Ειδήσεις

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ – COSMOTE
Ανακοίνωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Ξάνθης

Χαιρετίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ-COSMOTE. Το τελευταίο εικοσαήμερο χιλιάδες εργαζόμενοι του ομίλου, δίνουν ένα δίκαιο και σκληρό αγώνα επιβίωσης, διεκδικώντας εδώ και τώρα υπογραφή Σ.Σ.Ε, κόντρα σε μια ζωή με ελαστική απασχόληση 6-ωρών, 4-ωρων, σε μισθούς πείνας πότε των 360 πότε των 450 και σε συνθήκες απίστευτης πίεσης για το κυνήγι στόχων και εκμετάλλευσης.
Καταγγέλλουμε την αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, που έκρινε μόνη της την απεργία παράνομη και καταχρηστική, προχώρησε σε απολύσεις 6 συναδέλφων στη φύλαξη στην Αττική μια μέρα μετά την πρωτοχρονιά, ενώ ταυτόχρονα στήνει σκηνικό τρομοκρατίας πραγματοποιώντας 5 προσαγωγές συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη, έχοντας βέβαια και τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ που από την πρώτη στιγμή της εκλογής της με τη χρήση των δυνάμεων καταστολής παλεύει να εφαρμόσει το δόγμα ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ.
Η πορεία των κερδών του Ομίλου όλα αυτά τα χρόνια της είναι ανοδική. Χαρακτηριστικό είναι πως φέτος τα κέρδη ήταν 1,3 δις ευρώ και διανεμήθηκαν στους μετόχους 340 εκατομμύρια ευρώ (παραπάνω από τη μισθοδοσία του ομίλου!!!). Αυτή η ανάπτυξη όμως για τους εργαζόμενους περιγράφεται με το κλασικό παράδειγμα της COSMOTE E-VALUE που κατέχει την πρωτοκαθεδρία στην ελαστική απασχόληση, στις συμβάσεις ενός μήνα, στους μισθούς πείνας καθώς και στις συνθήκες εντατικοποίησης εδώ στη περιοχή της Ξάνθης.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

Ο αγώνας των συναδέλφων στον όμιλο, έρχεται να αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στους συνολικότερους αγώνες της εργατικής τάξης για αξιοπρέπεια και καλύτερους όρους εργασίας και ζωής συνολικότερα, σε μια περίοδο που η τρομοκρατία και η μοιρολατρία κυριαρχούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Προσφέρεται για χρήσιμα συμπεράσματα, όσον αφορά αυταπάτες περί κοινωνικής συναίνεσης, συνεργασίας εργαζομένων και εργοδοτών για το «κοινό» καλό, αλλά και για το ρόλο των εργατοπατέρων της διοίκησης της ομοσπονδίας και σωματείων, που με νύχια και με δόντια παλεύουν ώστε να μην πραγματοποιούνται μαζικές γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, να μην προχωρούν οι κινητοποιήσεις και σε άριστη συνεργασία με την εργοδοσία να παίρνονται αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο με τους συναδέλφους και οργάνωση της απεργιακής μάχης ώστε να είναι αποτελεσματική.
Είναι γνωστό πως ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός στον ΟΤΕ δεν επέτρεπε να εγγραφούν στα σωματεία οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι. Εδώ κι ένα χρόνο δημιουργήθηκε στην Αττική σωματείο στην «Cosmote e-Value» όπου δουλεύουν περίπου 5.500 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 3.500 είναι «ενοικιαζόμενοι» και δεν τους κάνουν δεκτούς τα υπάρχοντα σωματεία στον όμιλο ΟΤΕ. Αυτό το επιχειρησιακό σωματείο με μόλις 10 μήνες λειτουργία και δράση, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, δημιούργησε σχέδιο ΣΣΕ το οποίο εξισώνει τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στην «e-Value» με το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, όπως αυτά είχαν κατακτηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και ίσχυαν μέχρι το 2011.
Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν ακόμα πιο μαχητικά και μαζικά τις κινητοποιήσεις τους για την υπογραφή μιας ενιαίας σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω. Με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλειά τους.
Συμπαραστεκόμαστε και ενισχύουμε τον δίκαιο αγώνα τους και καλούμε και τους συναδέλφους όλων των κλάδων να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εργαζομένων σε ΟΤΕ-COSMOTE

H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button