“Σας φτύνουν και εσείς νομίζετε ότι βρέχει”

Μεγάλη πρεμούρα και άγχος έχει πιάσει τα ηγετικά και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου της χώρας με αντισυνταγματικότητα.

Η εμμονή στην επικοινωνιακή πάταξη της διαπλοκής, χωρίς αποτέλεσμα, για εσωτερική κατανάλωση, παραπέμπει στην αποφυγή των συζητήσεων για τα οικονομικά, θρησκευτικά και εθνικά θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Μεγάλη πρεμούρα και άγχος έχει πιάσει τα ηγετικά και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου της χώρας με αντισυνταγματικότητα.

Η εμμονή στην επικοινωνιακή πάταξη της διαπλοκής, χωρίς αποτέλεσμα, για εσωτερική κατανάλωση, παραπέμπει στην αποφυγή των συζητήσεων για τα οικονομικά, θρησκευτικά και εθνικά θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Οι κυβερνήσεις δε στηρίζουν την πολιτική τους για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο υπουργείο υγείας με διαγωνισμούς αντισυνταγματικούς και με πρωτεύον την οικονομική προσφορά των υπερθεματιστών και όχι τους κανόνες δικαίου.

Δεν σας εξέλεξε ο ελληνικός λαός για να μας πιπιλίζετε, ότι η διαπλοκή είναι οι προσωρινές άδειες των τηλεοπτικών “βορθοκάναλων” κατά τον κ. Πολάκη, παίζοντας και χάνοντας τελικά τα ρέστα σας, εξακολουθώντας πυρ κατά ριπάς, να μείνει το θέμα στην επικαιρότητα.

Σας φτύνουν και εσείς νομίζετε ότι βρέχει.

Ο λαός σας υπερψήφισε για την ελπίδα, εντέχνως το καλλιεργήσατε στην ψυχή του, στην καρδιά του, στη συνείδησή του, για καλύτερες μέρες που θα ρθούν στη ζωή και στο βιοτικό επίπεδό του.

Ακόμα αντηχούν οι προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις σας, το συμβόλαιο με την κοινωνία για κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του χρέους με έναν νόμο και ένα άρθρο, για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, για τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

Γι’ αυτά ψηφιστήκατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οταν λέμε δομικό ανασχηματισμό, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, εννούν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τη δημιουργία πέντε νέων αυτοτελών υπουργείων. Αντί να μειωθούν δραστικά οι υπουργοί για λόγους εσωτερικών κομματικών ισορροπιών, θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των συνιστωσών.

Το μόνο υπουργείο που παραμένει ως έχει και θα μετονομαστεί σε υπουργείο ενέργειας, είναι του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μάλλον παραμένει σταθερά στο τιμόνι, όπως είχε διαμηνύσει στον κ. Τσίπρα.

 

Βλέποντας τον υπουργό εθνικής αμύνης Πάνο Καμμένο, μου έρχεται στο νου, το νον πέϊπερ που διέρρευσε από την προεδρεία δημοκρατίας (Καρόλου Παπούλια), με το οποίο ζητούσε το υπουργείο εθνικής αμύνης για να συμφωνήσει στην τότε σύσκεψη των αρχηγών.

Το τότε όνειρο εκπληρώθηκε από το σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική συνεργασία των δύο κομμάτων αν και τους χωρίζει πολιτικής άβυσσος, σε πολιτικό επίπεδο, βρίσκοντας κοινά σημεία, με γνώμονα την εξουσία.

Δεν ακούμε ενστάσεις και διαμαρτυρίες από τον Πάνο Καμμένο για το μίγμα της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οικονομικό ευτελισμό μισθών και συντάξεων των ανδρών και γυναικών των ενόπλων δυνάμεων, που ως αρμόδιος υπουργός προϊσταται, για τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών, των βατραχανθρώπων, των ΟΥΚάδων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας ανά πάσα στιγμή, την ίδια στιγμή που οι 300 εθνοπατέρες αποζημιώνονται με 80 – 100.000 ευρώ ετησίως, μη συμπεριλαμβανομένων, τα από τους ίδιους ψηφισθέντα οικονομικά και άλλα οφίτσια.

Κύριε υπουργέ, κάποτε για επικοινωνιακούς λόγους(;), είχατε επιλέξει νομό της Θράκης για την εκλογή σας ως βουλευτής και τον άμεσο συνεργάτη σας, υπουργό επικρατείας σήμερα Τέρενς Κουίκ, ως υποψήφιο περιφερειάρχη.

Τόσο γρήγορα χάθηκε το ενδιαφέρον σας για την προβολή της φυσικής ομορφιάς, του εναλλακτικού τουρισμού, της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς της Θράκης και με την προσωπική σας παρέμβαση στη λύση των προβλημάτων των κοινωνιών της περιοχής μας;

 

Καθημειρνά οι λαθρομετανάστες (όσους λανθασμένα αποκαλούν πρόσφυγες) δημιουργούν προβλήματα και εντάσεις με πράξεις και πρακτικές σε μια χώρα που αν και βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, τους συμπαραστάθηκε, του φιλοξενεί, χωρίς αντιρατσιστικές υστερίες.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες βίαιων επεισοδίων στα κέντρα φιλοξενίας και καταστροφών της υλικοτεχνικής υποδομής από εμπρησμούς.

Οταν το κράτος και οι τράπεζες προβαίνουν σε πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και εξώσεις ελλήνων πολιτών από τα σπίτια τους, όταν μη έχοντας που την κεφαλή κλείνε, κοιμούνται στα παγκάκια, στις στοές, στα αυτοκίνητα, δεν έχουν τα απαραίτητα και δεν ασχολείται κανείς μαζί τους, ας είναι οι φιλοξενούμενοι λαθρομετανάστες, αν μη τι άλλο, ευγνώμονες και πολύ προσεκτικοί σε όσα λένε και όσα πράττουν.

Σε όποιους δεν αρέσουν οι παρεχόμενες συνθήκες φιλοξενίας, ας γυρίσουν στις πατρίδες τους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button