Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα προβάλει και θα αξιοποιήσει τα μνημεία ηρωισμού και αυταπάρνησης.

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Μιχάλης Αμοιρίδης επισκέφθηκε το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο κο Βασίλη Γιαννόπουλο. Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα. Στο τομέα του τουρισμού η περιοχή έχει να δείξει το ιδιαίτερο και παρθένο περιβάλλον της και την τοπική παραδοσιακή ατμόσφαιρα και φιλοξενία.

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Μιχάλης Αμοιρίδης επισκέφθηκε το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο κο Βασίλη Γιαννόπουλο. Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα. Στο τομέα του τουρισμού η περιοχή έχει να δείξει το ιδιαίτερο και παρθένο περιβάλλον της και την τοπική παραδοσιακή ατμόσφαιρα και φιλοξενία. Ιδιαίτερο όμως σημείο αναφοράς και μοναδικό πανελλήνια, αποτελεί το οχυρό Λίσε, μέρος του οποίου παραχωρήθηκε από το Στρατό στο Δήμο και ύστερα από μία εξαιρετική δουλειά που συντελέστηκε, σήμερα αποτελεί ένα μουσείο – προσκύνημα της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

 

Σκοπός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι η πληθώρα των οχυρών της γραμμής Μεταξά, όπως έμεινε γνωστή, να αναδειχθεί μέσα από μία ιστορική διαδρομή και να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους επισκέπτες. Τα μνημεία της σύγχρονής Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής ιστορίας που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην εξέλιξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου, είναι επιτακτική ανάγκη να έχουν την προβολή και την ενίσχυση που τους πρέπει. Η ΠΑΜ-Θ θα επιδιώξει τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να δημιουργηθεί, μία ιστορική-τουριστική διαδρομή που θα προβάλει το οχυρό Λίσε (Δράμα) και θα το συνδέσει με τα αντίστοιχά οχυρά Νυμφαίας (Ροδόπη), Εχίνου (Ξάνθη) και το Στρατιωτικό Μουσείο που βρίσκεται στην Κομοτηνή, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό και να προσελκύσει σχολεία, σχολές αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

 

Το οχυρό Λίσε αποτελεί ένα από τα ελάχιστα επισκέψιμα μουσεία στην Ευρώπη που είναι συγχρόνως και ο πραγματικός χώρος που έλαβαν δράση τα παρουσιαζόμενα πολεμικά γεγονότα. Ο επισκέπτης εκτός του μουσείου μπορεί να επισκεφθεί τους πραγματικούς χώρους που έζησαν και πολέμησαν οι Έλληνες στρατιώτες κατά την Γερμανική εισβολή της 6ης Απριλίου 1941, αλλά και να ζήσει τις ιστορικές στιγμές μέσα από μία μοναδική πανευρωπαϊκά προσομοίωση που έχει κατασκευαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο οχυρό

Σχετικά Άρθρα

Back to top button