Επιτέλους τα τεφτέρια μας ξαναήρθαν

Επιτέλους τα τεφτέρια μας ξαναήρθαν και δυστυχώς δεν είναι όνειρο, αντίστοιχο της ελληνικής ταινίας με το μακαρίτη Λογοθετίδη και τον τίτλο οι “Γερμανοί ξανάρχονται”.

Στην Αρτα, ο πρωθυπουργός σημείωνε σε μπλοκάκι τα αιτήματα και τα προβλήματα των ψηφοφόρων και ίσως μέχρι να φτάσει στα Γιάννενα, τα πέταξε στον ποταμό Λούρο…

Δεν είχε βουλευτές και συμβουλάτορες να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα της περιοχής;

Επιτέλους τα τεφτέρια μας ξαναήρθαν και δυστυχώς δεν είναι όνειρο, αντίστοιχο της ελληνικής ταινίας με το μακαρίτη Λογοθετίδη και τον τίτλο οι “Γερμανοί ξανάρχονται”.

Στην Αρτα, ο πρωθυπουργός σημείωνε σε μπλοκάκι τα αιτήματα και τα προβλήματα των ψηφοφόρων και ίσως μέχρι να φτάσει στα Γιάννενα, τα πέταξε στον ποταμό Λούρο…

Δεν είχε βουλευτές και συμβουλάτορες να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα της περιοχής;

Τι πρόβλημα επικοινωνίας μπορεί να υπάρχει, όταν και ο γνωστός ανεξάρτητος πρώην βουλευτής κ. Νταβρής (μας δήλωνε ότι δε θα πολιτευτεί) ψηφίζοντας το Σταύρο Δήμα, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

 

Οι μετεκλογικές συμμαχίες είναι απολύτως αναγκαίες και επιβεβλημένες, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει την ποθητή(;) αυτοδυναμία.

Καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί στη σημερινή συγκυρία να δώσει λύση στα προβλήματα της χώρας.

Η καταγγελτική αριστερά του κ. Κουτσούμπα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της και εξορκίζει το κακό που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας, όπως ο διάολος το λιβάνι.

Η συμφωνία της Βάρκιζας, τους έγινε μάθημα και συμφωνίες για ψήφο εμπιστοσύνης ή για ψήφο ανοχής είναι άγνωστες λέξεις.

Τι θα κάνει όμως, αν τύχει στον κ. Κουτσούμπα να πάρει στα χέρια του την τρίτη διερευνητική εντολή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας;

Τότε όλοι θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες της “αποδόμησης” του ΚΚΕ αν δεν την αποδεχθεί.

Κοντός ψαλμός αλληλούϊα …

 

Κάποιοι υποψήφιοι βουλευτές, γυρολόγοι στο επάγγελμα με διαδρομή πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ – Ν.Δ. – ψηφοδέλτιο επικρατείας – εκλόγιμη θέση, δεν έχουν το “αίσθημα” της ντροπής και ενώ ο κόσμος τους φτύνει κατάμουτρα, αυτοί νομίζουν ότι βρέχει ο Θεός.

Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να γνωρίζει (άραγε δεν το γνωρίζει;) ότι στην πρώτη δυσκολία θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

 

Η κα Γκερέκου (σύζυγος Τόλη Βοσκόπουλου), βουλευτής Κερκύρας, γνωρίζοντας ότι η παραμονή της στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τύχη, καμία προοπτική στις εκλογές, μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ., αφού προηγουμένως ο Κερκυραίος βουλευτής – υπουργός Δένδιας μετακόμισε τυχαία(;) στη Β’ Αθηνών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για απονομή δικαιοσύνης σαν θεία δίκη θα πρέπει λόγω του μπόνους των 50 εδρών, να εκλέξει και τους τρεις βουλευτές του νησιού, όπως συνέβη και στον νομό Καβάλας.

Τότε να δούμε την κα Γκερέκου… πόσα απίδια πιάνει ο σάκος… και τι θα κάνει…

 

Και ξαφνικά τα πολιτικά κόμματα, οι υποψήφιοι βουλευτές και οι παρατρεχάμενοί τους, θυμήθηκαν ότι στην Ξάνθη υπάρχουν και χωριά και αγρότες.

Γνωρίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές που πέφτει το κάθε χωριό ή χρειάζονται ιχνηλάτες για να βρουν το δρόμο;

Και είναι απορίας άξιον, τι έχουν να τους πουν για τα προβλήματά τους, αν βρουν στα εγκαταλελειμμένα χωριά μας πολίτες που θέλουν να συζητήσουν μαζί τους.

 

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας τέθηκε ο πρύτανης κ. Φορτσάκης. Είναι ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά και επιβραβεύεται από τη ΝΔ για τη σύγκρουση του με τους φοιτητές και την είσοδο των ΜΑΤ στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Αντίθετα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού) κατόρθωσε, αφού παρακάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά… άκουσον – άκουσον να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας… ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο… ή κατά πολλούς να διευκολύνει την εκλογή του κ. Οικονόμου… “εξαργυρώνοντας” την ψήφο του στις εκλογές για τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ενώ για κάποιους άλλους θεωρείται, ως αποπομπή του από τον ηγετικό πυρήνα που καθορίζει την προεκλογική πολιτική και όχι μόνο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σηματοδοτώντας νέα προεκλογική ρότα.

 

Ακούμε τους εκπροσώπους, υποψηφίους βουλευτές και τον πρόεδρο του Ποταμιού, με ύφος χιλίων και ενός καρδιναλίων, να έχουν θέση και άποψη “ακαδημαϊκή” για τα τεκταινόμενα και προβλήματα της χώρας, χωρίς να προτείνουν λύσεις, χωρίς ενιαία στάση και να μας θυμίζουν ότι είναι και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα.

Όταν μια ομάδα ανθρώπων, χωρίς να συνοδεύονται από πολιτικό υπόβαθρο και αγώνες μέσα στην κοινωνία, σ’ ένα ευρύ φάσμα από τη δεξιά μέχρι και την αριστερά, ως πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις των προβλημάτων.

Η πολιτική κύριε πρόεδρε, δεν έχει καμία σχέση με τις δημοσιογραφικές εκπομπές που απλά καταδεικνύουν τα γεγονότα και αφήνουν τους άλλους να δώσουν λύσεις και να πάρουν αποφάσεις.

 

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο κ. Πάνος Καμμένος έχουν σαφείς πολιτικές θέσεις για τα εθνικά θέματα, το μεταναστευτικό και τις σχέσεις κράτους – εκκλησίας.

Η διαχείριση των εθνικών θεμάτων από τη συγκυβέρνηση, κάθε άλλο, παρά ικανοποιεί το κοινό αίσθημα και την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών και οι δηλώσεις του από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με φόντο τον περίφημο φράκτη του Εβρου, δεν έπεισαν σχεδόν κανένα.

Σε αντίθεση ο κ. Πάνος Καμμένος έχει επισκεφθεί κατ’ επανάληψη τη Θράκη, ήταν υποψήφιος στον Εβρο και το κορυφαίο, ίσως, στέλεχός του ο Τέρενς Κουίκ διεκδίκησε την περιφέρεια ΑΜΘ στις περιφερειακές εκλογές του 2014, είναι γνώστες των προβλημάτων της περιοχής και έχουν ιδία αντίληψη για το τι συμβαίνει και τι, κάποιοι, θέλουν να “επιβάλουν” στη Θράκη, αποτελώντας την πολιτική δύναμη που θ’ αγωνιστεί για τα συμφέροντα της ΑΜΘ και όχι μόνο.

 

Σε φιλικό σπίτι και σε συντροφική ομιλία ο Αργύρης Ντινόπουλος, αναφερόμενος στον κ. Κούβελη είπε ότι, πληρώθηκε καλά.

Κάποιος από τους παριστάμενους ανέβασε σε site την επίμαχη δήλωση, δημουργώντας αναστάτωση στο κυβερνών κόμμα.

Ζητήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ με δριμύτατη ανακοίνωση της η αποπομπή του κ. Ντινόπουλου, ο οποίος κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκ των υστέρων προσπάθησε να στρογγυλέψει τις γωνίες…

Δεν ήξερες κ. Ντινόπουλε, δε ρώταγες… ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά;

Ας πρόσεχες γιατί η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει…

 

Οι συγκυβερνώντες, τώρα μας το ξεφούρνισαν, φρόντισαν το Δεκέμβριο του 2014, να καλύψουν το πλαφόν των 15 δις των εντόκων γραμματίων, που θεωρούνται και είναι μεσοπρόθεσμος εσωτερικός κυβερνητικός δανεισμός.

Η υπέρβαση του πλαφόν χρειάζεται την έγκριση της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας για την ομαλή συνέχιση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Που διοχετεύτηκαν και αυτά τα 15 δις ευρώ και ποιες ανάγκες της χώρας κάλυψαν;

Με το PSI κουρεύτηκε το δημόσιο χρέος των 280 δις περί τα 130 δις ευρώ και σήμερα ανέρχεται πάνω από τα 320 δις και έφτασε, από το 120 / 100 στο 180/100 του ΑΕΠ της χώρας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και τα οικονομικά δεδομένα στην υπερφορολόγηση των ελλήνων πολιτών, την μη πληρωμή των υποχρεώσεων του κράτους προς τον πολίτη και την περικοπή δαπανών στην υγεία και παιδεία, είχαμε τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα που δε διανεμήθηκαν στους μακροχρόνιους ανέργους και στους μη έχοντες, αλλά σε κάποιες κοινωνικές ομάδες.

 

Και εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα ο Αντώνης Σαμαράς μας ανακοίνωσε, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, μείωση στους φορολογικούς συντελεστές σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2015 και απόδοση του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ολοι γνωρίζουν ότι ο προϋπολογισμός για το 2015 έχει ήδη ψηφιστεί και δε συμπεριλαμβάνονται οι ανακοινωθείσες πρωθυπουργικές προεκλογικές εξαγγελίες.

Μας είπε για τα Ζάππεια 1, 2, 3, μας καλλιέργησε το σαξές στόρυ, μας δήλωνε για απογείωση της ελληνικής οικονομίας και για το πέρασμα του τελευταίου κάβου, μας προετοίμασε ότι έχει στο τσεπάκι του την εκλογή του κ. Δήμα και ότι αν κάτι στραβώσει, τα ATMS των τραπεζών στις 30 Δεκεμβρίου δε θα έχουν ευρώ για τους έλληνες πολίτες.

Σήμερα κατά τη ΝΔ η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και ότι οι έλληνες πολίτες θα υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Δε μας λέτε τι πετύχατε κατά τη διάρκεια της συγκυβερνητικής θητείας, αλλά τι δεν μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μου έλεγε χαριτολογώντας κάποιος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται που δεν κέρδισε το πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Τι θα δείξουν οι κάλπες, λίγο – πολύ, όλοι το γνωρίζουμε και ο λαός έχει πάρει τις πολιτικές του αποφάσεις για την ψηφοφορία της 25ης Γενάρη.

Είθισται όμως, για τη ΝΔ και τον αρχηγό της να ισχύει το “ουαί τοις ηττημένοις” και ιδιαίτερα τον αρχηγό του κόμματος.

Ο Κώστας Μητσοτάκης, ο μακαρίτης Μιλτιάδης Εβερτ και ο Κώστας Καραμανλής δείχνουν το δρόμο…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button