Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας Πρωτομαγιά στην Ξάνθη

Στην πόλη της Ξάνθης θα φιλοξενηθεί η πρώτη για το 2009 Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, καθώς συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο. Οικοδεσπότης αυτής της συνάντησης θα είναι φυσικά ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ξάνθης, ο οποίος βρίσκεται επί ποδός για την προετοιμασία της Ολομέλειας και την υποδοχή των προέδρων.

Στην πόλη της Ξάνθης θα φιλοξενηθεί η πρώτη για το 2009 Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, καθώς συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο.


Οικοδεσπότης αυτής της συνάντησης θα είναι φυσικά ο Δικηγορικός Σύλλογος της Ξάνθης, ο οποίος βρίσκεται επί ποδός για την προετοιμασία της Ολομέλειας και την υποδοχή των προέδρων.


Οι εργασίες της Ολομέλειας θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο ΖΗΤΑ ΠΑΛΛΑΣ.


Από το απόγευμα της Παρασκευής 1η Μαϊου θα αρχίσει η άφιξη των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με την επίσημη έναρξη των εργασιών να πραγματοποιείται την επομένη, Σάββατο 2 Μαϊου και λήξη την Κυριακή.


Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από 75 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου για πρώτη φορά διοργανώνεται η συνεδρίαση της Ολομέλειας στην Ξάνθη, και αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία της νυν διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, ο οποίος μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να δώσει συνέντευξη τύπου για το θέμα.


 



Στην Αθήνα


για τα εκλογικά κέντρα


Οι πρώτες ουσιαστικές ενέργειες για την προετοιμασία για τις Ευρωεκλογές από πλευράς ΠΑΣΟΚ έχουν δρομολογηθεί. Η Ιπποκράτους, από τα κεντρικά του Κόμματος δηλαδή, έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στους συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών να βρεθούν στις 30 Απριλίου στην Αθήνα για να λάβουν τα ΠΡΟΚΑΤ περίπτερα που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα.


Έτσι και ο συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αχιλλέας Τσαρτσάρας  ετοιμάζεται για την κάθοδό του στην Αθήνα για την παραλαβή του σχετικού υλικού για τις Ευρωεκλογές.


Μόνο που πέρα από τις Ευρωεκλογές στην επικαιρότητα, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ παίζει πολύ το ενδεχόμενο να στηθεί διπλή κάλπη, μέχρι τις 30 Απριλίου μπορεί κάποια δεδομένα να αλλάξουν. Καθοριστικός παράγοντας η εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση Παυλίδη με την παραπομπή ή όχι του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας στο Ειδικό Δικαστήριο.


Οπότε δεν αποκλείεται ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας να επιστρέψει από την Αθήνα  όχι μόνο με το περίπτερο για τις Ευρωεκλογές, αλλά και με οδηγίες για τα επόμενα βήματα για την κάλπη των βουλευτικών εκλογών.


 




Ενδομειονοτικό το θέμα


 με τον Μάντατζη Τσετίν, αλλά…


Πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με την υποψηφιότητά του ή μη, ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, κ. Μάντατζη Τσετίν, ο οποίος πλέον επέστρεψε από το εξωτερικό. 


Αφού τάραξε τα νερά πρωτίστως στο χώρο της μειονότητας, καθώς η επιστολή του απευθυνόταν στα μέλη της και δευτερευόντως στο κόμμα του, τώρα καλείται να βάλει τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν.


Πάντως αρκετά τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως στην Ξάνθη δεν υπάρχει έλλειψη στελεχιακού δυναμικού για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.


Από την άλλη δεν είναι λίγες και εκείνες οι φωνές  που λένε πως με την  κίνησή του αυτή ο Μάντατζη Τσετίν αποσκοπούσε στο να ασκήσει έμμεσα πιέσεις στο κόμμα του για το δεύτερο υποψήφιο από το χώρο της μειονότητας, καθώς το ψηφοδέλτιο θα είναι τρεις χριστιανοί δυο μουσουλμάνοι και με ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο να κρίνεται επιβεβλημένη η εκπροσώπηση του γυναικείου φύλου.



Σπηλαιολογικός τουρισμός στη Σταυρούπολη


Σε όλα τα επίπεδα τουριστικής ανάπτυξης επενδύει ο Δήμος Σταυρούπολης με στόχο πάντα να αναδείξει και να καταστήσει ευρύτερα γνωστές τις ομορφιές και τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου ως τουριστικού προορισμού με πολυποίκιλα ενδιαφέροντα.


Έτσι ένα ακόμη είδους  τουρισμού που εξετάζεται από πλευράς Δημοτικής Αρχής  Σταυρούπολης είναι η ανάπτυξη του σπηλαιολογικού τουρισμού. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση θα φέρει  προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σταυρούπολης μια μικρή μελέτη καταγραφής των σπηλαίων που υπάρχουν στα όρια του Δήμου.


Στόχος να γίνει μια ολοκληρωμένη επιστημονική καταγραφή τους, έτσι ώστε να προχωρήσει ο Δήμος και στην ανάδειξη και προβολή τους.


 


Πλήθος κόσμου γιόρτασε


 τον Αι Γιώργη


Του Αγίου Γεωργίου χθες και πολλοί ήταν αυτοί που γιόρταζαν, χρόνια τους πολλά, έστω και με μια μέρα καθυστέρησης.


Ανάμεσα στους εορτάζοντες ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος δέχτηκε πλήθος κόσμου στο γραφείο του και πολλά άνθη, όπως και ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης, κ. Γιώργος Παπασταματίου.


Πέρα από τους Γιώργηδες, την τιμητική τους είχαν και αρκετοί οικισμοί του νομού Ξάνθης, όπως ο Δαφνώνας και η Διομήδεια, όπου γιόρταζαν οι πολιούχοι τους, οι Εκκλησιές τους, οι Ιεροί Ναοί τους αφιερωμένοι στο Άγιο Γεώργιο.


Μεγάλη πανήγυρης στήθηκε στη Διομήδεια, όπου από βραδύς παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου έγινε η περιφορά της εικόνας του Αι Γιώργη.


Πανηγύρι με παραδοσιακό γλέντι είχαμε και στο Δαφνώνα.


Και φυσικά δεν ξεχνάμε και το γλέντι που έστησε το Δ’ΣΣ στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στο Πετροχώρι για να τιμήσει τον προστάτη του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιφόρου, όπου έδωσαν το παρόν σύσσωμες οι αρχές του νομού.   


Σχετικά Άρθρα

Back to top button