Εκδηλώσεις για την 11η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Βουνού – 2η Αστρορειβασία Μεγάλου υψομέτρου

 Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του.

 Η 11η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνής Ημέρα Βουνού για να αναδείξει τον ζωτικό ρόλο που παίζει το βουνό στη ζωή των ανθρώπων και να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα την ευθύνη που έχει για τη διατήρησή του. Αποτελεί, επίσης, μια ευκαιρία ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τη σημασία των ορεινών περιοχών στη ζωή μας, να εντοπίσει τις ευκαιρίες και τους περιορισμούς στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και να αφυπνίσει συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές για τις ορεινές περιοχές. 

         Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης προκειμένου να τιμήσει αυτήν την ημέρα θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 13 και 14 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-12-2014:

         Ο καλεσμένος μας, Τσιαντός Παύλος έχει την χαρά να είναι και ορειβάτης και σκηνοθέτης. Το πάθος του αυτό για την σκηνοθεσία το έχει μεταφέρει και στο βουνό. Πριν 2 περίπου χρόνια μας χάρισε ένα διαμάντι που δεν πρέπει να λείπει από την ταινιοθήκη κανενός ατόμου, το οποίο ασχολείται με την ορειβασία. Σκηνοθέτησε την ταινία – ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» (http://fromolympustoeverest.com/ ) η οποία ως θέμα έχει την πρώτη Ελληνική αποστολή που κατέκτησε τη στέγη του κόσμου (Έβερεστ) πριν από 10 χρόνια, στις 16 Μαΐου 2004. Εκτός όμως από αυτή του την επιτυχία έχει στο ενεργητικό του πολλές άλλες κατακτήσεις κορυφών σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας. Η Ορειβατική Λέσχη Ξάνθης, λοιπόν, θα ξεκινήσει το διήμερο των εκδηλώσεών της με τον Παύλο, ο οποίος στην αίθουσα του Πα.Κε.Θρα (στις 20.00) θα έρθει να μας αφηγηθεί μέσα από βίντεο και φωτογραφίες όλες αυτές του τις επιτυχίες. Πιο μπροστά (στις 18.30) όσοι το επιθυμούν φυσικά, θα μπορέσουν να έρθουν (στον ίδιο χώρο)και να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ταινία για να ανοίξει έτσι η όρεξη για το κυρίως πιάτο της βραδιάς.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-12-2014:

         Στις 18.00 θα πραγματοποιήσουμε νυχτερινή πορεία η οποία θα ξεκινήσει από το μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμούς και ακολουθώντας τον αγροτικό δρόμο (μετά από μισή ώρα) θα φτάσουμε στην πίστα των Mountain bikers. Εκεί θα μας περιμένουν έτοιμα τα τηλεσκόπια του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Αν. Μακεδονίας για μια μοναδική νυχτερινή αστροπαρατήρηση η οποία θα μας μείνει αξέχαστη και θα αποχαιρετήσουμε έτσι με τον πιο μάχιμο τρόπο το 2014. Να σας υπενθυμίσουμε – επιβεβαιώσουμε τα εξής δύο πράγματα.

  1. 1.     Αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος και δεν φαίνονται αστέρια, η νυχτερινή πορεία θα γίνει κανονικά. Μόνο σε περίπτωση μπόρας ίσως αναβληθεί.
  2. 2.     Ο Παύλος και τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα είναι μαζί μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους μικρούς μας φίλους αλλά και στους μεγαλύτερους να τον ρωτήσουν από κοντά, οτιδήποτε θέλουν να μάθουν για τις μεγάλες αποστολές του εξωτερικού, αλλά και για την περιοχή των Ιμαλάϊων και του Έβερεστ.

         Για να έχει όμως αυτό το διήμερο απόλυτη επιτυχία χρειαζόμαστε και την δική σας συμβολή. Ανεξάρτητα από τον πιο σύλλογο (ορειβατικό ή άλλου αθλήματος) ακολουθείτε, ανεξάρτητα από το αν είστε ή όχι άνθρωπος του βουνού, η παρουσία σας αυτό το διήμερο θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά. Δε θα τιμήσετε μόνο, την Ορειβατική Λέσχη με την παρουσία σας, αλλά έναν από τους λίγους ανθρώπους πάνω στον πλανήτη μας, ο οποίος στον χώρο της ορειβασίας έχει να επιδείξει ότι θα ζήλευε ο κάθε ένας από μας. Ο Παύλος είναι ένας ενεργός, ζωντανός θρύλος και κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, ελάτε να τον γνωρίσετε.

         Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέσατε για να διαβάσετε αυτήν εδώ την επιστολή. Ελπίζουμε να σας πείσαμε ότι κάτι καλό πρόκειται να γίνει το διήμερο 13 και 14 Δεκεμβρίου και να θελήσετε να γίνετε και σεις μέρος αυτών των εκδηλώσεων…

                                               …ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ!!!

 

Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που πιστεύουν στις δυνατότητές μας και στο όραμα που έχουμε ως Λέσχη και ελπίζουμε το διήμερο έτσι όπως το έχουμε οργανώσει να είναι αντάξιο των προσδοκιών που έχουν για εμάς.

 

1. Αφοί Καρανικολάου 
www.karanikolaou.gr 
2. Mac Motors επίσημος διανομέας opel Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης http://www.macmotors.gr/index.php/en/ 
3. Ταβέρνα – Εστιατόριο “Παλαιά Πόλις”
http://palaiapolis.net/
4. Ταβέρνα “Ο Καππαδόκας”
www.leivaditis.gr
5. Βασιλική Δημητρίου – Φυσικοθεραπεύτρια N.D.T.
6. Σύμβουλοι Επιχειρήσεων – Μυλωνάς Δημήτριος.
7. Ηλεκτρικά “Τσιλιγγίρης Α.Ε.”
http://www.tsiligiris-electric.gr/
8. Εξοπλισμοί καταστημάτων “Πατάκας Παύλος”
http://www.patakas.com/home/
9. Hostel / Cafe / Bar – Happy Living 
www.happyliving.gr
10. Fresh and easy Market “Μπόγλου”
11. Cafe Biker / Espresso bar
12. Φαρμακείο Διούδης Γρηγόρης 
www.dioudis-pharmacy.gr

13. Τουριστικές ενοικιαζόμενες κατοικίες “Κάρυων”
www.karyon.gr
14. Οινομαγειρίον “Το Βαρέλι”
https://www.facebook.com/tobareli.xanthi?fref=ts
15. Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Γλωσσομάθεια” 
www.glearn.gr
16. Μοσχίδης – Δόντσος Food 
17. “Eponymo” by Magda
18. Postmodern Bar “Lola”
https://www.facebook.com/pages/LOLA-Postmodern-Bar/104881199624881?fref=ts
19. Ζαχαροπλαστείο “Παπαπαρασκευάς”
www.papaparaskevas.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button