Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε προχθές

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε προχθές. Ο βουλευτής Πειραιά των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” Παναγιώτης Μελάς με επιστολή του στο προεδρείο της βουλής γνωστοποίησε την ανεξαρτησία του.

Η διαφωνία του κ. Μελά που τον οδήγησε στην έξοδό του από τους ΑΝΕΛ έγκειται στο ενδιαφέρον του βουλευτή ν’ αγωνιστεί για θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό, για τη σταθερότητα της χώρας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε επικίνδυνους οικονομικούς και εθνικούς ατραπούς.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε προχθές. Ο βουλευτής Πειραιά των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” Παναγιώτης Μελάς με επιστολή του στο προεδρείο της βουλής γνωστοποίησε την ανεξαρτησία του.

Η διαφωνία του κ. Μελά που τον οδήγησε στην έξοδό του από τους ΑΝΕΛ έγκειται στο ενδιαφέρον του βουλευτή ν’ αγωνιστεί για θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό, για τη σταθερότητα της χώρας και να μην οδηγηθεί η χώρα σε επικίνδυνους οικονομικούς και εθνικούς ατραπούς.

Δημοσιογραφικοί κύκλοι, φέρουν τον κ. Μελά προ των πυλών της ΝΔ. Εκτιμάται πιθανή παραίτησή του, υπέρ της υποψηφιότητας συγγενικού του προσώπου με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.

 

Η ελληνική κυβέρνηση και με email προς την τρόϊκα συμφώνησε για την αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από τα 15 στα 20 χρόνια, στο κατώτερο όριο συνταξιοδότησης σε ηλικία 62 ετών και για την αύξηση του ΦΠΑ από 6,5% στο 13% για τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της χώρας.

Τα δύο πρώτα θα φέρουν τεράστια αναστάτωση στο ήδη τεταμένο κλίμα με τους εργαζόμενους και το τρίτο θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα στον ελληνικό τουρισμό, που όντως είναι ότι καλύτερο έχουμε να περιμένουμε και αποτελεί τη ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στο email και πάγωμα μισθών και συντάξεων για τα έτη 2015 και 2016 και δεν είναι βέβαιο, αν η τρόϊκα θα συμφωνήσει, θα αρκεστεί, θα ικανοποιηθεί ή θα ζητήσει και νέα επιπλέον μέτρα, βασιζόμενη στη διαπραγματευτική ανικανότητα και ανυπαρξία ισχυρής και δυναμικής στάσης και θέσης της ελληνικής πλευράς.

Εδώ ισχύει το “βρήκαμε παπά, ας θάψουμε όλο το χωριό”…

 

Νέο κόμμα με το όνομα “Ρίζες” βρίσκεται στα σκαριά και προετοιμάζεται πυρετωδώς από τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος παραιτήθηκε από γραμματέας της ΝΔ και δεν αποπέμφθηκε, ούτε διαγράφηκε από τη Ν.Δ.

Το κόμμα θα κινείται προς “αλίευση” ψήφων από τα δεξιά της ΝΔ και θέλει να καλύψει κάποιους χώρους και ομάδες που δεν έχουν πολιτική στέγη από τα πολιτικά κόμματα.

Μετά το “Ποτάμι” πάμε στις “Ρίζες”… στο βουνό και στη θάλασσα πότε θα φτάσουμε;

 

Εχουν πιάσει “αμπάριζα” τα κανάλια οι συγκυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί και προσπαθούν ανεπιτυχώς να μας πείσουν, ότι, ο ακολουθούμενος δρόμος, η οικονομική κυβερνητική πολιτική είναι μονόδρομος.

Μας είπαν ότι, σχίζουμε κάθε μέρα τις σελίδες του μνημονίου, μας είπαν ότι, στο τέλος του έτους θα φύγουμε από τα μνημόνια, μας είπαν ότι δε χρειαζόμαστε το ΔΝΤ και τα χρήματά του… μας είπαν… μας είπαν…

Σήμερα τα έχουν πάρει όλα πίσω και οι νέες απαιτήσεις της τροίκας αποτελούν το “ιερό δισκοπότηρο” της πολιτικής και των θέσεών τους.

Μας εξαθλιώνουν και επιδιώκουν απεγνωσμένα τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ για να τον βάλουν στο κάδρο όπως έγινε το 1990 με τη συμμετοχή της αριστεράς στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Ακούμε τις κραυγές αγωνίας των συνεταίρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το φόβο που εκπέμπουν προσπαθώντας να τον μεταφέρουν στην κοινωνία, για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και δεν ακούνε τις κραυγές αγωνίας της κοινωνίας από την εφαρμοζόμενη οικονομική και εθνική πολιτική που έχει φέρει τα νοικοκυριά πολύ πέρα από τα όριά τους.

Παρουσιάζουν τη δική τους πολιτική ως “αγγελική” και του ΣΥΡΙΖΑ ως “διαβολική” που θα καταστρέψει, την ήδη κατεστραμμένη κοινωνία, με όλα τα επακόλουθα…

Και ζητούν συναίνεση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όπως δείχνουν τα σημεία καιρών, αυριανή κυβέρνηση.

Όταν οι πολιτικές τους επιλογές για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι σχεδόν εκ διαμέτρου αντίθετες, είναι παράλληλες, πως ζητούν να συναντηθούν, πως θα γίνει η συναίνεση;

 

Οργιάζουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη συμμετοχή τεσσάρων ελλήνων υπουργών Βαρβιτσιώτη, Σταϊκούρα, Παπαγεωργίοιυ και Σκρέκο, σε μονοήμερο συνέδριο στη Νέα Υόρκη και με διάρκεια ταξιδιού έξι ημέρες.

Φυσικά όλα τα έξοδα πληρωμένα από τους έλληνες φορολογούμενους και η διαμονή τους θα είναι στην ακριβότερη περιοχή. Το δε ξενοδοχειακό κόστος για τα απλά δωμάτια ανέρχεται στα 450 ευρώ τη βραδιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί χρονοδιάγραμμα επαφών με οικονομικούς παράγοντες, και συναντήσεις με φορείς στη Νέα Υόρκη.

Ο έλληνα πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συμμετέχει στο συνέδριο όχι με την παρουσία του αλλά με μαγνητοφωνημένο μήνυμα και είναι προς τιμή του. Τους τέσσερις όμως γιατί τους στέλνει;

Θα το μάθουμε λίαν συντόμως.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button