Τι ρόλο ύπαρξης παίζουν τα αθλητικά κανάλια της πρώην ΕΡΤ και σήμερα ΝΕΡΙΤ

Τι ρόλο ύπαρξης παίζουν τα αθλητικά κανάλια της πρώην ΕΡΤ και σήμερα ΝΕΡΙΤ και πιο κενό στην αθλητική ενημέρωση καλύπτουν, αποτελούν άλυτο μυστήριο.

Οι επαναλήψεις αγώνων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, ίσως, για να εμπεδώσουμε την αθλητική και ποδοσφαιρική παιδεία και να αυταρέσκονται ότι έχουν λόγω ύπαρξης στο μιντιακό πεδίο.

Με μια αθλητική εκπομπή κάθε Κυριακή (την “Αθλητική Κυριακή”), με αγώνες στίβου, χωρίς συνεχή καθημερινή εμπλουτισμένη ροή στα προγράμματά της, τα σχόλια περιττεύουν.

Τι ρόλο ύπαρξης παίζουν τα αθλητικά κανάλια της πρώην ΕΡΤ και σήμερα ΝΕΡΙΤ και πιο κενό στην αθλητική ενημέρωση καλύπτουν, αποτελούν άλυτο μυστήριο.

Οι επαναλήψεις αγώνων βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, ίσως, για να εμπεδώσουμε την αθλητική και ποδοσφαιρική παιδεία και να αυταρέσκονται ότι έχουν λόγω ύπαρξης στο μιντιακό πεδίο.

Με μια αθλητική εκπομπή κάθε Κυριακή (την “Αθλητική Κυριακή”), με αγώνες στίβου, χωρίς συνεχή καθημερινή εμπλουτισμένη ροή στα προγράμματά της, τα σχόλια περιττεύουν.

Αρτον και θεάματα προσέφεραν οι ρωμαίοι στους υπηκόους τους. Σε μας δεν προσφέρουν ούτε άρτο και το θέαμα που μας παρουσιάζουν είναι επιεικώς απογοητευτικό.

Και η ειρωνεία του πράγματος είναι, ότι, τους πληρώνουμε ή μάλλον μας τα παίρνουν, χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και για την οικονομική τους συντήρηση πληρώνουν μεταφορικά και κυριολεκτικά και οι “πέτρες”.

Αν αυτό είναι δείγμα της ελεύθερης κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, ας μας λείψει, δεν το έχουμε ανάγκη, μας περισσεύει.

Τα ίδια και ίσως χειρότερα συμβαίνουν και στην άλλη ΝΕΡΙΤ των ειδήσεων, των ψυχαγωγικών εκπομπών, της ενημέρωσης, των ντοκιμαντέρ.

Το ότι, οι πολίτες αδιαφορούν για τη μιντιακή ύπαρξη της και τα ποσοστά τηλεθέασης βρίσκονται στο ναδίρ, δείχνουν την “κατάντια” της πάλαι ποτέ μιντιακής μονοπωλιακής ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών.

Δεν είμαστε υπέρ του κλεισίματος μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά υπέρ της αναβάθμισης των προγραμμάτων, μιας μη ελεγχόμενης από την εκάστοτε κυβέρνηση ενημέρωσης και υπέρ του πλουραλισμού των θέσεων και απόψεων όλου του φάσματος της ελληνικής οικονομίας.

Οσο εξυπηρετούνται θέσεις και συμφέροντα μόνο κυβερνητικών πολιτικών, τόσο θα βυθίζεται στην ανυπαρξία της και θα εισπράττει την αδιαφορία των ελλήνων πολιτών.

 

“Απίθανος” ο υπουργός εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων με τις δηλώσεις του που μας γυρίζουν 50 και πλέον χρόνια πίσω, με την υποχρεωτική προσωπική εργασία των ελλήνων πολιτών.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς για να προσληφθούν ως αναπληρωτές και να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται με μισθό, αλλά με μόρια έναντι μελλοντικής πρόσληψής τους.

Ο κ. Υπουργός, αν και ασχολείται με την πολιτική για να “προσφέρει” τις υπηρεσίες του στον έλληνα πολίτη, κάθε μήνα “τσεπώνει” τα 7.000 ευρώ περίπου, έχει τις προβλεπόμενες ατέλειες και ζει πλουσιοπάροχα.

Μα για “απογοητευμένους ανέργους εκπαιδευτικούς” ψάχνει τη σήμερον ημέρα ο κ. υπουργός εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων;

Λάθος πόρτα χτυπήσατε κ. Λοβέρδο και θα τη βρείτε ή άδεια ή κλειστή. Δε θα “τσιμπήσουν” οι εκπαιδευτικοί.

Αν λείπουν εκπαιδευτικοί… αν υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση, κόψτε από το μισθό σας, από τριακόσιοι μειωθείτε στο ήμισυ, και ας προσλάβετε εκπαιδευτικούς για να διδάξουν τα παιδιά μας.

 

Μας προέκυψε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης  με δύο εξωχώριες εταιρίες, κοινώς off shore και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το θέμα έχει φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο και ξεκίνησε ο εξονυχιστικός έλεγχος του πόθεν έσχες.

Πως μπορεί να συνυπάρξει και πρόεδρος κόμματος, με συμμετοχή στην τριμελή κυβέρνηση και να εμφανίζεται με δύο off shore εταιρείες;

Δε συμβιβάζονται αυτά τα δύο και ίσως, αν βρεθούν ενοχοποιητικές καταθέσεις από άτομα που εμπλέκονται με εξοπλιστικά προγράμματα (ελικόπτερα Απάτσι) ν’ αποτελέσουν και το κύκνειο πολιτικό άσμα του…

 

Με διλλήματα του τύπου Καραμανλής ή τανκς με παραλλαγές του 2015 θα οδηγηθούμε σε εκλογές αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να μαζέψει τους 180 ψήφους για την εκλογή του νέου προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας.

Ο νέος πρόεδρος, όποτε και να εκλεγεί, δε θα  έχει καμία ουσιαστική εξουσία και απλά θα είναι διακοσμητικό στοιχείο για να συμπληρώνει το θεσμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ο κ. Βενιζέλος έριξε τον κύβο για το πολωτικό κλίμα που θα επικρατήσει, με έπαθλο τους κυβερνητικούς θώκους.

‘Η ψηφίζετε εμάς που εγγυόμαστε τη σταθερότητα της χώρας και την έξοδο της από τα μνημόνια ή τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέδιο, θα δημιουργήσει αναστάτωση στις αγορές και την Ε.Ε., με απρόβλεπτες συνέπειες για την οικονομία της χώρας και θα δημιουργήσει αστάθεια.

Στη ζωή δεν υπάρχει το άσπρο ή το μαύρο.

Υπάρχουν και άλλα χρώματα και στην πολιτική διαφορετικές αφετηρίες και μείγματα πολιτικών, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στην έξοδο από την εξαετή οικονομική κρίση.

Καμία πολιτική δεν πρέπει να κρίνεται εκ των προτέρων και να χαρακτηρίζεται, χωρίς να δοκιμαστεί σαν καταστροφική.

Οι πολιτικές κρίνονται εκ του αποτελέσματος και η εφαρμοζόμενη από τη συγκυβέρνηση, έχει φτωχοποιήσει εκατομμύρια νοικοκυριά, έχει οδηγήσει πάνω από ένα εκατομμύριο ελλήνων στην ανεργία και οι νέοι μας μεταναστεύουν για άλλες χώρες και για άλλες πολιτείες.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button