Δημοτικές Εκλογές

Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης

Με το ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη αντιπροσωπεία της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Κώστα Βογιατζή, μέλος της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης με τη Λαϊκή Συσπείρωση  Ξάνθης και τον Νίκο Φρέγκογλου, γραμματέα της  ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ. Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ΠΕ Ξάνθης και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ Βασιλική Τσιπούρη.

                Στη συνάντηση αναδείχτηκαν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό και στον δήμο Ξάνθης αλλά και στους υπόλοιπους 3 δήμους της Π.Ε. Ξάνθης. Ενδεικτικά το πετσοκομμένο τουλάχιστον κατά 40% οργανόγραμμα του Δήμου Ξάνθης μετά τους μνημονιακούς  νόμους που ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις είναι καλυμμένο σήμερα κατά 75%, κι αυτό με περίπου το 1/3 των υπαλλήλων να είναι συμβασιούχοι. Από περίπου 130 ΙΔΑΧ υπαλλήλους του 2007 σήμερα υπάρχουν μόλις 76! Τραγική είναι η κατάσταση στα δημοτικά κοιμητήρια με μόλις 2 (!) υπαλλήλους. Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στους περιφερειακούς δήμους (Αβδήρων, Τοπείρου και Μύκης).

Αιτία της υποστελέχωσης είναι η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, που ακολουθούν πιστά και οι διοικήσεις των δήμων. Οι μεθοδευμένες ελλείψεις προσωπικού καταδικάζουν τους εργαζόμενους σ’ αυτές τις συνθήκες δουλειάς, αρκετές φορές και σε εργατικά ατυχήματα, και την πόλη στη δραματική χειροτέρευση μια σειράς υπηρεσιών, όπως  της καθαριότητας. Στα σίγουρα καλλιεργούν το έδαφος ιδιωτικοποίησης που προωθούν και η ΝΔ και οι δήμαρχοί της με τις “εμφανείς” προτάσεις τους και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη “συγκαλυμμένη” πρόταση για ΚΟΙΝΣΕΠ (“εργολαβίες των ίδιων των εργαζομένων”).

Εδώ οδηγεί η γενικευμένη υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών που καλύπτουν κρίσιμες λαϊκές ανάγκες, οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και σ’ αυτόν τον τομέα, σε βάρος των εργαζομένων, του λαού που θα πληρώνει ακόμα ακριβότερα, σε όφελος εργολάβων.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” διεκδίκησε όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο πλευρό των εργαζομένων, και θα συνεχίσει να παλεύει για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ύψος των πραγματικών αναγκών των δήμων, κόντρα στην εργολαβοποίηση υπηρεσιών. Για να εκσυγχρονίσει, αναβαθμίσει και αξιοποιήσει πλήρως όλες τις υπάρχουσες τεχνικές δυνατότητες του δήμου σε αντικατάσταση των εργολάβων. Για ΜΑΠ σε όλους τους εργαζόμενους, μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Για αναπλήρωση όλων των μισθολογικών απωλειών εξαιτίας των περικοπών που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις με τους νόμους τους αλλά και της πραγματικής μείωσης των μισθών των τελευταίων χρόνων. Για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button