“Μπορούμε και καλύτερα!”

Βραζιλιάνος και… αμυντικός; Δύο λέξεις που συνήθως δεν “πηγαίνουν” μαζί. Ο Γκλέισον Σάντος στις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και πιστεύει πως η Ξανθιώτικη ομάδα μπορεί να πάει ψηλότερα. Στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα, μιλά στο www.skodaxanthifc.gr για την επιλογή του να αγωνιστεί, τις – μέχρι τώρα – εντυπώσεις του, το ξεκίνημα της SKODA ΞΑΝΘΗ, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το πρόβλημα που αντιμετώπισε και πολλά άλλα…

 Βραζιλιάνος


και… αμυντικός;


Δύο λέξεις που συνήθως δεν “πηγαίνουν” μαζί. Ο Γκλέισον Σάντος στις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της SKODA ΞΑΝΘΗ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και πιστεύει πως η Ξανθιώτικη ομάδα μπορεί να πάει ψηλότερα.


Στην πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα, μιλά στο www.skodaxanthifc.gr για την επιλογή του να αγωνιστεί, τις – μέχρι τώρα – εντυπώσεις του, το ξεκίνημα της SKODA ΞΑΝΘΗ, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, το πρόβλημα που αντιμετώπισε και πολλά άλλα…



Μεταγράφηκες στην SKODA ΞΑΝΘΗ το φετινό καλοκαίρι. Πως πήρες την απόφαση από την Ιταλία να έρθεις στην Ελλάδα;


Αγωνιζόμουν στην Ιταλία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από το 2002, όταν πήγα στην Αταλάντα, μέχρι και πέρσι έπαιζα εκεί. Οκτώ χρόνια ήταν πολλά και ήμουν σίγουρος πως χρειαζόμουν μία αλλαγή.


Μία άλλη ομάδα ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, μία άλλη ευκαιρία, ένα αλλιώτικο περιβάλλον. Ήθελα μία νέα πρόκληση και η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν η νέα μου επιλογή.


Έχεις αγωνιστεί σε Βραζιλία, Ιταλία κι Ελλάδα. Με λίγες λέξεις μπορείς να χαρακτηρίσεις το κάθε πρωτάθλημα;


Στην Βραζιλία το ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό. Το ιταλικό, θα έλεγα ότι έχει περισσότερη δυναμική, αφού εκεί αγωνίζονται κορυφαίοι παίκτες.


 Θεωρώ πως το μάρκετινγκ που υπάρχει εκεί, βοηθά το ποδόσφαιρο να αποκτά μία διαφορετική δυναμική. Η ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος δεν θα έλεγα πως υστερεί συγκριτικά με το καμπιονάτο.


Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια ξεκινάς στην βασική 11άδα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό για έναν παίκτη που είναι “νέος” σε μία ομάδα;


Είναι πολύ δύσκολο αρχικά να βρεις την “χημεία” μιας ομάδας και να ταιριάξεις σ’ αυτήν όταν είσαι νέος.


Η ποιότητα στο ρόστερ της SKODA ΞΑΝΘΗ και ιδιαίτερα στην θέση που αγωνίζομαι με βοήθησε αρκετά.


Όταν υπάρχουν καλοί συμπαίκτες δίπλα σου, τότε κι εσύ είσαι καλύτερος. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην άμυνά μας. Επίσης το κλίμα είναι ιδανικό και αυτό είναι κάτι εξαιρετικό για τους παίκτες.


Οι πρώτες εντυπώσεις σου από την ποιότητα του Ελληνικού Πρωταθλήματος;


Από αυτά που έχω δει το λίγο διάστημα που βρίσκομαι στην Ελλάδα, δεν θα έλεγα πως υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις ομάδες.


Αυτό φαίνεται και από την βαθμολογία. Δεν είναι όπως στην Ιταλία που ξεχωρίζουν κάποιες από την αρχή. Στο παιχνίδι τους οι ελληνικές ομάδες παρατηρώ ότι προτιμούν ένα παθητικό ρόλο.


Γενικά δουλεύουν περισσότερο με την άμυνα στην Superleague.


Το ξεκίνημα της SKODA ΞΑΝΘΗ πως σου φάνηκε;


Θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Ο βαθμός με τον Παναθηναϊκό ήταν καλός, αλλά έπρεπε να κερδίσουμε τον Πανιώνιο. Στον Εργοτέλη δεν πήραμε τίποτα.


Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ο κόσμος της Ξάνθης είδε μία ομάδα διαφορετική προς το καλύτερο. Η αλλαγή προπονητή έπαιξε ρόλο;


Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον Γιώργο Παράσχο γιατί μέσα σε ελάχιστο διάστημα κατάφερε να μας βοηθήσει δίνοντάς μας ώθηση ψυχολογική, κάτι που φάνηκε και με τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.


Με τον Πανιώνιο και με τον ΠΑΟΚ πήρες μία πρώτη γεύση από τους Ξανθιώτες φιλάθλους. Θα ήθελα το σχόλιό σου γι’ αυτούς…


Οι φίλαθλοι πάντα είναι ο 12ος παίκτης. Αν έχουμε τον κόσμο κοντά μας όπως και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τότε σίγουρα θα κερδίζουμε.


Μέχρι στιγμής οι φίλαθλοι στο επίσημο site της ομάδας έχουν ψηφίσει με τον βαθμό 4 – σε κλίμακα μέχρι το 5 – την εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Γκλέισον τι θα ψήφιζε;


Αν μπορούσα να ψηφίσω με άλλο τρόπο, μέχρι το 65′ θα μας έβαζα 5 γιατί ήμασταν αλάνθαστοι.


Είμαι σίγουρος όμως ότι θα βελτιωθούμε στη συνέχεια και θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.


Έχει γνωστοποιηθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με ένα πρόσωπο της οικογένειάς σου. Θα ήθελες να αναφερθείς σ’ αυτό;


Ήταν μία εβδομάδα “τρελή” για μένα και πολύ δύσκολη. Ο γιος μου είχε μία μόλυνση κι έπρεπε να κάνει εγχείρηση, όπως κι έγινε. Χρειάστηκε να μεταβούμε στην Ιταλία πολύ γρήγορα την εβδομάδα που μας πέρασε.


Ήταν κάτι πολύ δύσκολο και ήταν λογικό να μην ήμουν σε καθόλου καλή ψυχολογία στην προπόνηση, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά.


Πρέπει να πω πως ήταν εξαιρετική η αντιμετώπιση από την ομάδα και τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο που προσωπικά μου έδωσε το ελεύθερο να κάνω ότι πρέπει για την υγεία του παιδιού μου.


Κι εγώ ήθελα να ανταποδώσω την κατανόηση που έδειξε η SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρόβλημά μου και μετά την εγχείρηση επέστρεψα γρήγορα, για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου στο κρίσιμο παιχνίδι, τώρα που με είχε ανάγκη, αφού υπάρχει και ο τραυματισμός του Κωστούλα.


Υπάρχει κάτι που σου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στην Ξάνθη;


Ναι αρκετά πράγματα…. Βλέπω πως η ομάδα είναι μία οικογένεια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μου αρέσει πάρα πολύ η πόλη, ενώ ήδη από τις πρώτες μέρες κατάλαβα ότι ο κόσμος της Ξάνθης είναι φιλόξενος.


Σχετικά Άρθρα

Back to top button