Ενα πολύ μεγάλο οικονομικό και εθνικό κεφάλαιο για την περιοχή της Ξάνθης και όχι μόνο, αποτελεί η παρουσία της ΣΕΚΕ

Ενα πολύ μεγάλο οικονομικό και εθνικό κεφάλαιο για την περιοχή της Ξάνθης και όχι μόνο, αποτελεί η παρουσία της ΣΕΚΕ, η δραστηριότητα και η πολυπληθέστερη απασχόληση εργατοτεχνικού δυναμικού της περιοχής σε αυτήν.

Ενα πολύ μεγάλο οικονομικό και εθνικό κεφάλαιο για την περιοχή της Ξάνθης και όχι μόνο, αποτελεί η παρουσία της ΣΕΚΕ, η δραστηριότητα και η πολυπληθέστερη απασχόληση εργατοτεχνικού δυναμικού της περιοχής σε αυτήν.

Αν και πολλοί επιχείρησαν να μεταφερθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας καπνού (ΣΕΚΕ) σε άλλες περιοχές που θα δημιουργούσε για την περιοχή μας τεράστια προβλήματα ανεργίας και οικονομικό μαρασμό καταστημάτων του νομού μας, χάρις στις συνεχείς προσπάθειες, την αποφασιστικότητα και τη δυναμική παρουσία στο τιμόνι της εταιρείας της ΣΕΚΕ, του πρώην υπουργού γεωργίας και σήμερα γενικού δ/ντή Αλέκου Κοντού και του Παναγιώτη Ταρενίδη, το εργοστάσιο παρέμεινε και λειτούργησε στο νομό μας, η εργασιακή και οικονομική δραστηριότητα έχει αυξητικούς ρυθμούς, το απασχολούμενο προσωπικό διαρκώς μεγαλώνει αριθμητικά, χάρις στα αυστηρά μέτρα και την τήρηση των προδιαγραφών.

Για την κάλυψη των συνεχώς αυξητικών τάξεων των παραγγελιών επεξεργασμένου καπνού, από όλες σχεδόν τις εμπλεκόμενες εγχώριες και διεθνείς καπνοβιομηχανίες, τεράστιο μερίδιο ανήκει στο γενικό δ/ντή της εταιρείας Αλέκο Κοντό και στον Παναγιώτη Ταρενίδη, οι οποίοι με συνεχή επαγγελματικά ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό καθιέρωσαν τη ΣΕΚΕ ως αποκλειστικό προμηθευτή του παραγόμενου προϊόντος επεξεργασίας και ως μια ελληνική εταιρεία αναγνωρίσιμη για την ποιότητα, την τήρηση των συμφωνιών παράδοσης, σεβαστή και υπολογήσιμη με αρκετό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά και με μεγάλη εισσροή συναλλάγματος για την εθνική μας οικονομία.

 

Με αφορμή την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα  ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αλλάζοντας προς το ηπιότερο τις διαδικασίες υιοθεσίας, ξεκίνησε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής και υπέρ της επίμαχης διάταξης έχουν ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

Η εισηγήτρια της ΝΔ κ. Κατερίνα Μάκρου ανέφερε ότι, η ΝΔ θα καταψηφίσει τη διάταξη.

Είναι το δεύτερο μέρος του όλου έργου με συγγραφέα, πρωταγωνιστή και “σκηνοθέτη” το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και συμπρωταγωνιστές κάποιθους της αντιπολίτευσης, της επιβολής στην ελληνική κοινωνία της ανάδοχής από ομόφυλα ζευγάρια και δια νόμου, κόντρα στα χρηστά ήθη της κοινωνίας, τις ελληνοχριστιανικές καταβολές και παραδόσεις, το περί δικαίου και οικογενείας αίσθημα.

Τα περί ομοφοβικών καταστάσεων, ρατσιστικών καταβολών και του δικαιώματος της διαφορετικότητας, έντεχνα καλλιεργηθέντα και επικοινωνιακά πολύ καλά σερβίρεται από τον μετρ του είδους, πέρασαν σαν απλοϊκά περιστατικά στο υποσυνείδητο της κοινωνίας, η οποία αδιαφορώντας για τις συνέπειες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παρέμεινε και εξακολουθεί να είναι παθητικός δέκτης της νέας τάξης πραγμάτων που θα ακολουθήσουν στο άμεσο και προσεχές μέλλον.Η αναδοχή είναι ο μελλοντικός προάγγελος της τρολογίας: συμβίωση, αναδοχή, υιοθεσία.

 

Ακούμε για επενδυτικά σχέδια επιχειρηματιών, αναβάθμιση του Πόρτο Λάγος με ίδρυση ξενοδοχειακών μονάδων, μαρίνα και σύνδεση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου με ναυτιλιακές γραμμές με έδρα το ασφαλές λιμάνι του Λάγος.

Θα πρέπει να γίνουν πολλές εργασίες από τους ιδιώτες επενδυτές, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την πολιτεία, ώστε να υλοποιηθεί το μακρόπνοο και πολυέξοδο σχέδιο, να δουλέψουν επιτέλους οι κρατικοί μηχανισμοί και να μην οδηγηθούν τα επενδυτικά σχέδια στις καλένδες και να συνθλιβούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Η υλοποίηση της όλης προσπάθειας θα τονώσει την οικονομία της περιοχής μας και σε συνδυασμό με την ελληνοβουλγαρική σύνδεση θ’ αποτελέσει το Πόρτο Λάγος πυλώνα και κέντρο αναφοράς των βαλναικών χωρών.

Η γνωστή συνθήκη Ραμσάν, ίσως αποτελέσει τροχοπέδι αν δε βρθεί τρόπος αρμονικής συνύπαρξης, η μάστιγα των κουνουπιών και η επιστημονική καταπολέμηση τους είναι υπαρκτά προβλήματα για την περιοχή.

Η περιφέρεια και ο δήμος έχουν ξεκινήσει τους ψεκασμούς των κουνουπιών ή ζουν στον κόσμο της λογικής του “πέσε πίτα να σε φάω”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button