Για σκελετό ακούσαμε και σκελετό δεν είδαμε.

Οργιάζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον «άθικτο» σκελετό που βρέθηκε στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

Για σκελετό ακούσαμε και σκελετό δεν είδαμε. Φαίνεται ότι, το κυβερνητικό τιμ θα μας το δώσει σε επόμενο επεισόδιο του γνωστού σήριαλ «Αμφίπολη».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η επιστήμη μπορεί να ταυτοποιήσει το φύλο, την ηλικία και αν το DNA του ένοικου του τάφου είναι συμβατό με DNA των βασιλικών τάφων της Βεργίνας.

Οργιάζουν κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον «άθικτο» σκελετό που βρέθηκε στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη.

Για σκελετό ακούσαμε και σκελετό δεν είδαμε. Φαίνεται ότι, το κυβερνητικό τιμ θα μας το δώσει σε επόμενο επεισόδιο του γνωστού σήριαλ «Αμφίπολη».

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα η επιστήμη μπορεί να ταυτοποιήσει το φύλο, την ηλικία και αν το DNA του ένοικου του τάφου είναι συμβατό με DNA των βασιλικών τάφων της Βεργίνας.

Η εξέταση των οστών με τη μέθοδο C14 δεν μπορεί να ταυτοποιήσει το όνομα του νεκρού. Θα μπορούσε κατά προσέγγιση να εκτιμήσει το χρόνο θανάτου και όχι το όνομα του νεκρού.

Πολλά θα ακούσουμε, πολλά θα μάθουμε από ειδικούς και μη στο προσεχές διάστημα και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός από την όντως πολύ σπουδαία αρχαιολογική ανασκαφή θα σβήσουν τα φώτα της ράμπας και θα περάσει με μαθηματική ακρίβεια για τα ελληνικά δεδομένα και πρακτική στη λήθη και στη λησμονιά.

Ο λέων της Αμφίπολης, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία του ευρύματος, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη διαχείριση και προβολή των ευρυμάτων της παρά πολύ σπουδαίας ανασκαφής.

Εκτός και αν η κυβέρνηση μας εκπλήξει θετικά, ίσως για πρώτη φορά…

 

Στη χώρα μας οι νόμοι ψηφίζονται, όπως ψηφίζονται, από τους εκλεγμένους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και έχουν ισχύ και εφαρμογή στη χώρα μας.

Το να επεμβαίνουν εξωθεσμικοί παράγοντες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και ν’ αλλάζουν τον ψηφισμένο νόμο για να ικανοποιήσουν τις εντολές των τροϊκανών δεν είναι σύνηθες φαινόμενο στη γνωστή κοιλάδα Πεσαβάρ του κ. Γιώργου Τράγκα.

Κατετέθη ήδη τροπολογία προς ψήφιση από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα και θα ψηφισθεί (;) από τη συγκυβερνητική πλειοψηφία παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις επικοινωνιακής αιτιολογίας κάποιων βουλευτών.

Δε θα ρίξουμε εμείς την κυβέρνηση, μη υπερψηφίζοντας την τροπολογία, θα ισχυριστούν και το θέμα θα κλείσει. Αλλωστε, όπως ισχυρίζονται, το θέμα αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, ενώ η πλειοψηφία του 96% καλύπτεται από τη ρύθμιση των 72 ή 100 δόσεων.

Το θέμα όμως εξακολουθεί να είναι η παραβίαση της θέλησης της ελληνικής πολιτείας και η εμπλοκή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ σε εσωτερικά θέματα, που άπτονται της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας των θεσμών της Ελλάδος.

Αν θα έχουμε και άλλες συνέχειες με ανάλογες και επικίνδυνες παρεμβάσεις ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δείξει… ποιος τελικά κυβερνά αυτό τον τόπο…

 

Καμία μείωση των συντάξεων δε θα γίνει διατυμπανίζουν διαρυγνύοντας τα ιμάτιά τους οι συγκυβερνώντες την ψήφιση του νόμου περί μηδενικού ελλείμματος είναι βέβαιο ότι εντός του 2015 θα μειωθούν 10 – 15%.

Μήπως κ. Σαμαρά η επικουρική σύνταξη δεν είναι ΣΥΝΤΑΞΗ για το συνταξιούχο και δεν προέρχεται από εισφορές που κατέβαλε ο ίδιος;

Αν σήμερα τα επικουρικά ταμεία είναι ελλειμματικά, ας όψεται το κούρεμα μέσω του PSI που πραγματοποιήσατε.

Γιατί δεν ανακεφαλαιώνετε τα επικουρικά ταμεία που «κουρέψατε» όπως κάνατε και με τις τράπεζες, ώστε ν’ αποκτήσουν τη χαμένο τους βιωσιμότητα;

Μην μας εμπαίζετε πλέον…

Οποιος σπέρνει ανέμους… πάντα θερίζει θύελλες.

 

Τα ΜΑΤ πήραν από προχθές θέση μάχης μπροστά στις πανεπιστημιακές σχολές με σκοπό να εμποδίσουν πάση θυσία και πάση δύναμη τους φοιτητές να μπουν στο σπίτι τους, το χώρο του πανεπιστημίων, να διαδηλώσουν ειρηνικά και να τιμήσουν τους αγώνες των φοιτητών και της ελληνικής κοινωνίας ενάντια της χούντας το 1973 για ψωμί – παιδί – ελευθερία.

Θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των πανεπιστημίων και τις παιδείας και γενικότερα για τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

 

Η κοινωνία απαιτεί να γίνει εξεταστική επιτροπή και να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε όποιους και όσους έφεραν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα με τις πολιτικές τους και ευθύνονται για τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Θέλει η κοινωνία ν’ αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι απειθαρχικές ευθύνες, αν αποδειχθούν, και να μην ισχύσουν οι παραγραφές ευθυνών των πολιτικών που προβλέπονται βάσει του άρθρου 86 του συντάγματος.

Το συγκεκριμένο αναχρονιστικό άρθρο που ψηφίστηκε από τους βουλευτές για να εξασφαλίζει την «ατιμωρησία τους» και ισχύει μόνο για τους τριακόσιους εθνοπατέρες του ελληνικού κοινοβουλίου, έπρεπε και πρέπει να είναι το πρώτο άρθρο που θα καταργηθεί από την επόμενη συνταγματική αναθεωρητική βουλή.

Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μιας και τις ανησυχίες μου αν η νέα βουλή θα είναι αναθεωρητική αν θα καταργηθεί το επίμαχο άρθρο ή αν θα γίνουν μόνο «κάποιες βελτιώσεις» για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Υπάρχουν πολλοί «συνταγματομάγειρες» που θα μπορούσαν να πείσουν με παντίους τρόπους μόνο τον εαυτό τους και όχι την κοινωνία για την επιβεβλημένη, κατά την άποψή τους, διατήρηση ή μερική τυπική αναθεώρηση του άρθρου 86, που κρατά στο απυρόβλητο πράξεις και παραλείψεις πολιτικών που ζημίωσαν τη χώρα.

Ελπίζουμε να μην ισχύει το «ο φόβος φυλάει τα έρημα» ή «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει» που λέει ο λαός μας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button