Να τελειώσει η χρονιά να ησυχάσουμε…

Η SKODA ΞΑΝΘΗ μπορεί να προηγήθηκε στο 3ο μόλις λεπτό του αγώνα στο Καυτανζόγλειο όμως το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό να της δώσει τη νίκη. Ο Ηρακλής ισοφάρισε στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων με τον Ντάνι και το τελικό 1-1 σφράγισε την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Καθοριστική η φάση της αποβολής του Κώστα Φλίσκα στο 57ο λεπτό. Περιγραφή αγώνα

Η SKODA ΞΑΝΘΗ μπορεί να προηγήθηκε στο 3ο μόλις λεπτό του αγώνα στο Καυτανζόγλειο όμως το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό να της δώσει τη νίκη. Ο Ηρακλής ισοφάρισε στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων με τον Ντάνι και το τελικό 1-1 σφράγισε την αναμέτρηση της 24ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Superleague. Καθοριστική η φάση της αποβολής του Κώστα Φλίσκα στο 57ο λεπτό.


Περιγραφή αγώνα


Ο Βλάσης Καζάκης μόλις στο 3ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κομεσίδη και με κεφαλιά έκανε το 0-1 στο Καυτανζόγλειο. Η SKODA ΞΑΝΘΗ εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα που πήρε νωρίς στο σκορ και στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου προσπαθούσε να το κρατήσει.


Ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας κι έφτασε σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στην ισοφάριση όμως ο Γκσπούρνινγκ όποτε χρειάστηκε φώναξε “παρών”. Στο τελευταίο τέταρτο των πρώτων 45 λεπτών ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις πολλές διακοπές, με αποτέλεσμα η ποιότητά του να μην είναι καλή. Το ημίχρονο έκλεισε με το 0-1 με τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου να παίρνουν το προβάδισμα εκμεταλλευόμενοι την μοναδική ευκαιρία τους στο διάστημα αυτό.


Στην επανάληψη το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Ηρακλή να έχει την πρωτοβουλία και την SKODA ΞΑΝΘΗ να αμύνεται. Στο 57′ ο Κώστας Φλίσκας αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μία φάση που θα συζητηθεί και τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους.


Ο Γιώργος Παράσχος έκανε τις κινήσεις του από τον πάγκο προσθέτοντας επιθετικογενείς παίκτες στην αναμέτρηση ενώ ο Νίκος Παπαδόπουλος πέρασε τους Βάλλα, Κιντάνα και Σουάνη. Στην τελευταία φάση όμως ο Ντάνι στις καθυστερήσεις ήταν ο παίκτης που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.


Φάσεις – Γκολ


Στο 3′ όμορφη σέντρα του Κομεσίδη από δεξιά, ο Καζάκης με κεφαλιά νικάει τον Ελευθερόπουλο κάνοντας το 0-1.


Στο 9′ στην κόντρα επίθεση βγήκε ο Ηρακλής με τον Μάρα ο οποίος πέρασε τον Γκσπούρνινγκ, βγήκε πλάγια κι “έσπασε” την μπάλα στον Ζερκά που έκανε το σουτ κι απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.


Στο 17′ κόρνερ του Λίμα, κεφαλιά του Κατσαμπή μπλόκαρε ο Γκσπούρνινγκ.


Στο 23′ απευθείας κόρνερ του Λίμα απέκρουσε σε νέο κόρνερ ο Γκσπούρνινγκ. Στη συνέχεια της εκτέλεσης ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε όμορφα και την κεφαλιά του Παπαστεριανού.


Στο 27′ ο Επαλέ με σουτ στην κίνηση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αρχικό λάθος του Γκσπούρνινγκ αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε το σουτ.


Στο 33′ άστοχο το απευθείας φάουλ του Χοσέμι.


Στο 50′ ο Φλίσκας έκανε το σουτ που έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.


Στο 52′ κεφαλιά του Παπαστεριανού μετά από κόρνερ του Λίμα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.


Στο 72′ σουτ του Επαλέ ο Γκσπούρνιγνκ σε κόρνερ εντυπωσιακά.


Στο 73′ κεφαλιά του Μαχόπ στα χέρια του τερματοφύλακα.


Στο 77′ ο Μαχόπ από θέση off side έκανε το σουτ αλλά ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε.


Στο 93′ ο Ντάνι από κοντά με σουτ κάνει το 1-1.


Διαιτητές


Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (ΕΠΣ Ηλείας)


Α’ Βοηθός: Φαντόπουλος Νικόλαος (ΕΠΣ Πειραιά)


Β’ Βοηθός: Αργυρός Παναγιώτης (ΕΠΣ Αθηνών)


4ος Διαιτητής: Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ


(ΕΠΣ Καβάλας).


Κίτρινες: 28′ Στιούαρτ, 30′ Φλίσκας, 45′ Κομεσίδης, 50′ Αραμπατζής, 57′ Κωστούλας, 84′ Πόι, 85′ Ρόμπλες, 90′ Μπόατεγκ


Κόκκινη: 57′ Φλίσκας


Συνθέσεις:


Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής (76′ Καϊτά), Χοσέμι, Αραμπατζής (64′ Μαχόπ), Λίμα, Ντάνι, Παπαστεριανός (81′ Ρόμπλες), Πίτου Γκαρσία, Μάρα, Ζερκά, Επαλέ.


SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Σάντος Γκλέισον, Κωστούλας, Στιούαρτ, Μπόατεγκ, Αντεφέμι (58′ Βάλλας), Φλίσκας, Κατόγκο (64′ Κιντάνα), Πόι, Καζάκης (75′ Σουάνης).


Κυριακή… αποθεραπείας


Το τελικό 1-1 με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη μπορεί να στεναχωρεί τους ανθρώπους της ξανθιώτικης ομάδας για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκαν δύο πολύτιμοι βαθμοί, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για προβληματισμό και σκέψη, παρά μόνο το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα.


Το πρωινό της Κυριακής στο προπονητήριο της SKODA ΞΑΝΘΗ οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας. Αντίθετα αυτοί που είτε έπαιξαν λίγο, είτε δεν είχαν συμμετοχή, ακολούθησαν ασκήσεις με μπάλα.


Χθες υπήρξε ρεπό για τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο παιχνίδι και πρωινή προπόνηση για τους υπόλοιπους


 


 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ


 ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ


ΤΗΣ SUPERLEAGUE


Τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτά, έφεραν το ποδόσφαιρο 50 χρόνια πίσω.


Πριν λίγο καιρό το ποδόσφαιρο είχε πάει πολλά χρόνια πίσω, όταν οπαδοί κυνήγησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίκτες της ομάδας τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει καλές και μόνο καλές προθέσεις για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν δικαιούται να έχει παρά μόνο καλές προθέσεις, γιατί εάν δεν έχει καταλάβει μέχρι τώρα, ήρθε η στιγμή να το καταλάβει και αυτός, όπως και ο εκάστοτε Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ότι εκτός των άλλων, οι ως άνω παράγοντες επιτελούν πρωτίστως κοινωνικό έργο και είναι υπεύθυνοι έμμεσα ή άμεσα απέναντι στην κοινωνία και στα παιδιά που μεγαλώνουμε όλοι μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button