Η Ελλάδα ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της κας Μέρκελ

Η Ελλάδα ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της κας Μέρκελ και ο υπουργός εξωτερκών κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε, από τη βήμα της 69ης γενικής συνέλευσης του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προτείνοντας μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία που θα περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ή παράγωγά της για κάθε χρήση, δημιουργώντας εύλογους προβληματισμούς για τις εξελίξεις που πλέον δρομολογούνται σε όλα τα εθνικά μας θέματα.

Η Ελλάδα ενέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της κας Μέρκελ και ο υπουργός εξωτερκών κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε, από τη βήμα της 69ης γενικής συνέλευσης του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προτείνοντας μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία που θα περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ή παράγωγά της για κάθε χρήση, δημιουργώντας εύλογους προβληματισμούς για τις εξελίξεις που πλέον δρομολογούνται σε όλα τα εθνικά μας θέματα.

Δεν είναι τυχαίο και το ενδιαφέρον της γερμανίδας καγκελαρίου, ούτε τυχαίο ήταν το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, καθόσον η γερμανίδα καγκελάριος επιμένει στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Ολοι έχουμε μνήμη και θυμόμαστε το βέτο της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ένα όχι που η τότε κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πλήρωσε ακριβά ο νυν πρωθυπουργός απεχώρησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έριξε την τότε κυβέρνηση, ίδρυσε την Πολιτική Ανοιξη με κέντρο αναφοράς την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την μη παραχώρηση του ονόματος στη νεοσύστατη δημοκρατία των Σκοπίων.

Η Πολιτική Ανοιξη του Αντώνη Σαμαρά κατηγορήθηκε από τα άλλα πολιτικά ονόματα για απαράδεκτες διακρίσεις επειδή δεν είχε κανέναν μειονοτικό υποψήφιο στις τότε εκλογές.

Τώρα τα πάντα έχουν αλλάξει και όπως λέει και ο ποιητής

Πούσε νιότη πούλεγες

Πως θα γινόμουν άλλος…

 

Η γερμανική εταιρεία Hochitief που εκεμταλλεύονταν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αν και δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες), ύουψς άνω των 600.000.000 ευρώ κατόρθωσε πως(;) να πάρει φορολογική ενημερότητα και να πουλήσει το μερίδιο της σε καναδούς επενδυτές.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα στη χώρα μας θα έπρεπε το ποσό να βεβαιωθεί στην εφορία και η γερμανική εταιρία να πληρώσει το 50% της βεβαιωμένης οφειλής της, το υπόλοιπο να ρυθμιστεί και κατόπιν να της δοθεί η φορολογική ενημερότητα.

Κάτι περίπου ανάλογο συνέβη και με γνωστή γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην οποία το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο για φοροδιαφυγή ύψους 500.000.000 ευρώ χωρίς όμως να έχει εισπραχθεί μέχρι σήμερα κανένα ποσό.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη και μέχρι ν’ αποφασίσει… πιάσ’ το αυγό και κούρεφτο!

 

Εχουμε ακούσει για πολλά σύνδρομα.

Το σύνδρομο της περιστρεφόμενης πόρτας έχει σχέση με τις ψυχιατρικές κλινικές των νοσοκομείων που παρουσιάζουν “πληρότητα” 200 – 250%.

Λόγω της υπερπληθώρας των ασθενών οι φορομπηχτικές πολιτικές και τα μνημόνια της γερμανικής Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αν και οι ασθενείς χρήζουν μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης νοσηλείας, δίδονται εξιτήρια πολύ γρηγορότερα (βγαίνουν από την περιστρεφόμενη πόρτα) με αποτέλεσμα να ξαναεπιστρέφουν για νοσηλεία (είσοδος από την περιστρεφόμενη πόρτα)… και η περιστρεφόμενη πόρτα, εισόδου – εξόδου – εισόδου – εξόδου γυρίζει συνεχώς.

 

Η κα Μαρία Ρεπούση (η ιστορικός που χαρακτήρισε τον πνιγμό χιλιάδων ελλήνων στη Σμύρνη κατά τη μικρασιατική καταστροφή ως συνέπεια του συνοστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης) προτείνει συνεργασία και κοινή κάθοδο με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές.

Καταλύτης γι’ αυτή την απόφασή της και ίσως και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ είναι το ποσοστό του 1,2% που έλαβε στις ευρωεκλογές.

Η όλη φιλοσοφία της απόφασης έχει σχέση μόνο και μόνο για να διασωθεί από τον αναμενόμενο καταποντισμό την μη είσοδο στο κοινοβούλιο και την εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη της ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει το γνωρίζει και μάλλον δε θα μασήσει.

 

Κατά τη μυθολογία ο πρώτος βασιλιάς της Κορίνθου ήταν ο Σίσυφος, ο οποίος κατόρθωσε να ξεγελάσει το θάνατο δύο φορές.

Για την ύβρη του αυτή τιμωρήθηκε στον Αδη να προσπαθεί ν’ ανεβάσει μια τεράστια πέτρα στην κορυφή του λόφου και λίγο πριν το κατορθώσει η πέτρα ξέφευγε από τα χέρια του και κατρακυλούσε στους πρόποδες του λόφου… και αυτό συνεχίζονταν επ’ άπειρον…

Με αφορμή αυτόν το μύθο έκανε ένας φίλος αναφορά για την ελληνική οικονομία.

Οση προσπάθεια και να γίνει, όσος ιδρώτας και όσο αίμα να χυθεί, όσες φορομπηχτικές πολιτικές και να επιβληθούν, το τέρας της οικονομίας μας, το δημόσιο χρέος, δεν μπορούμε να το δαμάσουμε όταν έχει φτάσει στο δυσθεόρατο ύψος των 320 δις ευρώ και με ανοδική τάση.

Θα παιδευόμαστε σαν το βασιλιά Σίσυφο, χωρίς να μπορέσουμε να φθάσουμε στην κορυφή, χωρίς να πιούμε νερό από την πηγή.

Αν δεν υπάρξει σύμπνοια και ομοψυχία όλων των πολιτικών κομμάτων, αν δεν είμαστε αποφασιστικοί στις διαπραγματεύσεις, αν δεν κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα, ίσως, λύση να μην υπάρξει για τη χώρα μας και θα ταλαιπωρούμαστε μια ζωή σαν το βασιλιά Σίσυφο…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button