Με το… δεξί στο 2012!

Όπως τελείωσε το 2011 έτσι ξεκίνησε και το 2012 για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Η ομάδα συνέχισε το αήττητο σερί της για 7η αγωνιστική, έσπασε την παράδοση των τελευταίων χρόνων στο Παγκρήτιο κι έκανε ποδαρικό με το…

Όπως τελείωσε το 2011 έτσι ξεκίνησε και το 2012 για την SKODA ΞΑΝΘΗ. Η ομάδα συνέχισε το αήττητο σερί της για 7η αγωνιστική, έσπασε την παράδοση των τελευταίων χρόνων στο Παγκρήτιο κι έκανε ποδαρικό με το… δεξί στη νέα χρονιά.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κατσικοκέρη στο 45′, επικράτησαν τελικά με 1-2 επί του Εργοτέλη και “σκαρφάλωσαν” ψηλότερα στην βαθμολογία φτάνοντας τους 24 βαθμούς, ενώ διαθέτουν και την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 22 γκολ στο ενεργητικό τους.

Πρόσωπο του αγώνα της Τετάρτης ήταν ο Μάρκο Μαρκόφσκι που σημείωσε και τα δύο γκολ της SKODA ΞΑΝΘΗ φτάνοντας αισίως τα 8 στο πρωτάθλημα.

 

Μάρκο Φαν… Ξάνθεν

 

Τον δικό της Μάρκο Φαν Μπάστεν φαίνεται να έχει βρει η Skoda Ξάνθη. Ο Μάρκο Μαρκόφσκι πέτυχε δύο γκολ, από τα οποία το ένα θύμισε πολύ τον Ολλανδό επιθετικό, σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς και οδήγησε την Ξάνθη στη νίκη επί του Εργοτέλη με 2-1.

Οι Κρητικοί είχαν προηγηθεί προσωρινά με γκολ του Κατσικοκέρη.

Αήττητη για έβδομη αγωνιστική η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μπορεί η Ξάνθη να μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο αλλά ο Εργοτέλης ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες της ομάδας μας είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά αφού οι ευκαιρίες που έκαναν είτε κατέληγαν άουτ, είτε στα χέρια του Πίρσον.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, όσο περνούσε η ώρα, ισορρόπησαν το παιχνίδι και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Βιβιανί. Μάλιστα, οι Κρητικοί στο καλύτερο χρονικό σημείο του ματς, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πέτυχαν το γκολ με ένα πολύ ωραίο γκολ του Κατσικοκέρη. Ο νεαρός επιθετικός συνεργάστηκε άψογα με τον Λεάλ και βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, πλασάροντας ωραία τον Βιβιανί για να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος όμως ξεκίνησε… βομβαρδιστικά! Ο Εργοτέλης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κατσικοκέρη αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ και στην αμέσως επόμενη φάση στο 49′ η Ξάνθη έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπέρτος σέντραρε, ο Μαρκόφσκι έπιασε ένα καταπληκτικό, γυριστό σουτ και ο Πίρσον το μόνο που είδε ήταν η μπάλα στα δίχτυα.

 Στο 51′, ο Κατσικοκέρης και πάλι έπιασε τρομερό σουτ αλλά ο Βιβιανί έκανε εξαιρετική απόκρουση και στο επόμενο λεπτό ο Μαρσελίνιο ήταν εκείνος που απάντησε με χαμένη ευκαιρία.

Ο ρυθμός έπεσε για περίπου είκοσι λεπτά και μετά το 70′ η Ξάνθη έδειχνε να αποκτά τον έλεγχο του ματς. Κάτι που διαπιστώθηκε στο 76′ όταν μετά από συνεργασία του Μπέρτου και του Πόι, ο τελευταίος σέντραρε παράλληλα και εκεί ο συνήθης ύποπτος Μάρκο Μαρκόφσκι έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη.

Στα υπόλοιπα λεπτά του ματς οι Κρητικοί δεν απείλησαν τον Βιβιανί και έτσι ήρθε η έκτη νίκη για την ομάδα μας στα τελευταία επτά ματς στα οποία δεν έχει ήττα.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button