“άλλα λογαριάζει ο γάϊδαρος και άλλα ο γαϊδουριάρης”…

Εντελώς τυχαία(;) και δεύτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκία για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

 Ο κ. Παύλος Χαϊκάλης κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού του, από τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο στις αρχές και στα μέσα Δεκεμβρίου, στήθηκε το σκηνικό της επ’ αυτοφώρου σύλληψης και εντελώς τυχαία(;) ο κ. Αποστολόπουλος, κατά τον κ. Χαϊκάλη, δεν εμφανίστηκε.

Εντελώς τυχαία(;) και δεύτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκία για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας.

 Ο κ. Παύλος Χαϊκάλης κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού του, από τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο στις αρχές και στα μέσα Δεκεμβρίου, στήθηκε το σκηνικό της επ’ αυτοφώρου σύλληψης και εντελώς τυχαία(;) ο κ. Αποστολόπουλος, κατά τον κ. Χαϊκάλη, δεν εμφανίστηκε.

 Θα περιμένουμε την άμεση ολοκλήρωση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη και αν οι κασέτες που έχουν κατατεθεί ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ(;) ή θα θεωρηθούν ως προϊόν παράνομο, όπως συνέβη και στη γνωστή υπόθεση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη.

 

 Είναι η πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της χώρας, όπου πρωθυπουργός υποβάλλει μήνυση σε εν ενεργεία βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου για συκοφαντική δυσφήμιση.

 Ο κ. Χαϊκάλης, ανέφερε σε δημοσιογράφους, τι περιείχαν οι παραδοθείσες κασέτες στην ελληνική αστυνομία, στις οποίες ο κ. Αποστολόπουλος εμφανίζeται ότι ενεργούσε εκ μέρους του Μαξίμου και μεγάλου τραπεζικού ομίλου.

 Αν, στις κασέτες καταγράφονται, ότι αυτά ειπώθηκαν από τον κ. Αποστολόπουλο, θα έπρεπε ο κ. πρωθυπουργός να υποβάλει μήνυση κατά του κ. Αποστολόπουλου και όχι κατά τον κ. Χαϊκάλη.

 Επειδή λένε, ότι, το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια, ελπίζουμε, ότι, θα ριχθεί απλετο φως στην υπόθεση άμεσα και οι ευθύνες πολιτικές και πειθαρχικές να αποδοθούν στους υπεύθυνους.

 

 Μίλησε τελικά ο λαλίστατος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για συναίνεση στην εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας, συμφωνώντας στο διάγγελμα του πρωθυπουργού με την προϋπόθεση, ότι, οι εκλογές θα συμφωνηθούν να γίνουν στο τέλος του 2015.

 Μέχρι τότε θα έχουν υπογραφεί όλες οι απαιτήσεις της τρόϊκας και θα έχουν ψηφιστεί όλα τα προαπαιτούμενα.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφωνούν ριζικά και παρά την υπερπροσπάθεια κάποιων ανεξάρτητων βουλευτών για παραμονή της συγκυβέρνησης στην εξουσία με την υπερψήφιση του προέδρου της δημοκρατίας και τις εξαγγελίες Σαμαρά για είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα προσωπικοτήτων, μάλλον οδηγούμεθα στο απευκταίο σενάριο για τη συγκυβέρνηση, σε εκλογές, την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου ή την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου.

 

 Οι συντονισμένες προσπάθειες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και κάποιων ανεξάρτητων βουλευτών, να “διαλύσουν” τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, ώστε να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός των 180 θετικών ψήφων στην εκλογή της 29 Δεκεμβρίου, ίσως, να μην είναι και “ότι το καλύτερο για τη δημοκρατία μας”.

 Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κάθε διαφωνία των βουλευτών του που παρέκλιναν από την κυβερνητική επιλογή τους διέγραφε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.

 Και διεγράφηκαν αρκετοί με κορυφαία ονόματα την κα Ντόρα Μπακογιάννη το Βύρωνα Πολύδωρα και τον Νικήτα Κακλαμάνη.

 Όταν μια κοινοβουλευτική ομάδα, ένα πολιτικό κόμμα “συρρικνώνεται… διαλύεται” η δημοκρατία μας γίνεται φτωχότερη.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες “αρχιμάγειρας” του σημερινού μενού που μας πρόσφερε μέσω του διαγγέλματος ο κ. Σαμαράς είναι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

 Στη “λυσσώδη” προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας από Σαμαρά και Βενιζέλο, με πρόσχημα τη διατήρηση της ομαλότητας, της συναίνεσης και της διαπραγμάτευσης, παίζουν με τα νεύρα των ελλήνων πολιτών, των ελληνικών νοικοκυριών και των βουλευτών του κοινοβουλίου.

 Το άνοιγμα του κυβερνητικού σχήματος και το κάλεσμα, μετά την ψήφιση του προέδρου της δημοκρατίας, κάποιων βουλευτών σε συγκυβερνητικούς θώκους, μετά τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι κενό περιεχομένου.

 Πάντως ο κ. Βενιζέλος το παλεύει το θέμα, για την πολιτική “επιβίωσή του”, με την προϋπόθεση, ότι, οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στα τέλη του 2015.

 Ο λαός που ξέρει πολύ περισσότερα μας λέει ότι “άλλα λογαριάζει ο γάϊδαρος και άλλα ο γαϊδουριάρης”…

 

Πως εκτιμά κάποιος το γεγονός, βουλευτές και ελληνικού κοινοβουλίου αφ’ ενός μεν να καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό με άμεσο επακόλουθο την μη εφαρμογή του και να πέσει η κυβέρνηση και αφετέρου να υπερψηφίζει τον πρόεδρο της δημοκρατίας με άμεσο αποτέλεσμα και την εφαρμογή του καταψηφισθέντος προϋπολογισμού και την παραμονή της συγκυβέρνησης στην εξουσία.

 Τι να πει κανείς… για το φουστάνι της αλληνής…

 Και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν λέγοντας “το τυρί το είδαμε… τη φάκα;”…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button