η εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα, η στροφή στην επιδοματική πολιτική και των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, χωρίς συγκεκριμένες στοχεύσεις και εξισορροποιητικές πολιτικές και οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος και υπερχρέωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά.

Σήμερα ζητάμε απεγνωσμένα επενδύσεις και κεφάλαια του εξωτερικού για να σωθεί η ελληνική οικονομία και να ανακάμψει η χώρα.

Αν η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές δεν καταρτίσει άμεσα ένα νέο φορολογικό σύστημα με ορίζοντα μακρύ (δεκαετίας), αν δεν αποκατασταθεί στη χώρα μας το αίσθημα εμπιστοσύνης των αγορών και δεν επιστρέψουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που κατακλύζουν τις γειτονικές μας χώρες, καμία σοβαρή επένδυση δε θα γίνει στη χώρα μας και η ανεργία παρά τα κυβερνητικά τρικ, θα παραμείνει στα υψηλότερα επίπεδα (αρνητική πρωτιά) της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 

Σε όλες τις πολιτισμένες και δημοκρατικές χώρες τα κόμματα εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς παρενέργειες, η επόμενη μέρα δε διαφέρει από την προηγούμενη και οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται μετεκλογικά.

Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων συμμετέχουν στα τηλεοπτικά ντιμπέϊτ δίνοντας τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να σχηματίσουν άποψη και γνώμη για τις κατευθυντήριες γραμμές και τις μετεκλογικές προτεραιότητες των κομμάτων και να εκτιμήσουν τις δυνατότητες και τον πολιτικό τρόπο σκέψης των πολιτικών αρχηγών.

Στη χώρα μας, ενώ σε καθημερινή βάση, στελέχη των κομμάτων αντιπαρατίθενται πάνω σε θέσεις και βάση προγραμμάτων, ο εκφραστής της φιλελεύθερης νεοδημοκρατικής πολιτικής Αντώνης Σαμαράς αποφεύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι, ένα ντιμπέίτ με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Αν δεν μπορεί, δεν είναι σε θέση, δεν έχει την ικανότητα να στηθεί απέναντι από τον κ. Τσίπρα, να υπερασπίσει το έργο του, να μας πείσει για τις πολιτικές του αύριο και να διεκδικήσει την ψήφο μας  εντός των πυλών της χώρας μας, με ποιο πολιτικό ανάστημα θα αντιπαρατεθεί, θα έρθει σε ρήξη και θα διεκδικήσει στην Ε.Ε. και στα διεθνή φόρα για μας και για τη χώρα μας;

 

Τα ρέστα του παίζει ο Αντώνης Σαμαράς με μια μπλόφα ολκής, σε μια παρτίδα πόκερ, το μέλλον των καταθέσεων της χώρας.

Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα επιβάλει νέους δυσβάσταχτους φόρους και θα δεσμεύσει τις καταθέσεις των ελλήνων καταθετών στις ελληνικές τράπεζες.

Δηλώσεις τέτοιου είδους και ύφους από τον πρωθυπουργό της χώρας δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες, για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Φρόνιμο είναι να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με θέμα τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών, γιατί, όποιος σπέρνει ανέμους πάντα θερίζει θύελλες, πόσο μάλλον όταν παίζει με την ψυχολογία των τραπεζικών καταθέσεων των ελλήνων.

 

Είχα την απορία, γιατί ο Νίκος Χατζηνικολάου δε φιλοξένησε, μετά τον κ. Τσίπρα, στην τελευταία πριν τις εκλογές δημοσιογραφική εκπομπή “στον ΕΝΙΚΟ” του τηλεοπτικού σταθμού “Σταρ”, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμρά, αλλά τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Στο κλείσιμο της εκπομπής στις 2 το πρωί, μας ανακοίνωσε, ότι, ο πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την πρόσκλησή του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, αν και σέβεται τον καλεσμένο του, δεν του χαρίζεται.

Η παρουσία κοινού και η δυνατότητα  ερωτήσεων θα ήταν εμπόδιο και πρόβλημα…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button