Η Ν.Δ. το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα

Σε κομματική σύσκεψη ενόψει των ευρωεκλογών προέδρευσε ο βουλευτής Έβρου και συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής Ξάνθης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ, Άκης Γεροντόπουλος το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ενώ ακολούθως πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της νομαρχιακής οργάνωσης Ξάνθης , Στέλιο Μωραϊτη και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Κώστα Ζαγναφέρη παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Σε κομματική σύσκεψη ενόψει των ευρωεκλογών προέδρευσε ο βουλευτής Έβρου και συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής Ξάνθης στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ν.Δ, Άκης Γεροντόπουλος  το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, ενώ ακολούθως πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της νομαρχιακής οργάνωσης Ξάνθης , Στέλιο Μωραϊτη και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, Κώστα Ζαγναφέρη παραχώρησε συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Άκης Γεροντόπουλος απόλυτα βέβαιος για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, αναφέρθηκε στους στόχους του κυβερνώντος κόμματος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, ανάπτυξης και συνεργασίας, επισημαίνοντας πως η χώρα μας μόνο κερδισμένη είναι από την συμμετοχή της ως μέλος της Ε.Ε. και μάλιστα στον πυρήνα των ισχυρών χωρών της Ένωσης.


«Είμαστε βέβαιοι ότι η Ν.Δ. θα είναι πρώτη δύναμη τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο, όσο κα σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε τα τελευταία δέκα χρόνια η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με στόχο τη νίκη. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι ένας πρωτόγνωρος θεσμός και ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς το 80% των  αποφάσεων λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για αυτό και εκείνοι  που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας πρέπει να έχουν ευρωπαϊκή αντίληψη, να ξέρουν τα θέμα και να αγωνίζονται προς όφελος της χώρας μας. Και η Ν. Δ. μπορεί να το κάνει γιατί είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Κάποιοι τώρα το παίζουν ευρωπαϊστές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεροντόπουλος.


Ενώ τόνισε ότι με την είσοδό της χώρας μας στην Ε.Ε., επί Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατοχύρωσε τους δημοκρατικούς της θεσμούς, οδηγήθηκε σε αναπτυξιακή τροχιά, και τελευταία οικονομική κρίση της άφησε τα λιγότερο οδυνηρές συνέπειες, σε αντίθεση με χώρες που ήταν εκτός των τειχών της ευρωπαϊκής ένωσης.


Ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ και υπεύθυνος για τον εκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών στο Νομό Ξάνθης, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης του με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ δεν παρέλειπε να επισημαίνει την βεβαιότητά του για τη νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου.


Μάλιστα την πεποίθησή του αυτή την εδραίωσε στα όπλα που διαθέτει η Ν.Δ για να πείσει τους ψηφοφόρους να την εμπιστευτούν.


«Η Ν.Δ. θα είναι η νικήτρια των εκλογών και ως όπλα της έχει το έργο της που έκανε τα πέντε αυτά χρόνια σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και εδώ στη Θράκη, όπου παρατηρείται οργασμός έργων, με την παράλληλη αξιοποίηση της γεωστρατηγικής της θέσης σε όλα τα επίπεδα».


Κυρίαρχο όμως όπλο για τη Ν.Δ. αποτελεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Γεροντόπουλος , αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις δημοσκοπήσεις που αναφέρονται στους δυο πολιτικούς αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων, όπου καταδεικνύουν την κυριαρχία του προέδρου της Ν.Δ και πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Σύγκριση των δυο αρχηγών δεν υπάρχει καμία», σημείωσε μεταξύ άλλων.


Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που φέρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται σταθερά με πάνω από τρεις μονάδες, απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν φωτογραφία της στιγμής, προσθέτοντας ότι άλλο ευρωεκλογές και άλλο εθνικές εκλογές.


Ενώ επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι στις ευρωεκλογές η Ν.Δ. θα βγει πρώτη και με διαφορά.


Ερωτηθείς για το αν είναι υπέρ της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη για τις εθνικές εκλογές, ο Άκης Γεροντόπουλος τόνισε ότι η Ν.Δ. οφείλει να εξαντλήσει την τετραετία και αυτό είναι εφικτό όσο εξαρτάται από την ίδια , καθώς είναι  συμπαγέστατη η κοινοβουλευτική  της ομάδα..


Ωστόσο ο Βουλευτής Έβρου του κυβερνώντος κόμματος έσπευσε να προσθέσει ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από την στάση του ΠΑΣΟΚ στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


«Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τη στάση της αντιπολίτευσης. Τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ του χρόνου όταν θα έχουμε το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εάν η αντιπολίτευση θελήσει να πάμε σε εκλογές της, ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Στο μεταξύ σε ερώτημα της εφημερίδας μας για την καθυστέρηση που παρατηρείται από τη χώρα  μας στην ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών και αποφάσεων στην εθνική της νομοθεσία, σημείωσε ότι αυτό οφείλεται σε κάποιες ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. «Ωστόσο οφείλουμε αυτές τις αρρυθμίες τάχιστα να τις ξεπεράσουμε . Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποτελεί κινητήριος δύναμη και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε με την άμεση ενσωμάτωση όλων των αποφάσεων, έστω και αν αυτό ενδεχόμενα να έχει πολιτικό κόστος» τόνισε.


Ενώ κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ για την ολιγωρία που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στην ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών στην ελληνική νομοθεσία, γεγονός που ανάγκασε τη ΝΔ. να  κληθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό και μέσα σε πέντε χρόνια να επιχειρήσει να κάνει στο κομμάτι αυτό όσα δεν είχαν γίνει από το 1981.


Προέβλεψε ότι σε μια ενδεχόμενη αποτυχία του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Σε ότι αφορά τα προβλήματα της περιοχής, όπως η αποβιομηχάνιση και η ανεργία, ο κ. Γεροντόπουλος απόφυγε επιμελώς να τοποθετηθεί  σε βάθος, επιρρίπτοντας  τις ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις και σε αυτά που δεν είχαν γίνει από αυτές, όσο και στην πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση.


Τόνισε ότι τα προβλήματα της Θράκης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ενιαία και όχι σε επίπεδο αποκλειστικά και μόνο νομών, δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον, ακόμη και της μετατροπής του Ζαχαρουργείου  της Ξάνθης σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης, καθώς σημείωσε πως ο σχεδιασμός υπάρχει και θα υλοποιηθεί.


Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα κυβερνητικά λάθη, σημείωσε πως «όταν ασκείς εξουσία κάνεις και λάθη. Δε λέμε ότι δεν κάναμε. Δε συγκαλύψαμε όμως σκάνδαλα και στείλαμε και στελέχη μας στον εισαγγελέα. Ο πρωθυπουργός και όλοι εμείς αναγνωρίζουμε τα όποια λάθη μας, κοιτάμε όμως μπροστά και προχωράμε με γνώμονα το καλό της χώρας».


Τέλος σε ότι αφορά την προεργασία που έχει γίνει από πλευράς ΝΟΔΕ Ν.Δ Ξάνθης για τις ευρωεκλογές και για την συσπείρωση των ψηφοφόρων σε τοπικό επίπεδο δήλωσε εντυπωσιασμένος από το σχεδιασμό και την προεργασία που έχει γίνει και ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα λειτουργία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.


Ενώ για τις ημέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη της 7ης Ιουνίου, θα υπάρξει μια πολύ μεγάλη δραστηριοποίηση της νομαρχιακής οργάνωσης σε όλο το νομό.


«Θα πάμε και πόρτα-πόρτα μοιράζοντας τα φυλλάδια μας και πραγματικά θα υπάρξει ένας οργασμός δουλειάς, που θα είναι πρωτοφανής για το νομό Ξάνθης. Η Ν.Δ. δεν ξεκινά καμία εκλογική μάχη χωρίς  νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Άκης Γεροντόπουλος


    


                                                                                               Δέσποινα Γκούμα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button