Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κομοτηνή

Συμπατριώτες της ακριτικής Θράκης,

            Η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη! Να είστε υπερήφανοι που μας δίνετε αυτή τη δύναμη.

Και βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να σας φέρω το μήνυμα της νίκης, που θα λυτρώσει τον Ελληνικό λαό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας, για αυτή τη συγκινητική παρουσία σας απόψε εδώ… Και ιδιαίτερα ευχαριστώ από παλιούς συναδέλφους που είδα, μέχρι την παντοδύναμη νεολαία μας, που λέγεται ΟΝΝΕΔ.

Συμπατριώτες της ακριτικής Θράκης,

            Η Ελλάδα αρχίζει από τη Θράκη! Να είστε υπερήφανοι που μας δίνετε αυτή τη δύναμη.

Και βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να σας φέρω το μήνυμα της νίκης, που θα λυτρώσει τον Ελληνικό λαό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας, για αυτή τη συγκινητική παρουσία σας απόψε εδώ… Και ιδιαίτερα ευχαριστώ από παλιούς συναδέλφους που είδα, μέχρι την παντοδύναμη νεολαία μας, που λέγεται ΟΝΝΕΔ.

Κι έτσι, δίνει η Κομοτηνή απόψε το μήνυμα της σε όλη την Ελλάδα!   Όπως, άλλωστε, το έκανε και στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, όπου ο Γιώργος Παυλίδης εκλέχθηκε Περιφερειάρχης. Από δω, λοιπόν, από τη Κομοτηνή σας το λέω- και το λέω με βεβαιότητα- με τον αγώνα που κάνουμε όλοι μαζί θα κερδίσουμε! Γιατί δεν κερδίζει μόνο η Νέα Δημοκρατία, κερδίζει η Ελλάδα με τη δική μας νίκη.

Αλλά και μήνυμα νίκης, που θα σημαίνει νοικοκύρεμα, που θα σημαίνει Αναγέννηση, που θα σημαίνει μεταρρυθμίσεις και θα σημαίνει Ανάπτυξη.

            Δεν το λέμε μόνον εμείς, ότι η Ελλάδα, άρχισε να αλλάζει, ότι στέκεται πια στα πόδια της, ότι είναι όχι μόνο έξω από το κρεβάτι που ήταν κάποτε άρρωστη, αλλά είναι έτοιμη πλέον να τρέξει η Ελλάδα. Το λένε οι ξένοι, το λένε οργανισμοί, το λέει ο διεθνής τύπος.  Μόνο κάποιοι μέσα στην Ελλάδα το αμφισβητούν. Και αυτοί μέσα στην Ελλάδα το υπονομεύουν.

            Προσπάθησαν αυτή την πορεία να την ανακόψουν. Εκεί που βγήκαμε από την ύφεση, μας βύθισαν ξανά στην πολιτική αβεβαιότητα που «πάγωσε» τα πάντα. Αλλά μόνο προσωρινά. Γιατί μετά τις εκλογές, με τη νίκη μας στις 25 Ιανουαρίου, θα αποκατασταθεί ξανά η ομαλότητα, θα ξαναμπούμε στο δρόμο της Ανάπτυξης!           

Προσπάθησαν να ανακόψουν την έξοδο από το μνημόνιο. Την ώρα που η Ευρώπη και οι δανειστές μας είχαν δεχθεί να μας στηρίξουν για τη μετά το μνημόνιο εποχή, δημιούργησαν πολιτική αβεβαιότητα και «πάγωσαν» τα πάντα. Αλλά μόνο προσωρινά. Γιατί αμέσως μετά τη νίκη μας στις 25 Ιανουαρίου, θα κλείσουμε την τελευταία αξιολόγηση και τη νέα συμφωνία και θα βγούμε οριστικά πλέον από την εξάρτηση και τον αναγκαστικό δανεισμό…

            Προσπάθησαν να ακυρώσουν τις μεταρρυθμίσεις. Μια μειοψηφία βουλευτών έσυρε τη Χώρα σε εκλογές, που δεν τις ήθελε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού! Και μαζί ακύρωσαν και τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση που ετοιμάζαμε. Και τώρα δυστυχώς, το καινούργιο Σύνταγμα θα πρέπει να το ξαναδούμε, αν μπορούμε να το αλλάξουμε, μετά το 2021, παρακαλώ. Αλλά τα ακύρωσαν αυτά μόνο προσωρινά! Γιατί με τη νίκη μας στις 25 Ιανουαρίου, είμαστε έτοιμοι- σας το λέω- να προχωρήσουμε στην πιο τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Για να διώξουμε όλα εκείνα τα οποία σήμερα ταλαιπωρούν το πολιτικό μας σύστημα.

Με μια αλλαγή του νόμου, για παράδειγμα, για το ζήτημα της ευθύνης υπουργών. Για μια αλλαγή του Συντάγματος, για παράδειγμα, με τα Πανεπιστήμια τα ιδιωτικά, τα οποία θα βοηθήσουν τη Δημόσια Παιδεία. Εμείς αυτά τα Πανεπιστήμια τα ανοίξαμε, και τα νοικοκυρέψαμε. Η πολιτική τους ήταν η μόνιμη κατάληψη…

 

Θα σας κάνω μια πλήρη ανάλυση, με γνώμονα μόνο, με κριτήριο μόνο, με λέξεις που θα απηχούν μόνο την αλήθεια.

            Και θα σας πω ότι το Ελληνικό κράτος βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε μια μόνιμη λειτουργική κρίση. Όμως, τα δυόμιση τελευταία χρόνια έγιναν τεράστιες τομές. Να πω πρώτα ότι παρακάμψαμε τη γραφειοκρατία.

Να θυμίσω την ηλεκτρονική εφορία. Όπου σήμερα το 95% των Ελλήνων υποβάλλουν τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά και τη διορθώνουν ηλεκτρονικά!

Με τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά κάθε είδους.

Με τον επαναστατικό νόμο για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, για την έγκριση νέων επενδύσεων ή για την έναρξη του επαγγέλματος! Όπου συντομεύθηκαν  σε ελάχιστες εβδομάδες ή μέρες πολλές φορές, πράγματα τα οποία έπαιρναν παλιά μήνες και χρόνια, και τα οποία είχαν και μπόλικη «συναλλαγή»!

Με τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου- προσέξτε- για όλους τους ασφαλισμένους. Έτσι, μπορείς σήμερα να μπεις στο σύστημα και να δεις ακριβώς τα ένσημα σου, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με την υποδομή που έχουμε στήσει από τις αρχές Μαρτίου θα δίνεται το 70-80% της σύνταξης στους δύο πρώτους μήνες. Και το σύνολο, μαζί με τα αναδρομικά, μέσα στο χρόνο. Εκεί που ο καινούργιος συνταξιούχος ήθελε- το ξέρετε καλά- πάνω από δύο χρόνια για να βγάλει σύνταξη…

Ήδη βρήκαμε και κόψαμε- δυστυχώς υπήρχαν- δεκάδες χιλιάδες συντάξεις-μαϊμού σε πεθαμένους. Και επιδόματα-μαϊμού σε δήθεν τυφλούς που έβλεπαν και σε δήθεν ανάπηρους που ήταν απολύτως αρτιμελείς!

Και βέβαια χρειάζονται να γίνουν πολλά ακόμα. Άλλα όσα έγιναν αυτά τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν είχαν γίνει ποτέ. Και κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαν να γίνουν ποτέ…

Είναι αυτή η πορεία που θέλησαν να σταματήσουν. Αλλά μόνο προσωρινά. Γιατί μετά τη νίκη που θα έχει η Νέα Δημοκρατία στις 25ης Ιανουαρίου, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Αλλά αυτή τη φορά δε θα χρειάζεται πια καμιά θυσία. Αυτή τη φορά θα προχωρήσουμε αποκλειστικά με Ανάπτυξη!

 

Και ήρθα εδώ, στην Κομοτηνή, να σας μιλήσω γι’ αυτά που θα κάνουμε από δω και μπρός:

Πέρα από την Συνταγματική Αναθεώρηση, τα επόμενα χρόνια θα γίνουν δύο πράγματα:

Ακόμα  περισσότερες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις εναντίον της γραφειοκρατίας για ένα κράτος πιο ευέλικτο..

Αλλά και δεύτερον, για σταδιακές συνεχείς φορολογικές μειώσεις.

Μιλάω για μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση. Χρειαζόμαστε ένα λειτουργικό,  ευέλικτο κράτος. Όχι ατέλειωτες ουρές, και υπογραφές και καθυστερήσεις για ένα απλό πράγμα.

Η άμεση εξυπηρέτηση είναι δικαίωμα του πολίτη και της επιχείρησης!

Ενώ μέχρι τώρα, η ταλαιπωρία του πολίτη ήταν «δικαίωμα» του γραφειοκράτη που στεκόταν απέναντί του. Αυτό θα το τελειώσουμε για πάντα.

Και ήδη έχουμε αρχίσει και το περιορίζουμε παντού.

Δεν θα κυνηγήσουμε μόνο τη γραφειοκρατία. Θα δώσουμε και κίνητρα και καλύτερες αποδοχές σε αυτούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Γιατί σίγουρα δε γίνεται δημόσια διοίκηση με μισθούς τριτοκοσμικούς.

Ή δημόσια υγεία ή δημόσια παιδεία. 

Αλλά για να δώσεις καλύτερους μισθούς  στο δημόσιο υπάλληλο- εννοώ εκείνους που πραγματικά υπηρετούν την κοινωνία- έπρεπε προηγουμένως να βάλουμε κάποια τάξη στα οικονομικά του κράτους. Καλύτερες αποδοχές, λοιπόν, στα άξια στελέχη του δημοσίου αλλά κυρίως περισσότερες ευκαιρίες στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί- μην κάνετε λάθος- στυλοβάτης της οικονομίας είναι ο ιδιωτικός τομέας.

Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι Ανάπτυξη σημαίνει να μοιράζει το κράτος λεφτά! Και που θα τα βρει το κράτος; Δεν τους νοιάζει. Θα τα παίρνει από αυτούς που παράγουν για να τα δίνει σε εκείνους που κάθονται; Θα τα δανείζεται απ’ έξω για να έλθει η στιγμή να πνιγεί και πάλι η Χώρα στα χρέη; Δεν τους νοιάζει…

Έτσι, άλλωστε, φτάσαμε και στην κρίση!

            Αυτό μας είχε φέρει στα ελλείμματα, στον υπερδανεισμό, στα μνημόνια. Κι αυτό ανατρέψαμε δυόμιση χρόνια τώρα. Και σε αυτό θέλει ξανά να μας γυρίσει κάποιο κόμμα με τις «συνιστώσες» του. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν…

            Ανάπτυξη σημαίνει και επενδύσεις. Εκείνοι έδιωχναν και διώχνουν και σήμερα τις επενδύσεις. Εμείς τις φέρνουμε. Κι αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατοντάδες νέα σχέδια επενδύσεων που έχουν υποβληθεί ή έχουν εγκριθεί σε όλη την Ελλάδα. Και περιμένουν να ξεπεραστεί η πολιτική αβεβαιότητα για να ξεκινήσουν.

            Ανάπτυξη σημαίνει και αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου. Που είναι τεράστια, και η περιουσία η δική σας, του δημοσίου, παρέμενε ανενεργή επί δεκαετίες, και όμως, μπορούσε να παράγει πλούτο και εισόδημα. Εμείς αρχίσαμε, λοιπόν, τις αποκρατικοποιήσεις. Αυτοί προσπάθησαν να τις σταματήσουν, υπόσχονται να τις ματαιώσουν.

            Όμως αποκρατικοποιήσεις γίνονται σήμερα παντού στον κόσμο! Μέχρι και στη Ρωσία και στην Κίνα γίνονται αποκρατικοποιήσεις. Παντού όπου υπάρχουν αποκρατικοποιήσεις, δημιουργούνται θέσεις εργασίας, πλούτος, εισόδημα. Εμείς τις προωθούμε αποφασιστικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις πολεμάει.

            Μόλις πρόσφατα τέλειωσε ο διαγωνισμός για συμβάσεις παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, όπως αυτό της Καβάλας, τα οποία πια θα γίνουν κέντρα επενδύσεων, Ανάπτυξης, τουρισμού, απασχόλησης σε όλη την περιφέρεια. Και το κράτος πήρε ήδη στην πρώτη φάση τριπλάσια λεφτά από εκείνα τα οποία η ίδια η τρόικα είχε υπολογίσει ότι θα παίρναμε.

            Ανάπτυξη σημαίνει ακόμα, φίλες και φίλοι, σύγχρονη νομοθεσία για τους συνδικαλιστές. Όχι να παραδώσουμε τις επιχειρήσεις μας στους «στρατούς» των συνδικαλιστάδων! Που δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους, ούτε για τους ανέργους. Νοιάζονται μόνο για να τα προνόμιά τους και το «δικαίωμά τους στο καθισιό»!

            Θυμάστε τους «Φωτόπουλους» που ανεβοκατέβαζαν τους διακόπτες του ηλεκτρικού εκβιάζοντας ολόκληρη την κοινωνία; Τους καταργήσαμε! Και τώρα «μετακόμισαν» που; Μα που αλλού; Στον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να επανέλθουν. Αυτοί ήθελαν πάνω από όλους να ανατραπεί το έργο της Κυβέρνησης για να ανακτήσουν και πάλι τα παλιά συνηθισμένα, σκανδαλώδη προνόμιά τους.

Και όσοι- κι εδώ παρακαλώ παρακολουθήστε το- έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τους συμφέρει να πτωχεύσει η Ελλάδα! Κι αυτοί θέλουν να σταματήσει το έργο της Κυβέρνησης. Γιατί μια πτωχευμένη Ελλάδα, πίσω στη δραχμή, θα τους έδινε τη δυνατότητα να αγοράσουν ό,τι ήθελαν για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτών τα σχέδια τα χαλάσαμε επίσης, που δεν αφήσαμε την Ελλάδα να πτωχεύσει. Να λοιπόν, ποιους υπηρετούν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν όλο το πρόβλημα: Τους βολεμένους συνδικαλιστές και τους κερδοσκόπους!

            Ανάπτυξη σημαίνει ακόμα, μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές. Όλοι οι φορολογικοί συντελεστές! Και στο εισόδημα και στην περιουσία και στο ΦΠΑ και στην ενέργεια. Παντού!

            Αλλά αυτό μπορεί να γίνει ήδη μόνο σταδιακά.     

Μειώσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση.

            Μειώσαμε φέτος τα καύσιμα 30%. Την εισφορά αλληλεγγύης 30%. Θα μειωθεί αργότερα πολύ περισσότερο. Αλλά μόλις το επιτρέψει ο Προϋπολογισμός. Γιατί δεν μπορείς να ξαναπέσεις στα ελλείμματα, να ξανακυλήσεις τη Χώρα στην κρίση.

Μειώσαμε και τις ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων. Χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στα ταμεία. Γιατί απλούστατα είχε αρχίσει εν τω μεταξύ σιγά-σιγά να πέφτει η ανεργία, να αυξάνει η απασχόληση. Κι αυτό ανακούφισε τις επιχειρήσεις, κι έδωσε τις πρώτες ελάχιστες αλλά πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

            Στο εισόδημα όσοι παίρνουν μέχρι 25 χιλιάδες το χρόνο πληρώνουν τώρα λιγότερο φόρο από πριν.

Και ο ανώτατος συντελεστής του φόρου εισοδήματος έγινε 42% από 45% που ήταν πριν την κρίση.

            Στους αγρότες μας ο φόρος εισοδήματος δεν ξεπερνά το 13%. Και δεν φορολογούνται- προσέξτε- ούτε οι αποσβέσεις ούτε το ενεργειακό τους κόστος, ούτε τα εργατικά τους. Και βεβαίως, δεν πρόκειται να φορολογηθούν και οι επιδοτήσεις τους! Και με την ευκαιρία να αναφέρω ότι επιταχύνεται η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων, που ξέρω ότι είναι ένα ζήτημα που πολλοί από εσάς αντιμετωπίζουν. Κι εκτιμώ ότι μπορεί να γίνει αυτό κι εντός του μηνός. Ενώ για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών, μπήκαν, το εισόδημα από τα φωτοβολταϊκά, στο αγροτικό εισόδημα ακριβώς για να υπάρχει πιο χαμηλή φορολογία. 

            Και στο φόρο ακινήτων, η επιβάρυνση μειώθηκε σε όλους το 2013 κατά 15%. Και ξανα-μειώθηκε στους περισσότερους, το 2014. Και έγιναν και λάθη. Ναι, έγιναν λάθη, αλλά για πρώτη φορά καταγράφηκε και φορολογήθηκε ολόκληρη η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων σε μια Χώρα που είμαστε από τις μόνες στην Ευρώπη που δεν έχει ακόμα πλήρη κτηματολόγια. Και τώρα ουσιαστικά απέκτησε!

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να σας πω ότι θα μειωθεί κι άλλο ο ΕΝΦΙΑ, σταδιακά τα επόμενα χρόνια! Και θα μπουν σε πιο ορθολογική βάση και οι αντικειμενικές αξίες.

Αλλά το πιο σημαντικό- αν θέλετε από μένα να ακούσετε απόψε- είναι ότι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ από εδώ και πέρα θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση! Και θα είναι η σημαντικότερη πηγή χρηματοδότησης, δήμων και περιφερειών. Αν θέλουμε να αποκτήσουμε πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα βγάζει τα χρήματά της. Δεν θα είναι ο επαίτης ο μόνιμος του κράτους. Θα είναι πραγματικός μοχλός περιφερειακής Ανάπτυξης. Όχι εστία σπατάλης και διαφθοράς! Αυτή θα είναι μια τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που ετοιμάζονται. Και που θα αλλάξει τη δυναμική της οικονομίας σε όλη την Ελλάδα.

Ανάπτυξη, όμως, σημαίνει ακόμα και ενέργεια! Και βάλαμε την Ελλάδα για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη των αγωγών με τον TAP που θα περάσει από δω, από τη Θράκη, και θα συμβάλει στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη νοτιανατολική Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες. Και θα αφήσει σημαντικότατα οφέλη και σε εισόδημα και σε θέσεις εργασίας και σε γεωπολιτική σπουδαιότητα για την Ελλάδα.

Το μέλλον αυτής της γενιάς θα ζήσει μέσα στα τεράστια θετικά, μέσα στα πολλαπλάσια οφέλη που θα έχει η Χώρα μας έναντι οποιασδήποτε άλλης περιοχής από τον TAP. Από την ενέργεια.

Και θέλω, βέβαια, να σας πω ότι Ανάπτυξη σημαίνει τέλος, σοβαρότητα και σεβασμός στη Δημοκρατία και στους δημοκρατικούς θεσμούς. Ακούστε κάτι, γιατί αυτό ίσως είναι το πιο σοβαρό από όλα όσα συνέβησαν τελευταία: Το άρθρο 60 του Συντάγματος, προβλέπει, ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδησιν». Και ότι «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή…». Κανενός άλλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις χθες κατάργησε τη συνείδηση των βουλευτών του! Και επίσημα διακήρυξε ότι οι έδρες που πρόκειται να πάρει θα είναι ιδιοκτησία του κόμματος και ζήτησε από τους βουλευτές του από τώρα να θέσουν την παραίτησή τους στη διάθεση του Κόμματος! Αν είναι δυνατόν… Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Έλληνες, όμως, θέλουν να παραμείνουν και θα παραμείνουν στην Ευρώπη. Δεν θα μετακομίσουμε στη… Βόρειο Κορέα επειδή το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ούτε και μπορούν οι Έλληνες να δεχτούν αυτό που επίσης ακούστηκε χθες, ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και οι ανεξάρτητες αρχές θα ελέγχονται αποκλειστικά από το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Αυτό είναι ένα μοντέλο που μόνο η Βόρειος Κορέα και η Βενεζουέλα εφαρμόζουν. Και δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Ευρώπη ούτε με τη Δημοκρατία. Κι αν θέλετε να ξέρετε, ούτε καν επιτρέπεται από το Κοινοτικό Δίκαιο κι από τη σύμβαση του ΟΟΣΑ.

            Αλλά Ανάπτυξη, φίλες και φίλοι της Θράκης, σημαίνει ακόμα, ασφάλεια για τον πολίτη. Δεν μπορεί να ευημερήσει μια Πολιτεία όταν είναι «ξέφραγο αμπέλι»! Όπου κανείς δε θα νιώθει ασφαλής. Όπου κακοποιοί επικίνδυνοι θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

            Εμείς στα δυόμιση προηγούμενα χρόνια, αναχαιτίσαμε τη ροή των  λαθρομεταναστών. Ελάχιστοι πια, μετρημένοι στα δάχτυλα, περνούν από τον Έβρο, όπου μέχρι πριν τρία χρόνια περνούσαν οι πάντες!

Από αυτή την απίστευτη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί ένα τμήμα του προβλήματος ασφαλώς μετατέθηκε στο Αιγαίο, αλλά συνολικά στη Χώρα μας μπαίνουν πολύ-πολύ λιγότεροι από ό,τι πριν λίγα χρόνια. Και άρχισαν κιόλας να φεύγουν… Δηλαδή να επαναπατρίζονται.

Θέση του ΣΥΡΙΖΑ εδώ είναι το αδιανόητο- το είπα το πρωί- να παίρνουν δηλαδή Ελληνική ιθαγένεια και οι λαθρομετανάστες! Όχι μόνο προσπαθεί να τους φέρει επιτρέποντας ανεξέλεγκτα την είσοδο, λέγοντας ότι ο φράκτης είναι κάτι το κακό, το αποτρεπτικό αυτό εμπόδιο. Αλλά επιπλέον, θα τους δώσει και ιθαγένεια. Και ασφαλιστικά δικαιώματα. Και νοσοκομεία όταν χρειάζονται. Αλλά δε λέει ποιος θα τα πληρώνει όλα αυτά. Δε λέει το πρόβλημα το οποίο θα δημιουργείται.

            Κι ακόμα αυτά τα χρόνια κυνηγήσαμε το έγκλημα και τους εγκληματίες. Με αποκορύφωμα τη σύλληψη χθες του τρομοκράτη του Ξηρού. Πράγμα για το οποίο και πάλι θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να καταργηθούν- παρακαλώ ακούστε κι αυτό- οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που δημιουργήσαμε στο Δομοκό μόλις τώρα!

 

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να καταργηθούν, παρακαλώ -ακούστε και αυτό- οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που δημιουργήσαμε στο Δομοκό μόλις τώρα, προ ολίγων ημερών! Ζητούν να καταργηθούν.

Και ρωτάω γιατί θέλουν να τις καταργήσουν; Για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες; Τους οποίους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν ευκαιρία να υποστηρίζουν, να υπερασπίζονται ή να ζητούν και την αποφυλάκισή τους. Και εν πάση περιπτώσει, έξι φορές τους έχουμε προκαλέσει και τους λέμε γιατί δεν κάνετε μια δήλωση που να λέτε ότι πραγματικά συγχαίρετε την Ελληνική Αστυνομία. Τι πρόβλημα έχετε;

            Αλλά το λένε ανοιχτά, θέλουν να την «αφοπλίσουν την αστυνομία». Δηλαδή να τη διαλύσουν! Γιατί πώς να τα βάλουν αφοπλισμένοι αστυνομικοί με  βαριά οπλισμένους κακοποιούς;

            Εμείς από την πλευρά μας θα ενισχύσουμε την αστυνομία νομικά και οικονομικά. Ήδη η αποτελεσματικότητά της ανεβαίνει, το ηθικό της ανεβαίνει, η εκπαίδευσή της βελτιώνεται. Θα βελτιωθούν και τα οικονομικά της! Γιατί δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία, ούτε ευημερία ούτε ανάπτυξη, αν ο πολίτης δεν νιώσει ασφάλεια και αν η νομιμότητα παραβιάζεται ατιμώρητα.

Ανάπτυξη, όμως, φίλες και φίλοι, σημαίνει και γεωπολιτική σταθερότητα. Στη σκακιέρα του παγκόσμιου χάρτη πού βρίσκεται η Ελλάδα τι ρόλο μπορεί να παίξει; Θα έχει σταθερότητα ή όχι; Δεν μπορεί να υπάρξουν, για παράδειγμα, επενδύσεις σε μια χώρα που συγκρούεται με όλους τους εταίρους της, που εύχεται τη διάλυση του ΝΑΤΟ, όταν ακόμα χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ επιδιώκουν να μπουν στο ΝΑΤΟ. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά μια τέτοια χώρα; Ποιος εμπιστεύεται τα λεφτά του να τα βάλει σε μια τέτοια χώρα; Η απομόνωση οδηγεί στην φτώχεια, στη συρρίκνωση και σε επικίνδυνες αναστατώσεις. Εμείς σταθεροποιήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της. Και μαζί με την Κύπρο –το είδατε- δημιουργήσαμε περιφερειακές συμμαχίες επιπλέον, που ποτέ δεν υπήρξαν έτσι ξεκάθαρες,  και με την Αίγυπτο και με το Ισραήλ! Και ενισχύσαμε έτσι και το κύρος του Ελληνισμού. Και το ρόλο της Ελλάδας. Όταν άλλοι απειλούν όλα αυτά να τα τινάξουν στον αέρα…

           

            Αλλά ας πω τώρα για τη Θράκη. Είναι ο αληθινός προμαχώνας της Πατρίδας. Γέφυρα συνεργασίας με όλους τους λαούς της περιοχής. Αλλά αυτό σημαίνει τρία πράγματα: Αίσθημα εθνικής ασφάλειας, απόλυτη ισονομία για το μειονοτικό στοιχείο. Και Ανάπτυξη που να φτάνει σε όλους.

            Την εθνική ασφάλεια την εξασφαλίζει η πολιτική μας, πολιτική σταθερότητας, αλλά και η παρουσία των ενόπλων μας δυνάμεων.

Την ισονομία, για όσους δεν το θυμούνται, την εγκαινίασα πρώτος, εδώ στη Θράκη, εδώ και 25 χρόνια, ως υπουργός των Εξωτερικών τότε. Και ξαναλέω αυτό που είπα τότε, ότι νιώθουμε τους μουσουλμάνους αδελφούς μας συμπατριώτες και συμπολίτες μας. Και πολιτική μας είναι να τους έχουμε όλα τα δικαιώματα και όλες τις ευκαιρίες. Το μόνο που ζητάμε από εκείνους είναι ό,τι ζητάμε απ’ όλους τους Έλληνες, σε όλη την επικράτεια: Σεβασμό στους νόμους της Πολιτείας μας. Για να έχουμε έτσι όχι μόνο ισονομία, αλλά και ομοψυχία. Πράγμα απαραίτητο για όλη τη Χώρα. Κι ακόμα πιο απαραίτητο εδώ στη Θράκη.

  Η Θράκη μπορεί και πρέπει και θα γίνει μια Περιφέρεια ανοιχτή με εξωστρέφεια, όπως ταιριάζει στη  γεωγραφική της θέση, με περιφερειακή οικονομία δεμένη βαθιά με τον τόπο και με τους ανθρώπους της.

Ο χάρτης των Περιφερειακών ενισχύσεων και ο καινούργιος Αναπτυξιακός Νόμος, θεσμοθετεί ισοδύναμα μέτρα και κίνητρα, ώστε να ξεπεραστεί η μειονεξία που υπήρχε μέχρι τώρα στην Ανάπτυξη.

Θέλω να σας πω εδώ ότι εξετάζουμε σοβαρά την άμεση καταβολή του 12% της επιδότησης εργασίας προς τις επιχειρήσεις της Θράκης, την οποία οφείλω να πω ότι η Πολιτεία οφείλει από το 2010. Την ώρα που αυτό ήταν βασικό κίνητρο εγκατάστασης των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια και είναι απολύτως δίκαιο να αποδοθεί. Είναι ένα λάθος από το 2010 συνεχιζόμενο και αυτό θα πρέπει να λυθεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εκεί είναι η προσπάθειά μου.

Τα ανταποδοτικά τέλη διέλευσης του ΤΑΠ, θα τονώσουν την οικονομία, την προοπτική της Περιφέρειας, εφόσον βέβαια δημιουργηθούν και οι απαραίτητοι κόμβοι. Και σήμερα από τις Σάπες, από το Σαψί, μου δόθηκε η ευκαιρία και έκανα εκείνο το οποίο έπρεπε και ήταν άλλωστε μες στο πρόγραμμα αλλά ήθελα να βεβαιωθώ, ότι ένας από αυτούς τους κόμβους θα είναι και στις Σάπες. Και εμείς θα δώσουμε έτσι έμφαση στην ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου οικιακής χρήσης, κάτι που είναι απόλυτα απαραίτητο εδώ με χειμώνα ακόμα και 8 μήνες πολλές φορές και με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Θέλω επίσης να πω ότι γίνεται αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, μετά από συνεννόηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και αύξηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και στα δύο στρατόπεδα και στη Νέα Σάντα και στις Σάπες, το οποίο επίσης θα τονώσει μια οικονομία που έχει τεράστιο πρόβλημα.  Οριστικοποιούμε επίσης τη σύνδεση των δυο λιμανιών της περιφέρειας και της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας με τα διευρωπαϊκά και σιδηροδρομικά δίκτυα. Το διαμετακομιστικό εμπόριο αποτελεί βασικό πυλώνα του αναπτυξιακού μας σχεδίου και η συμβολή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι στρατηγικής σημασίας.

Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες έγκρισης και αδειοδότησης δύο πολύ σημαντικών έργων στην Αλεξανδρούπολη, αυτό της επεξεργασίας και διαχείρισης απορριμμάτων και της εγκατάστασης σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου αερίου. Δυο έργα μεγάλης αναπτυξιακής, μεγάλης οικονομικής σημασίας που θα δημιουργήσουν γύρω στις 250 νέες θέσεις εργασίας. Έργα τα οποία παρεμπιπτόντως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει. Και ρωτάει ο κάθε καλοπροαίρετος τι πρόβλημα έχει; Δεν θέλουν καινούργιες δουλειές; Δεν θέλουν καθαρό περιβάλλον που δίνουν αυτές οι δύο επενδύσεις; Δεν θέλουν ανάπτυξη; Όχι, είναι ιδεοληψία. Μόνο το κράτος για το ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει επενδύσεις. Μόνο το κράτος μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία. Και εγώ ρωτάω, μπορούν να μας δείξουν έστω και μία χώρα στον κόσμο, όπου το κράτος να έχει πετύχει ως επιχειρηματίας; Πουθενά δεν υπάρχει. Πουθενά. Και εκεί που υπήρχε απέτυχαν. Και το έχουν όλοι τώρα γυρίσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επίσης εξετάζουμε την πιλοτική εφαρμογή της έκδοσης VISA των 72 ωρών για επισκέπτες από την Τουρκία. Όπως άλλωστε έγινε και με τα νησιά του Αιγαίου. Θα είναι μια τεράστια πηγή τουριστικού εισοδήματος για την Περιφέρεια.

Εντάσσουμε επίσης στο επενδυτικό πρόγραμμα του νέου έτους την αναβάθμιση των διασυνοριακών σταθμών της Χώρας και ακόμα εδώ στην Κομοτηνή προωθούμε την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα που συνδέει την Κομοτηνή με την Βουλγαρία και το άνοιγμά του άμεσα για λεωφορεία και μετά για φορτηγά. Αναζητούμε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης όπως τους ΣΔΙΤ για την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Εξετάζουμε την αποκατάσταση του προνοιακού βοηθήματος για τα παλιννοστούντα αδέλφια μας τους Ποντίους.

Και θα προσφέρουμε, γιατί το πιστεύουμε και για την υποχρέωση του κράτους, ιδιαίτερη στήριξη στην τοπική Εκκλησία. Που δίνει εδώ έναν πολύ κρίσιμο αγώνα. Και οφείλουμε να είμαστε δίπλα της με κάθε δυνατό μέσο.

Βλέπετε για μας η Ορθοδοξία είναι ιστορικό κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Είναι κομμάτι της ίδιας της ψυχής μας. Δεν είναι «σημαία ευκαιρίας» για δημόσιες σχέσεις –και καταλαβαίνετε τι εννοώ- παραμονές εκλογών.

 

Φίλες και φίλοι,

            Σας ανέφερα όσα σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια. Και μάλιστα κάτω από συνθήκες ομαλές πλέον, ανάπτυξης:

Συνέχιση, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, Συνταγματική Αναθεώρηση, έργα παντού, φορολογικές μειώσεις!

            Αυτό προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να το σταματήσει και δεν τα κατάφερε…

            Αυτό το δρόμο προσπαθεί να ανακόψει και δεν θα το καταφέρει.

            Αυτό θέλει να ματαιώσει και δεν θα τον αφήσουμε…

            Έχει περιέλθει πια σε σύγχυση που τον οδηγεί σε αμηχανία. Και τώρα φοβάμαι ότι μπαίνει σε αληθινό πανικό. Γι’ αυτό οργανώνει συνεχώς συνέδρια και παρά-συνέδρια και «διαρκή συνέδρια»: Για να μαζέψει τους δικούς του που βγαίνουν κάθε μέρα και λέει ο καθένας άλλα αντ’ άλλων και τρομοκρατούν, με τα αντίθετα ο ένας με τον άλλο, ολόκληρο τον κόσμο.

            Πότε διακηρύσσουν ότι δεν θα πληρώσουν τόκους για το χρέος της Χώρας, ούτε χρεολύσια. Και δεν το λέμε εμείς. Δεν το λέει ο Σαμαράς που κινδυνολογεί. Το λένε οι αποφάσεις των Συνεδρίων τους. Δεν το φωνάζουμε εμείς. Το φωνάζουν σήμερα τα στελέχη του. Κι αυτό σημαίνει ένα πράγμα και μόνο: Αν δεν πληρώσεις το δάνειο του ξένου, είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας. Και είναι ο δρόμος, ο ασφαλέστερος, για να βγεις από το ευρώ.

            Προσπαθούν να το πάρουν πίσω ορισμένοι από αυτούς και δεν μπορούν…

            Άλλοτε διακηρύσσουν ότι θα ζητήσουν- ακούστε- εσωτερικό δανεισμό με έντοκα γραμμάτια από τις καταθέσεις και των μικροκαταθετών ακόμα, λέει η απόφασή τους. Και δεν το λέμε εμείς, σας επαναλαμβάνω το λένε οι αποφάσεις των Συνεδρίων τους. Και δεν το φωνάζουμε εμείς. Το φωνάζουν τα στελέχη του! Κι αυτό ένα μόνο πράγμα σημαίνει: Σημαίνει τη διάλυση του τραπεζικού συστήματος, ίσα-ισα τη στιγμή που κατορθώσαμε να ανακεφαλαιώσουμε το τραπεζικό σύστημα. Και σημαίνει και ασφυξία ρευστότητας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Και τώρα που θα αρχίσουν οι ενέσεις ρευστότητας, ιδιαίτερα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτό είναι το δικό της πλάνο.

            Και προσπαθούν κι αυτό να το μαζέψουν. Αλλά δεν μπορούν.

Και μόλις χθες δικό τους στέλεχος, δημόσια, διακήρυξε από τηλεοράσεως το εξής απίστευτο:

Στο δίλημμα κωλοτούμπα ή αντίσταση, δηλαδή χρεοκοπία, εμείς επιλέγουμε χρεοκοπία! 

Μόνοι τους τα λένε! Μόνοι τους τα φωνάζουν. Κι ύστερα κλαίγονται ότι τάχα εμείς «κινδυνολογούμε»!

Όμως, όταν λέμε ότι θα μας βγάλουν από το ευρώ και σωστά το λένε οι Ευρωπαίοι, δεν σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι το επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δεν σημαίνει ότι το επιδιώκουν κάτι τέτοιο. Δεν θέλουν την έξοδό μας, προφανώς, από το ευρώ. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι ακολουθούμε τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, ότι είμαστε εντάξει με τις υποχρεώσεις μας στο δανειστή. Ευρώ χωρίς κανόνες, που κανόνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται, δεν υπάρχει. Δεν εκπληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, είσαι έξω από το ευρώ. Ας αφήσουν, λοιπόν, το παραμύθι, ότι δήθεν εμείς κινδυνολογούμε. Και ορισμένοι κάνουν ότι ξαφνικά αγάπησαν το ευρώ. Τότε εγώ θα τους ρωτήσω και πολύ απλά, γιατί μόλις προχθές έκαναν ολόκληρες διακηρύξεις και ανακοινώσεις, ότι θέλουν να κάνουν συμμαχία της αριστεράς μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ της οποίας το μόνο σύνθημα, η μόνη πρωταρχική επιδίωξη είναι να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη και από το ευρώ. Ποιον κοροϊδεύουν;

Δεν βρίσκονται, λοιπόν, μόνο σε αμηχανία ή σε πανικό. Σε απόγνωση βρίσκονται! Δεν μπορούν να μαζέψουν τους δικούς τους, αυτά που λένε δεν βγάζουν νόημα, βλέπουν το προβάδισμά τους να εκμηδενίζεται, για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους αλλά τελικά η πιο απατηλή και η πιο επικίνδυνη υπόσχεσή τους είναι ότι δήθεν θα διαπραγματευτούν από την αρχή το χρέος μας.

            Και μας είπε κάποιος δικός τους ότι από το σύνολο του χρέους μας, μόνο 5% μπορεί να κοπεί. Δηλαδή 16 δισεκατομμύρια!

Προσέξτε: εμείς έχουμε ήδη συνολικά κουρέψει πάνω από το 41% του χρέους,  δηλαδή 125 δισεκατομμύρια, χωρίς διεθνείς επιπλοκές! Και χωρίς να έλθουμε σε σύγκρουση με κανένα. Χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη θέση  της Χώρας μας με το ευρώ…

            Κι ακόμα πληρώνει η Ελλάδα σήμερα τα χαμηλότερα επιτόκια. Τα επιτόκια τα οποία πληρώνουμε είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που πληρώνουν οι περισσότεροι εταίροι μας που μας τα δάνεισαν αυτά τα λεφτά! Πληρώνουμε σήμερα τόκους σαν να είχαμε το μισό από το χρέος που έχουμε. Και θέλουν κι αυτά να πάψουν να τα πληρώνουν! Για να χρεοκοπήσουμε αμέσως…

            Όμως ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θα διέλυε την Ευρώπη. Γιατί αν το έκαναν για μας, θα έπρεπε μετά να το κάνουν και για άλλες χώρες οι Ευρωπαίοι, που έχουν χρέος πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας. Άρα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Απλά κοροϊδεύει τον κόσμο. Παίζουν τα συμφέροντα της Ελλάδας στα ζάρια…

            Εμείς, όμως, με την Πατρίδα μας- το λέμε εδώ πέρα από τη Θράκη που ξέρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο- δεν παίζουμε! Με το ευρωπαϊκό μας μέλλον δεν παίζουμε! Με τις τύχες του Ελληνικού λαού δεν παίζουμε!

Δεν μπορείς να παίξεις με αυτή τη φωνή του νέου ανθρώπου. Δεν μπορείς να μην του πεις την αλήθεια. Δεν μπορείς να είσαι ανεύθυνος απέναντί του.

            Λένε ότι θα πάψουμε να πληρώνουμε τόκους, γιατί έτσι κι αλλιώς «τους ξεπληρώνουμε δανεικά». Έτσι λένε! Δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

            Στην Ευρώπη –ακούστε- δεν πληρώνουμε μόνο 6 δισεκατομμύρια για τόκους. Παίρνουμε ταυτόχρονα και πάνω από 6 δισεκατομμύρια το χρόνο για αγροτικές επιδοτήσεις, για έργα αγροτικής ανάπτυξης και για τα περίφημα τα ΕΣΠΑ, που γνωρίζουν οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης καλύτερα από οποιουδήποτε άλλο. Είναι ο πραγματικός κουμπαράς, για να γίνουν τα μεγάλα έργα στην Περιφέρεια. Αν συγκρουστείς με τους εταίρους σου, αυτά θα τα χάσεις. Επιδοτήσεις από την Ευρώπη και ΕΣΠΑ, θα τα χάσεις.

Και παίρνουμε ταυτόχρονα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα 15 δισεκατομμύρια σε ρευστότητα. Κι αυτά θα τα χάσουμε, αν συγκρουστούμε μαζί τους!

Και θα χάσουμε ταυτόχρονα και δισεκατομμύρια από εξαγωγές προς την Ευρώπη και τουριστικό εισόδημα από την Ευρώπη. Γιατί δεν πρόκειται να συγκρουστείς μετωπικά με τους εταίρους σου, χωρίς αμέσως να διαταραχτούν και οι εμπορικές σου συναλλαγές. Αυτά θα τα χάσουμε επίσης.

Κι ακόμα πρόκειται να πάρουμε πρόσθετη ρευστότητα μετά το Μάρτιο, με την περίφημη «πιστωτική επέκταση» -διαβάστε το παντού, αυτή είναι η λέξη η καινούργια- από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αλλά και τουλάχιστον 15 δισεκατομμύρια από τα μέσα του χρόνου και για τα επόμενα τρία χρόνια, που υπολογίζω να διεκδικήσουμε από το περίφημο «πακέτο Γιούνγκερ». Κι αυτά θα πρέπει τότε να τα ξεγράψουμε!

            Να το ξέρουν οι αγρότες μας που περιμένουν τις επιδοτήσεις, να το ξέρουν οι επιχειρηματίες μας που περιμένουν τα τραπεζικά δάνεια, να το ξέρει όλη η περιφέρεια που περιμένει τα έργα του ΕΣΠΑ, ότι η Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, όλα αυτά τα λεφτά τα τινάζει στον αέρα!

            Εμείς ανεβαίνουμε βήμα-βήμα.

Αυτοί, φίλες και φίλοι, ετοιμάζονται να σπρώξουν τη Χώρα στο  κενό!

            Δεν είναι τυχαίο που ο όλος ο διεθνής τύπος προειδοποιεί για την πιθανότητα ξαφνικά και πάλι του Grexit, το να βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

            Κι ας μην νομίσουν κάποιοι, ότι αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κοροϊδέψει τους αφελείς ψηφοφόρους, αλλά τελικά δεν πρόκειται να το κάνει.

            Γιατί τότε τι θα μας λέγανε; Μας λένε ότι ζητούν να τους ψηφίσει ο κόσμος γι’ αυτά που δεν πρόκειται να κάνουν; Και πώς θα σταθούν την άλλη μέρα;

Πώς θα σταθεί η Χώρα την άλλη μέρα;

            Πώς θα σταθεί η δημοκρατία μας την άλλη μέρα, όταν για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια τάισαν τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις, τον κορόιδεψαν  και πάνε να τον βυθίσουν ξανά στη χειρότερη κρίση; Μόνο που αυτή τη φορά η κρίση θα οδηγούσε σε ανεπανόρθωτη καταστροφή.

            Το δίλημμα, επομένως, του Ελληνικού λαού στις 25 του μηνός δεν είναι μόνον η Αλήθεια απέναντι στο ψέμα…

            Δεν είναι μόνο ο δρόμος της ευθύνης ή ο δρόμος της καταστροφής…

            Είναι τελικά ο δρόμος της Ελπίδας ή ο δρόμος της κοροϊδίας και της ανευθυνότητας!

            Η Ελπίδα, όπως όλα τα σπουδαία πράγματα, δύσκολα κατακτιέται. Κι εμείς με κόπους και θυσίες του Ελληνικού λαού την κατακτήσαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Και αφήσαμε τα δύσκολα πίσω μας. Και μπήκαμε στο δρόμο της ανάκαμψης! Και σας το λέω ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2014 είχαμε την υψηλότερη ανάπτυξη από όλες τις ζώνες της Ευρωζώνης. Εμείς! Και τώρα τι θα κάνουμε; Θα ξαναγυρίσουμε στο χείλος της καταστροφής, αφήνοντας τους λαϊκιστές να ξανα-κοροϊδέψουν τον Ελληνικό λαό;

Η απάντηση είναι από εδώ, από τη Θράκη, η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει να δημιουργηθούν τέτοιες προϋποθέσεις σε βάρος του Ελληνικού λαού.     

            Ενώ ο Ελληνικός λαός που δεν ήθελε πρόωρες εκλογές, θα τιμωρήσει εκείνους που τον έσυραν σε πρόωρες εκλογές.

Εκείνους που παίζουν με τις θυσίες του.

Εκείνους που παίζουν με το μέλλον των νέων των παιδιών.

Και θα τιμωρήσει όσους θέλουν την Πατρίδα μας απομονωμένη, και χρεοκοπημένη για να διασώσουν τους βολεμένους συνδικαλιστές τους ή για να διασώσουν και να κάνουν πιο πλούσιους τους κερδοσκόπους της δραχμής.

Η νίκη μας στις 25 Ιανουαρίου, να το ξέρετε, θα είναι η τελική και η μεγαλύτερη ήττα, το μεγαλύτερο «Βατερλό» του λαϊκισμού στην Ελλάδα.

            Και αυτό θα σημάνει και την αναγέννηση της Ελλάδας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ. Θέλω να ξέρετε ότι γεμίσατε τις μπαταρίες μου, θέλω να ξέρετε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εδώ την Θράκη. Είμαστε δίπλα, είμαστε μαζί. Είμαστε ένα πράγμα, μια γροθιά. Ενωμένοι για τον αγώνα της Ελλάδας.

Καλές εκλογές. 

Να ξέρετε, το λέω στα νέα τα παιδιά, αυτές τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, θα τις κερδίσει η Ελλάδα με τη Νέα Δημοκρατία.

Να είστε καλά. Να είστε δυνατοί.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Χρόνια πολλά σε όλους σας!

Καλή δύναμη!

Καλό αγώνα!

Καλές εκλογές!

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button