Εδώ το ΠΑΣΟΚ χάνεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει αναφορές για την Τρίτη θέση στις εκλογές του Ιανουαρίου, αναγορεύοντας το ΠΑΣΟΚ ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη μέρα.

Αν και οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στην Πέμπτη – έκτη θέση και με ποσοστά γύρω στο 4,5%, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι σεισμός στο πολιτικό γίγνεσθαι του κόμματος θα γίνει, τώρα που ο κ. Παπανδρέου ίδρυσε το δικό του κόμμα.

Η ύπαρξή σας παίζεται στις εκλογές και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα…

 

Εδώ το ΠΑΣΟΚ χάνεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει αναφορές για την Τρίτη θέση στις εκλογές του Ιανουαρίου, αναγορεύοντας το ΠΑΣΟΚ ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων την επόμενη μέρα.

Αν και οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στην Πέμπτη – έκτη θέση και με ποσοστά γύρω στο 4,5%, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι σεισμός στο πολιτικό γίγνεσθαι του κόμματος θα γίνει, τώρα που ο κ. Παπανδρέου ίδρυσε το δικό του κόμμα.

Η ύπαρξή σας παίζεται στις εκλογές και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα…

 

Οι δύο πρώην συνέταιροι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους σε συστημική τράπεζα από τα δάνεια έναντι της αναμενόμενης επιχορήγησης… που έχουν μετακυληθεί από πρώην κρατική τράπεζα… που έχει κλείσει;

 

Κάτω από δριμύτατο ψύχος χιόνια και δυνατούς ανέμους  μας αποχαιρέτησε το 2014 και μας υποδέχθηκε ο νέος χρόνος.

Το πολιτικό θερμόμετρο άρχισε ν’ ανεβαίνει και αναμένεται να ζήσουμε ένα Γενάρη πολιτικά κολασμένο.

 

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε προς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ότι, κανείς δε θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, αλλά θα πρέπει να διεκδικήσουν την εκλογή τους κατεβαίνοντας στην κοινωνία και με σταυρό προτίμησης.

Σε αντίθεση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το αντίτιμο της προσχώρησης του κ. Λυκούδη στο Ποτάμι είναι η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και ως επικεφαλής.

Σιγά – σιγά αλλά σταθερά οι ανεξαρτοποιηθέντες βουλευτές αρχίζουν και “βρίσκουν” πολιτική στέγη.

Η δεύτερη και η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του κ. Σταύρου Δήμα στην προεδρεία της Δημοκρατίας και η στήριξη του από τη βουλευτή κα Μίκα Ιατρίδου άνοιξαν το δρόμο για τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Πως συμβιβάζονται η φωτογραφία με τον Αντώνη Σαμαρά με όσα εξακόντιζε κατά της Νέας Δημοκρατίας, χρήζει ψυχολογικής και όχι μόνο ερμηνείας.

Στην πολιτική… φαίνεται… ότι… όλα… επιτρέπονται…

 

Αν και με τις ευχές τα πράγματα στη χώρα δεν μπορούν ν’ αλλάξουν και χρειάζεται αγώνας, μεγάλος αγώνας, από όλους μας Καλή Χρονιά και οι επιθυμίες σας ευχές μου…

 

Ολο το προεκλογικό και ίσως και το μετεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ εάν και εφόσον κόψει πρώτη το νήμα, στηρίζεται στην επίτευξη των στόχων (δεν τολμούν να μας τους ανακοινώσουν) ώστε να είμαστε σαν χώρα σε θέση να βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε.

Δε βασίζεται στην αύξηση των επενδύσεων, στην εργασία για όλους και στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Με δανεικά δε γίνεται ανάπτυξη και δε γίνεται με τίποτα μείωση του δημοσίου χρέους που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική πολιτεία.

Οσοι δάνεισαν τη χώρα και φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, να πληρώνουμε εμείς οι απλοί έλληνες πολίτες το μάρμαρο, χωρίς τα τεράστια ποσά να έχουν οδεύσει σε αναπτυξιακές πολιτικές αλλά σε ιδιωτικές  επενδύσεις και σε φορολογικούς παραδείσους, πως είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες πολιτικές να μας σώσουν(;) και να μας βγάλουν από την ανθρωπιστική και όχι μόνο κρίση που βιώνουμε;

 

Ξεκίνησε και επίσημα η μικρή προεκλογική περίοδος, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε την αγροτιά και ξεκίνησε από τη Θεσσαλία και η συνέντευξη από την επίσκεψή του σε μονάδα παραγωγής γεωργικών προϊόντων έγινε με φόντο ένα καταπράσινο λιβάδι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε από την Κρήτη, το πράσινο νησί, που έδινε ποσοστά στο κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου πάνω από 60%. Ο κ. Βενιζέλος ευελπιστεί και περιμένει την πολιτική στήριξη από τους Κρήτες που έχουν ήδη στραφεί προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης θυμήθηκε ότι, στον πολιτικό χάρτη της χώρας υπάρχει και η Θράκη, ξεκινώντας από τον ακριτικό Εβρο, μένοντας στο στυλ της δημοσιογραφικής του εκπομπής που παρουσίαζε σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι, μέσα από το οποίο και έγινε αναγνωρίσιμος και μέσω της αναγνωρισημότητας του έγινε και αρχηγός κόμματος για να μας σώσει.

Άλλο όμως δημοσιογραφία και συνεντεύξεις, όπου τα διάφορα θέματα παρουσιάζονται και αναδεικνύονται και άλλο η πολιτική που θέλει θέσεις, οράματα, προτάσεις και λύσεις.

“Άλλο ναύτης κ. Θεοδωράκη και άλλο καντηλαναύτης, λένε στο χωριό μου”.

Την Κρήτη επέλεξε για την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας και ο κ. Πάνος Καμμένος, που κάποια συστημικά μέσα τον αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι και κάποιοι δημοσκόποι και κάποιες δημοσκοπήσεις “επιμένουν” χωρίς ιδιαίτερο λόγο ότι, τα ποσοστά του στην κοινωνία είναι κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%.

Ότι και να λέγεται, ότι και να προσπαθείται, η ελληνική βουλή θέλει, χρειάζεται και θα έχει και τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τον Πανο Καμμένο.

Η Χρυσή Αυγή δεν έχει αποφασιστεί από πού θ’ αρχίσει τον προεκλογικό αγώνα ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, καθόσον ο χρόνος περιορίζεται, η κλεψύδρα τελειώνει και η δικαιοσύνη δεν παίρνει απόφαση. Μάλλον θα ξεκινήσει και θα τελειώσει μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού…

 

Και μέσα σ’ αυτό το πολιτικό κλίμα που πυροδοτούν τα δύο μεγάλα κόμματα, οι διεκδικητές της εξουσίας, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., με μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης από τον κ. Σαμαρά, μας προέκυψε και το Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού που μέσω του ακριτικού Καστελόριζου έβαλε τη χώρα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και έφερε το διεθνές νομισματικό ταμείο, μέσω της χώρας μας στην Ευρώπη.

Εχει την αφέλεια ή ότι άλλο ανάλογο ουσιαστικό θέλει ο καθένας να θεωρεί τον εαυτό του, ως έναν άλλο Ανδρέα Παπανδρέου, όταν το 1974 διαχώρισε τη θέση του από την Ενωση Κέντρου και δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ.

Λένε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται… η διαφορά όμως των συσχετισμών του τότε και των δύο προσωπικοτήτων είναι τόσο τεράστια που δεν αφήνει κανένα περιθώριο συγκρίσεων.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κοινώς, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από το ΠΑΣΟΚ και από την οφειλή του κόμματος, σε γνωστή συστημική τράπεζα, ύψους (κατά τον κ. Τράγκα) περί τα 120.000.000 ευρώ.

Αφησε το Βαγγέλη Βενιζέλο να βολοδέρνει πλέον μεταξύ φθοράς – αφθαρσίας, μεταξύ του +3% και του -3% και με την οφειλή στα χέρια του.

Τα 120 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από δάνεια έναντι της αναμενόμενης χρηματοδότησης των κομμάτων.

Η επιχορήγηση του κόμματος (βάσει του 13% των εκλογών του 2012) ανέρχεται περίπου στο 1.500.000 ευρώ ετησίως και σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε μέσα στο 2014 το 40% (600.000 ευρώ) είναι ακατάσχετο.

Αν τα ποσοστά του κόμματος κατρακυλήσουν στα χαμηλότερα ιστορικά, πως θα αποπληρωθεί η οφειλή… πως θα ενεργήσει η τράπεζα για να μη χάσει τα λεφτά της, όταν σ’ ένα φτωχοποιημένο λαό δε δείχνουν καμία ανοχή;

Μάλλον θα καταγραφούν στις ζημίες της τράπεζας και δε θα εισπραχθούν ποτέ…

Στην ίδια τράπεζα η οφειλή της ΝΔ είναι περίπου (κατά Γιώργο Τράγκα) στα 150.000.000 ευρώ και το πρόβλημα της αποπληρωμής είναι τεράστιο.

Η αλλαγή ονομασίας του κόμματος και το νέο ΑΦΜ τους ακολουθεί ή τους απαλλάσσει από το βάρος της οφειλής;

Εχει υπογράψει κανείς τη σύμβαση ως εγγυητής – φυσικό πρόσωπο;

 

Δεν έχει ψηφιστεί τελικά τροπολογία – νομοθετική ρύθμιση από το κοινοβούλιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Το όλο θέμα που ταλανίζει χιλιάδες οφειλέτες έχει επανατοποθετηθεί στα πόδια των τραπεζών και οι τραπεζίτες θα πράξουν κατά το δοκούν, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς συναισθηματισμούς, προβληματισμούς και ίσως, χωρίς καν να λάβουν υπόψη την οικονομική κρίση, για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι οφειλέτες των τραπεζών, αλλά οι κυβερνητικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που καθόριζαν τις πολιτικές και σήμερα οι ίδιοι ισχυρίζονται χωρίς κανένα ενδοιασμό και ανερυθρίαστα ότι, θα μας βγάλουν από τα οικονομικά αδιέξοδα και από την κρίση.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε χιλιάδες δανειολήπτες είναι τεράστιο και ευελπιστούμε ότι, η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές θα δώσει την πρέπουσα και απαραίτητη λύση.

Η συγκυβέρνηση δεν το φρόντισε όσο ασκούσε την εξουσία, ούτε έχει γίνει επισήμως και αρμοδίως και καμία αναφορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα είναι η νέα κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι η πρώτη κατοικία δε θα μπει στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πλειστηριασμών.

Πραγματικότητα ή ευσεβείς πόθοι των δανειοληπτών, μόνο ο πανδαμάτωρ χρόνος μετεκλογικά θα δείξει το δρόμο.