Εκδηλώσεις του Φ.Δ στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας διοργάνωσε και φέτος σειρά εκδηλώσεων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας διοργάνωσε και φέτος σειρά εκδηλώσεων.

  • Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δρ. Μ. Κουτράκη, Πρόεδρο  Δ.Σ. και το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στην  Καβάλα, στο AirotelGalaxy Hotel, σχετικά με τα 19 χρόνια από την ίδρυση του ΕΠΑΜΑΘ.
  • Την ίδια μέρα, προσωπικό του ΦΔ, έδωσε για τρίτη  φορά το παρών στις «Γιορτές Νεολαίας», που διοργανώθηκαν με επιτυχία από τον Δήμο Ξάνθης σε  συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. Ο Φορέας Διαχείρισης, συμμετείχε στην εκδήλωση με εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες για τους νέους, έτσι ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τις φυσικές ομορφιές του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
  • Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας Μαγγάνων που διοργάνωσε το Υπολιμεναρχείο Πόρτο Λάγος.
  • το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη, στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης,  πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του διαγωνισμού ζωγραφικής που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/Βάθμιας & Δ/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Φιλίες στις λίμνες και τις λιμνοθάλασσες του ΕΠΑΜΑΘ», και απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικού της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης – Ροδόπης – Καβάλας, οι οποίοι συμμετείχαν με 231 έργα ζωγραφικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δρ. Μάνος Κουτράκης ο οποίος και ενημέρωσε για τις δράσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Φ.Δ., ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και η κα Μπία Χαμαλίδου, υπεύθυνη της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ξάνθης που έδωσαν και τα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού. Η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού αποτελούνταν από τους 

  • κ. Νικόλαο Γερμαντζίδη, μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης και υπεύθυνο του ΚΠΕ Βιστωνίδας,
  • κ. Ιωάννη Μενεσίδη, Ζωγράφο και Ιατρό
  • κ. Κρυωνά Σεργκενλίδη, Ζωγράφο – Επιμελητή της Δημοτικής Πινακοθήκης

 

 εκ των οποίων οι δυο πρώτοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Τα τρία βραβεία δόθηκαν στις:

  • Αναΐς Φαρχάτ, 10ο Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, 1ο βραβείο, (τάμπλετ).
  • Σοφία Οικονομίδου, 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Ξάνθης, 2ο βραβείο (ένα πλήρες σετ ζωγραφικής).
  • Κωνσταντίνα Κουσάρη, 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αιγείρου Ροδόπης, 3ο βραβείο (ένα σετ ζωγραφικής).

Οι νικήτριες παρέλαβαν επίσης από ένα μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου τους και έναν παιδικό οδηγό πουλιών, ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό πήραν αναμνηστικό καπελάκι κι έπαινο συμμετοχής. Επίσης δόθηκε αναμνηστικό συμμετοχής στα σχολεία των νικητριών.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά, τόσο τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό όσο και τους δασκάλους που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή και καθοδήγησαν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, όπως οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Πινακοθήκης για την παραχώρηση της αίθουσας. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button