“Κάνουν λάθος αν νομίζουν πως θα αφήσουμε να κοσοβοποιηθεί η Θράκη”

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρέθηκε στην Ορεστιάδα και μίλησε για εγκατάλειψη της Θράκης από την κυβέρνηση, αλλά και το λουκέτο στη Βιομηχανία Ελληνικής Ζάχαρης

 

 

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρέθηκε στην Ορεστιάδα και μίλησε για εγκατάλειψη της Θράκης από την κυβέρνηση, αλλά και το λουκέτο στη Βιομηχανία Ελληνικής Ζάχαρης

 

 

Από τη Θράκη συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος συναντήθηκε με το δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, το δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και τους απλήρωτους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας στο δημαρχείο της πόλης και μίλησε για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ επιτέθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης που αντί για επενδύσεις, αποφάσισε να κλείσει εργοστάσια στην περιοχή.

Ο κύριος Καμένος μίλησε για “Θερμοπύλες” που έχουν εγκαταλειφθεί από την κεντρική διοίκηση και τόνισε με νόημα πως το κόμμα του θα παλέψει ώστε να μην “κοσοβοποιηθεί η Θράκη”.

Διαβάστε όλη τη δήλωσή του εδώ:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Δήμαρχο, που μια τέτοια γιορτινή μέρα, μας περίμενε εδώ στο δημαρχείο με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου και τους συνεργάτες του. Ενημερωθήκαμε εκτενώς για τα θέματα του δήμου, για τα προβλήματα της περιοχής, αλλά και για τον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Ήρθαμε να του διατυπώσουμε τη μόνιμη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η Θράκη, ο Έβρος και ιδίως ο βόρειος Έβρος, εδώ που δίνουν τη μάχη η δημοτική αρχή μαζί με τους κατοίκους, σε αντίξοες συνθήκες, εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία, η οποία, όπως απέδειξε και χθες, δυστυχώς αποφεύγει τον διάλογο.

Θέλω να κάνω μια έκκληση, ιδίως προς την Αθήνα και τα κέντρα, ότι εδώ που φυλάνε Θερμοπύλες οι Έλληνες δεν υπάρχει υγεία, ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί η υγειονομική στήριξη. Αντί να γίνονται επενδύσεις, οι αποφάσεις που παίρνονται είναι να κλείνουν εργοστάσια. Η τελευταία απόφαση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και για τη μονάδα στην Ορεστιάδα είναι καθοριστική για το δήμο, αλλά και για το νομό, διότι χτυπάει παράλληλα τους εργαζόμενους που τόσα χρόνια δίνουν την ψυχή τους, αλλά και το αίμα τους στην ελληνική οικονομία και παράλληλα τους τευτλοπαραγωγούς.

Το θεωρώ αδιανόητο να αποφασίζουν το κλείσιμο της μονάδας και τους δηλώνω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είμαστε δίπλα την επόμενη ημέρα των εκλογών για να ξαναρχίσει να λειτουργεί η μονάδα, να ξαναρχίσουν να παράγουν τεύτλα και παράλληλα να γίνουν εκείνα τα έργα τα οποία απατούνται, προκειμένου αντί να φεύγουν μετανάστες από την Ορεστιάδα να έρχονται εδώ νέοι εργαζόμενοι.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον δήμαρχο και μαζί με τους συνεργάτες μου τον Βουλευτή Έβρου Μαρίνο Ουζουνίδη, τον Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, αλλά και τους υποψηφίους βουλευτές και τους πολιτευτές που είναι μαζί μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για να έρθει πάλι το χαμόγελο στην Ορεστιάδα και να αποκατασταθεί αυτή η εγκατάλειψη την οποία έχει επιλέξει η κυβέρνηση, αλλά και η τρόικα, γιατί δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριέλαβε στο πρώτο της μνημόνιο τη μετατροπή της Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου σε ειδική οικονομική ζώνη. Πιστεύουν και νομίζουν ότι θα αφήσουμε να κοσοβοποιηθεί η Θράκη. Κάνουν μεγάλο λάθος».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button