Γ. Φλωρίδης «…υπέρτατος νόμος η σωτηρία της πατρίδας»

«Όταν η χώρα είναι σε πόλεμο και μπαίνεις στο χαράκωμα τότε δεν υπάρχει ιδεολογικό πλαίσιο. Είμαστε υπό τα όπλα για να σώσουμε τη χώρα. Και το ΠΑΣΟΚ ως πάνω από όλα πατριωτικό Κίνημα, όπως το τόνιζε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχουμε τα αντανακλαστικά για να το πετύχουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε εμμέσως πλην σαφώς από την Ξάνθη ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης σε όλους τους επικριτές των οικονομικών μέτρων εντός και εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

«Όταν η χώρα είναι σε πόλεμο και μπαίνεις στο χαράκωμα τότε δεν υπάρχει ιδεολογικό πλαίσιο. Είμαστε υπό τα όπλα για να σώσουμε τη χώρα. Και το ΠΑΣΟΚ ως πάνω από όλα πατριωτικό Κίνημα, όπως το τόνιζε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχουμε τα αντανακλαστικά για να το πετύχουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε εμμέσως πλην σαφώς από την Ξάνθη ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Φλωρίδης σε όλους τους επικριτές των οικονομικών μέτρων εντός και εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ.


Συγκεκριμένα ο κ. Φλωρίδης βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ξάνθη όπου και μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΣΑ με θέμα τα νέα οικονομικά μέτρα. Στην εκδήλωση παρέστησαν όχι μόνο τοπικά κομματικά στελέχη, αλλά και εκπρόσωποι από τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο, με στόχο την ενημέρωση τους για τα νέα δεδομένα που διαγράφονται από την εφαρμογή των επώδυνων, όπως επισημαίνουν όλοι, μέτρων.


Κάτι που φρόντισε να τονίσει και ομάδα νεαρών που φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, η οποία και υποδέχθηκε με συνθήματα και διαμαρτυρίες κατά των μέτρων τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προσερχόμενος στην εκδήλωση έγινε αποδέκτης του όλο σκηνικού, ενώ χάρη στην επέμβαση των αντρών της  αστυνομίας που ήταν εκεί η ομάδα των νεαρών διαλύθηκε, αφού προηγουμένως πέταξε φυλλάδια.


Στο μεταξύ κατά την ομιλία του κ. Φλωρίδη η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε ασφυκτικά από οργανωμένα στελέχη του Κινήματος, αλλά και από απλού πολίτες που προσήλθαν όχι μόνο για να ακούσουν, αλλά και για να καταθέσουν τις όποιες ενστάσεις τους και διαμαρτυρίες αναφορικά με την επιβολή των οικονομικών μέτρων.


Ο κ. Φλωρίδης τους ζήτησε να εμπιστευτούν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και να κάνουν υπομονή με την υπόσχεση, ότι μετά από τρία χρόνια η χώρα θα έχει γυρίσει σελίδα και θα αποτελεί μια ισάξια δύναμη της ισχυρού πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών.


Μετά το πέρας της ομιλίας του, στην οποία έδωσαν το παρόν  μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, και Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης, καθώς και ο πρώην Βουλευτής, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο κ. Φλωρίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Μιλώντας στους δημοσιογράφους της πόλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συζήτηση που είχε με τα τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους λοιπούς πολίτες και φορείς, ενώ υπεραμύνθηκε των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας.


Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα είναι σκληρά και ότι ο κόσμος νιώθει μια ανασφάλεια, ένα φόβο και ένα θυμό. Ότι αισθάνεται απογοήτευση και ότι έχει πέσει σε περισυλλογή.


Αλλά τους καλεί να συζητήσουν με νηφαλιότητα για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. «Κατανοώντας το πλαίσιο των μέτρων και την πρωτοβουλία  τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δίνουμε την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα, με αισιοδοξία και με απόλυτη αξιοπιστία θα έχει κατορθώσει να βρίσκεται στον πυρήνα των ισχυρών της Ε.Ε. Έχουμε ιστορικό βάρος να σώσουμε τη χώρα και αυτό είναι στοιχείο του πατριωτικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά.


Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε μόνο τα μέτρα της εύκολης προσαρμογής, αλλά και με το φορολογικό νομοσχέδιο του οποίου η ψήφιση επίκειται εντός τους προσεχούς διαστήματος τα βάρη κατανέμονται με αίσθημα δικαίου.


«Το συνολικό πλαίσιο εξόδου της χώρα από την κρίση υπάρχει. Και ο στόχος είναι να πιστέψουν όλοι ότι μπορούμε να το καταφέρουμε.(…)Στόχος μας είναι η συντεταγμένη πορεία και αυτή δε θα λείψει από το ΠΑΣΟΚ, παρά τις αντίθετες φωνές. (…) Ο ελληνικός λαός συμμετέχει στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας γιατί γνωρίζει αν και η επιλογή μας έχει αρνητικό πρόσημο, καθώς το ερώτημα είναι αναστρέψιμη ύφεση ή κατάρρευση, διαλέξαμε μια επώδυνη κρίση για να μην υπάρξει κατάρρευση. Θα συμμετάσχει ο λαός όταν πειστεί ότι η ύφεση είναι μια αναγκαία περίοδος που θα πρέπει να περάσουμε για να μπούμε και πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά», ήταν κάποιες από τις απαντήσεις που έδωσε σε σχετικά ερωτήματα.


Ο Βουλευτής του Κιλκίς, υπογράμμισε ότι η λύση για την οικονομία της χώρας θα πρέπει να δοθεί μέσα στην Ευρώπη, μέσα από την Ευρωζώνη. Παράλληλα έκρινε αναγκαία την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, αφού επιλυθούν πρώτα κάποια ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία και με την ανάγκη να υπάρξουν πιο ευέλικτα σχήματα, τονίζοντας επίσης ότι οι πόροι θα πρέπει να κατανεμηθούν κυρίως στην υλοποίηση μεγάλων έργων, αλλά και στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Σε ότι αφορά τις εξεταστικές επιτροπές και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, ο κ,. Φλωρίδης τόνισε ότι δεν εστιαζόμαστε στο ποινικό μέρος, αφού πολλά έχουν παραγραφεί, αλλά στο αίσθημα δικαίου, όπου εκείνοι που έφταιξαν και έκλεψαν θα πρέπει κάποτε να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο.


«Η εξεταστική δεν έρχεται ως κομματική αντεκδίκηση, όχι για να διχάσει. Τα ζητήματα διαφάνειας είναι πρώτης προτεραιότητας για  το ΠΑΣΟΚ. Και το θέμα δεν είναι μόνο οι νόμοι, αλλά να πετύχουμε και την λειτουργία ελεγκτικών μηχανισμών, που να μπορούν να κάνουν σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειά τους προς όφελος του κράτους και των πολιτών».


Τέλος, στο ερώτημα για το αν η χώρα μας «μαγείρεψε» τα νούμερα για την είσοδό της στην ΟΝΕ, τόνισε χαρακτηριστικά «Η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη της ΟΝΕ με το σπαθί της. Τα στοιχεία είναι απολύτως ακριβή και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα».


 


                                                                                 Δέσποινα Γκούμα


        


 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button