Στον Άρειο Πάγο για το Εφετείο της Θράκης ό Συναντήθηκαν με Κεδίκογλου και Λινό

Τα χρονίζοντα προβλήματα του Εφετείου Θράκης έθεσαν υπόψη του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κεδίκογλου και του Εισαγγελέα κ. Λινού, οι πρόεδροι των Δικηγορικών συλλόγων της εφετειακής περιφέρειας Θράκης, όταν τους επισκέφτηκαν την περασμένη Δευτέρα.

Τα χρονίζοντα προβλήματα του Εφετείου Θράκης έθεσαν υπόψη του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κεδίκογλου και του Εισαγγελέα κ. Λινού, οι πρόεδροι των Δικηγορικών συλλόγων της εφετειακής περιφέρειας Θράκης, όταν τους επισκέφτηκαν την περασμένη Δευτέρα.
Να σημειωθεί πως για τα προβλήματα του Εφετείου της Θράκης, τα οποία χρόνο με το χρόνο συσσωρεύονται , οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της περιοχής είχαν πραγματοποιήσει τριήμερη αποχή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του περασμένου μήνα, τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, κ. Κώστα Γούναρη κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το αίτημα της στελέχωσης του Εφετείου, όπως και της αύξησης του αριθμού των οργανικών θέσεων του Εφετείου. “Από τις δέκα οργανικές θέσεις θέσεις Εφετών είναι πληρωμένες οι οκτώ , ενώ δύο από τους Εφέτες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και έτσι δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους. Επιπλέον εκκρεμεί και ένα αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων κατά δύο γιατί έτσι επιβάλλει ο αριθμός των υποθέσεων που κάθε χρόνο εκδικάζονται στο Εφετείο”.
Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Γούναρης, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η πλήρωση τω κενών οργανικών θέσεων να γίνει από έμπειρους εφέτες, γιατί ως συνήθως τοποθετούν νεοεισερχόμενους.
“Υπάρχει ανάγκη προφανής να υπάρχουν και εμπειρότεροι Εφέτες και επιπλέον οι δικαστές που τοποθετούνται να μη φεύγουν μέσα στο χρόνο.
Να υπηρετούν τουλάχιστον δυο χρόνια γιατί η περιοχή παρουσιάζει και τις ιδιαιτερότητές της”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, κ. Γούναρης.
Οι δύο ανώτατοι δικαστές της χώρας αναγνώρισαν ότι τα αιτήματα των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης είναι δίκαια και δεσμεύτηκαν να τα ικανοποιήσουν άμεσα.
Θα γίνει η πλήρωση των δυο κενών οργανικών θέσεων και παράλληλα θα επιδιωχθεί κάποιοι έμπειροι Εφέτες του Εφετείου Θράκης να παραμείνουν, ώστε με την εμπειρία που διαθέτουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα καθήκοντά τους.
Τέλος για το αίτημα της αύξησης κατά δύο-από δέκα σε δώδεκα- των οργανικών θέσεων του Εφετείου Θράκης βρίσκει θετική την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ωστόσο εξαρτάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς απαιτείται Π.Δ. το οποίο θα πρέπει να εκδοθεί από εκείνο.
Έτσι οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης θα κατέβουν εκ νέου στην Αθήνα προσεχώς προκειμένου να συναντηθούν αυτή τη φορά με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και να θέσουν το αίτημα της αύξησης των οργανικών θέσεων του Εφετείου στους καθ’ ύλην αρμόδιους για την ικανοποίησή του.
Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button