Κυβερνητικό αλαλούμ και μπάχαλο δημιουργήθηκε με το θέμα της ρύθμισης του ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις

Κυβερνητικό αλαλούμ και μπάχαλο δημιουργήθηκε με το θέμα της ρύθμισης του ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις.

Ενώ μέχρι σήμερα ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση θαρραλέα και με αποφασιστικότητα διεμήνυσε ότι, στη ρύθμιση των 100 δόσεων συμπεριλαμβάνονται και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ… κάποιοι από Βερολίνο ή Βρυξέλλες μεριά “τους τράβηξαν το αυτί” και τα πήραν πίσω. Συγκεκριμένα, αφού άφησαν και τη Γ.Γ. Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαϊδη να εκτεθεί, ανακοίνωσαν ότι, η πρώτη δόση του απλήρωτου ΕΝΦΙΑ μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι 100 δόσεις, οι υπόλοιπες ρυθμίζονται σε 12 – 24 δόσεις.

Κυβερνητικό αλαλούμ και μπάχαλο δημιουργήθηκε με το θέμα της ρύθμισης του ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις.

Ενώ μέχρι σήμερα ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση θαρραλέα και με αποφασιστικότητα διεμήνυσε ότι, στη ρύθμιση των 100 δόσεων συμπεριλαμβάνονται και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ… κάποιοι από Βερολίνο ή Βρυξέλλες μεριά “τους τράβηξαν το αυτί” και τα πήραν πίσω. Συγκεκριμένα, αφού άφησαν και τη Γ.Γ. Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαϊδη να εκτεθεί, ανακοίνωσαν ότι, η πρώτη δόση του απλήρωτου ΕΝΦΙΑ μπορεί να ρυθμιστεί μέχρι 100 δόσεις, οι υπόλοιπες ρυθμίζονται σε 12 – 24 δόσεις.

Και ενώ μιλούσαμε και γράφαμε για τους λεονταρισμούς του κ. Σαμαρά και για τον ψηφισμένο νόμο, τελικά η τρόϊκα παρενέβη και υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να άρει ψηφισμένο νόμο από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στον αντίποδα της κυβερνητικής ανυπαρξίας, υποτέλειας και υποταγής στα κελεύσματα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, τα συστημικά κανάλια φρόντισαν να καλύψουν τα δελτία τους με τις ανασκαφικές εργασίες της Αμφίπολης, τον σκελετό που βρέθηκε και την ομαλή προσγείωση του διαστημικού σκάφους (ροζέτα) σε επιφάνεια κομήτη.

Φαίνεται, ότι, κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις μας με Ε.Ε. και ΔΝΤ η συγκυβέρνηση έχει άσσους στο μανίκι της. Μας προβάλει το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ “Αμφίπολη”.

Κάτι ήξερε ο Χατζηνικολάου και η νέα εφημερίδα του. Η κυβέρνηση δεν ήξερε; Ας ρώταγε το Χατζηνικολάου…

 

Κανείς δε γνωρίζει με ποια κριτήρια και με ποιες αντικειμενικές αξίες γίνεται ο προσδιορισμός του ποσού του ΕΝΦΙΑ που καλούμαστε να πληρώσουμε.

Δυστυχώς, αν και ζούμε σε δημοκρατική χώρα, δεν έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να υποβάλλουμε ένσταση και να προσφύγουμε στα δικαστήρια για λόγους αμφισβήτησης του καταλογισθέντος προς πληρωμή ποσού.

Η συγκυβέρνηση δεν έχει το απόλυτο δίκαιο, δεν έχει το αλάθητο του πάπα και όλοι εμείς πρέπει να υπακούμε στα τυφλά ότι μας σερβίρουν και να το αποδεχόμαστε.

Θέλουμε να ξέρουμε τι πληρώνουμε, για ποιο λόγο και που πηγαίνουν τα ποσά που μας υφαρπάζουν.

Οι φόροι στις δημοκρατικές χώρες είναι ανταποδοτικοί, επιστρέφουν υπό μορφή παροχών προς την κοινωνία. Δυστυχώς παιδεία δεν έχουμε, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη και η παροχή υπηρεσιών από το δημόσιο στα σπάργανα…

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ μειώθηκε κατά 19% η οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας το πρώτο 8μηνο του 2014.

Η οικοδομή είναι η ναυαρχίδα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, καθόσον εμπλέκονται μια σειρά επαγγελμάτων που θα μείωνε την ανεργία και θα είχαμε αύξηση ρευστότητας στην “πεθαμένη” ελληνική αγορά.

Υπάρχουν πάντα και το ερώτημα ποιοι εργάζονται, κάτω από ποιες συνθήκες, πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στα δημόσια ταμεία από τους εργοδότες;

Η μεγάλη μερίδα εργαζομένων στην οικοδομή είναι αλλοδαποί, εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια και σε πολλούς δεν κολλάνε όλα τα ένσημα με άμεσο αποτέλεσμα την αιμορραγία των ταμείων.

Στον εφοπλιστικό κλάδο από την άλλη, τα πράγματα από πλευράς πληρωμάτων είναι ακόμα πιο δραματικά.

Ενώ τα ελληνικά πληρώματα βολοδέρνουν καθημερινά στην Ακτή Μαιούλη και ξημεροβραδιάζονται έξω από τα εφοπλιστικά γραφεία του Πειραιά εκλιπαρώντας για μια θέση στην εμπορική ναυτιλία, τα πληρώματα που προσλαμβάνονται, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι αλλοδαποί.

Ακόμα, η ηγεσία του καραβιού αποτελείται από έλληνες και αναφερόμαστε για τον πλοίαρχο, τον πρώτο μηχανικό και το γραμματικό και ίσως και για το δεύτερο μηχανικό.

 

Η κυβέρνηση τελικά υλοποιεί τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ή τις εφαρμόζει κατά το 50%;

Τα ίδια συνέβησαν και με το  κλείσιμο της αγροτικής τράπεζας που οι απολυθέντες στις 27/7/2012 αποζημιώθηκαν κατά το 50%, το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με τα αναδρομικά δικαστικών και ενστόλων που από 900 περίπου εκατομμύρια θα τους καταβληθούν τα μισά.

Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη;

Ο πυλώνας της δημοκρατίας και οι αποφάσεις της όταν τελεσιδικήσουν είναι εκτελεστές.

Τιμωρούνται(;) οι δικαστές από την κυβέρνηση για αποφάσεις που εκδίδουν, που κατά την κυβερνητική άποψη και εκτίμηση, ανατρέπουν τη δημοσιονομική κυβερνητική πολιτική.

Όπως μας τα παίρνουν χοντρά, χωρίς να μας ρωτάνε και να μας λένε ψευδώς ότι όλα έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη μας (με τις θυσίες του ελληνικού λαού), έτσι απλά θα πρέπει να δοθούν άμεσα στους δικαστικούς και ένστολους, εφ’ όσον η δικαστική απόφαση είναι τελεσίδικη – αμετάκλητη.

Είμαστε χώρα ευρωπαϊκή, μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς ή κάνω λάθος;

 

Με αφορμή το κλείσιμο των εργοστασίων ζαχάρεως σε Σέρρες και σε Εβρο και τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος των αγροτών, οι φορείς των δύο νομών αγωνίζονται για την επαναλειτουργία τους.

Αιχμή του δόρατος κάποιοι δήμαρχο και φορείς του Εβρου, οργανώνονται και με πιέσεις, παραστάσεις και σύμμαχο τον εβρίτικο λαό και τα δικαιώματα του στο αγροτικό γίγνεσθαι, είναι βέβαιοι ότι θα ευοδωθούν οι αγωνιστικές τους προσπάθειες προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Δε θα “περάσουν καλά” οι τρεις εβρίτες υφυπουργοί της κυβέρνησης αν δεν συμμετέχουν και οι ίδιοι στις αγωνιστικές – αγροτικές κοινητοποιήσεις και αν δε φέρουν το θέμα προς συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, αν δε δώσουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα που προέκυψε για τους εβρίτες αγρότες τευτλοπαραγωγούς.

Ζητούν και την ενεργή συμμετοχή των αγροτών και των φορέων της Ροδόπης και είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν να ολοκληρωθεί το αγροτικό έγκλημα που συντελείται στον Εβρο και στη Θράκη.

Στην Ξάνθη το εργοστάσιο ζαχάρεως, η ΣΕΒΑΘ και η ΣΕΠΕΚ έχουν κλείσει και αποτελούν ζωηρή ανάμνηση αλλοτινών εποχών για το Νομό μας. Οι αγροτικές καλλιέργειες στο Νομό μας λιμοκτονούν και τα έσοδα των αγροτών μας από τις σημερνές καλλιέργειες είναι σχεδόν μηδενικά.

Υπάρχουν και οι λεγόμενοι αγρότες – τσιφλικάδες που από την υπερκαλλιέργεια των αγροτικών εκτάσεων έχουν σημαντικά κέρδη.

Η πλειοψηφία των αγροτών βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας λόγω της μικρής προσόδου των σημερινών καλλιεργειών.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button