“Κύριε Δήμαρχε, ή παραιτείτε τον Εντεταλμένο σύμβουλό σας ή θα θεωρηθείτε συνένοχος!”

Προσπάθεια παραπλάνησης των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξάνθης, έκανε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για πολεοδομικά θέματα και πρόεδρος  επιτροπής παραλαβής του δημοτικού   έργου  κος Χρήστος Μούρκας.

Προσπάθεια παραπλάνησης των δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ξάνθης, έκανε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για πολεοδομικά θέματα και πρόεδρος  επιτροπής παραλαβής του δημοτικού   έργου  κος Χρήστος Μούρκας.

 Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου και στο 4ο θέμα που αφορούσε οριστική παραλαβή έργου διάνοιξης δασικού δρόμου περαστικού δάσους Κιμμερίων, ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η τελική παραλαβή και η εξόφληση του εργολάβου. Μετά όμως από κάποιες ερωτήσεις  περι της θέσης και υφής του έργου, οι απαντήσεις του κου Μούρκα ήταν αν μη τι άλλο «συγκλονιστικές». Αποδέχθηκε δηλαδή ότι όχι μόνο δεν γνώριζε για ποιό έργο επρόκειτο αλλά αγνοούσε ακόμα και την τοποθεσία στην οποία ευρισκόταν. Παρόλα αυτά υπέγραψε την έκθεση πως όλα έγιναν σωστά και μπορεί ο δήμος να παραλάβει το έργο, αρα να προβεί και στην εξόφλησή του.

  Όλα αυτά δημιούργησαν ανασφάλεια στο σύνολο του σώματος του δημοτικού συμβουλίου  και ανάγκασαν εξι δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας,  να ζητήσουν την απόσυρση του θέματος, προκειμένου να μην εκτεθούν οι εισηγητές και το ίδιο το αποφασιστικό όργανο.

 Μετά από όλα αυτά λοιπόν, θεωρούμε ότι ο κ. Μούρκας, έχοντας την απόλυτη ευθύνη για την πράξη αυτή, επιχείρησε να παραπλανήσει  το Δημοτικό Συμβούλιο σε εσφαλμένη απόφαση, για ένα έργο του οποίου η ύπαρξη και η εξέλιξη εργασιών είναι αμφισβητούμενη, μέχρις αποδείξεως του εναντίον.

 Οδηγούμαστε σε αυτό το συμπέρασμα εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο   δ. συμβούλιο και επειδή ήδη βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης  και διερευνώνται, περιπτώσεις δημοτικών έργων που ναι μεν εξοφλήθηκαν,  αλλά ουδέποτε κατασκευάσθηκαν…   και αφορούν κοντινούς δήμους.

Επειδή ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη του διορισμού του κ. Μούρκα ως Εντεταλμένου Συμβούλου και η πλειοψηφούσα παράταξη την  ευθύνη του διορισμού του ως προέδρου της επιτροπής παραλαβής δημοτικών έργων, ΚΑΛΟΥΜΕ το κ. Δήμαρχο:

 α)Nα  ζητήσει άμεσα την παραίτηση του, και να προβεί στην αντικατάστασή του.

 β)Να προβεί επίσης στην  επανεξετάσει του εν λόγω έργου, για την διαλεύκανση κάθε θολής υπόνοιας.

 Άλλως, θα θεωρήσουμε ότι εκτός της ευθύνης του διορισμού του θα έχει και την ευθύνη της συγκάλυψης. 

 Για εμάς προέχει η αξιοπιστία των αποφάσεων και πράξεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και  η διασφάλιση του δημοτικού χρήματος και συμφέροντος.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button