Αποστολή από το Δήμο Νέου Βελιγραδίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξάνθης

Εντυπωσιασμένοι από την αθρόα προσέλευση του κόσμου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και από τις εκδηλώσεις, δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του αδελφοποιημένου με το Δήμο Ξάνθης, Δήμου Νέου Βελιγραδίου, οι οποίοι επισκέφθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας την Ξάνθη.

Εντυπωσιασμένοι από την αθρόα προσέλευση του κόσμου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης και από τις εκδηλώσεις, δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του αδελφοποιημένου με το Δήμο Ξάνθης, Δήμου Νέου Βελιγραδίου, οι οποίοι επισκέφθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας την Ξάνθη.


Το πρωί του Σαββάτου, τα μέλη της αποστολής των Σέρβων με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή Δημάρχου κ. Μίλος Πέτροβιτς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέου Βελιγραδίου κ. Ζίραν Ομπρένοβιτς, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη, με τον οποίο συζήτησαν την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των μέχρι τώρα συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της συνθήκης αδελφοποίησης κυρίως πάνω σε θέματα εκπαίδευσης – με ανταλλαγές σπουδαστών – και πολιτισμού.


 Παράλληλα, ζήτησαν ενημέρωση πάνω σε θέματα κοινωνικής πολιτικής δεδομένου ότι θέλουν να αναπτύξουν αντίστοιχες δράσεις στο Δήμο τους.


Συγκεκριμένα ζήτησαν τεχνογνωσία για τη λειτουργία των ΚΑΠΗ καθώς και άλλων κοινωνικών δομών που λειτουργούν στο Δήμο Ξάνθης.


Ακόμη, ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε – όπως μετέδωσε στην ενημερωτική εκπομπή ‘Τα Νέα της Πόλης’ το Δημοτικό Ραδιόφωνο – ότι είναι δεδομένη η πρόθεση της χώρας του να ενταχθεί στην Ε.Ε., οπότε ζητήματα ενημέρωσης πάνω σε θέματα που άπτονται της λειτουργίας και της διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πολιτικών από την αυτοδιοίκηση, ετέθησαν από πλευράς της αποστολής προς το Δήμαρχο της Ξάνθης.


 



ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ…


ΑΛΛΑ ΠΙΚΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ


Μεγάλη η συμμετοχή μικρών και μεγάλων ποδηλατων στον ποδηλατικό γύρο της Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στα πλαίσια των Γιορτών της Παλιάς πόλης. Με χαρά οι συμμετέχοντες βρήκαν την ευκαιρία να στείλουν και το μήνυμα προς τους τοπικούς άρχοντες “Θέλουμε ποδηλατόδρομο στην Ξάνθη” φορώντας αρκετοί τα σχετικά μπλουζάκια.


Πίκρα όμως στον τερματισμό, στο γήπεδο του ΑΟΞ. Δεν βρέθηκε κανένας εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης για να τους πει μια καλή κουβέντα, να τους δώσει ενα αναμνηστικό τελος πάντων για τη συμμετοχή τους, όπως γινόταν παλαιότερα με οργανωτή τον Αντώνη Μαστράφη!


Τα παιδιά απορημένα περίμεναν, κανείς όμως από τις αρχές αυτού του τόπου δεν ήταν εκεί. Η χαρά τους για τη συμμετοχή τους σε αυτή την σπουδαία οργάνωση που υποτίθεται την οργάνωσε η ΔΕΑΞ, έγινε λύπη για την απουσία, την αδιαφορία αυτών που θα έπρεπε να ήταν εκει. Κρίμα.


Σημ.


1)Το φορτηγάκι της ΔΕΑΞ τους ακολούθησε για να τους επιβραβεύσει μ’ ενα νεράκι εμφιαλωμένο!


2) Μπράβο στους άνδρες της Τροχαίας που συνόδευαν τους ποδηλάτες και το Νοσοκομείο για το ασθενοφόρο που διέθεσε και το οποίο δεν χρειάστηκε αφού δεν υπηρξε στη διαδρομή κανένα πρόβλημα και μπράβο στους εθελοντές του ερυθρού σταυρού.


3) Μπράβο και στη διαδικτυακή εφημερίδα Xanthipress για την πρωτοβουλία που πήρε και υποστηρίχθηκε από το Xanthibikes, σχετικό και το κείμενο του Γιάννη Σιδηρόπουλου στη σελίδα 10


4) Το θέμα δεσμεύθηκε να το φέρει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο Σάββας Μελισσόπουλος που συμμετείχε με τον γιο του

Σχετικά Άρθρα

Back to top button